12 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ. για Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη



 
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Χαριλάου Τρικούπη 18, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2015
 
ΘΕΜΑ: Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
 
     Την 10η Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας, ενημέρωσης και εθιμοτυπίας, συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (E.Α.Α.Σ.) με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τόσκα  Νικόλαο στο γραφείο του.
 
       Ο κ. Υπουργός καλωσόρισε εγκάρδια το Δ.Σ. και εκφράστηκε πολύ θετικά για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, η οποία σημειωτέον έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΑΑΣ, κατόπιν πρωτοβουλίας αυτής και αποδοχής του αιτήματος από τον Υπουργό.
 
      Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. έκανε μια μικρή ενημέρωση για το σκοπό της εθιμοτυπικής επισκέψεως και για τα μέλη της Ε.Α.Α.Σ. που προέρχονται απ’ τη Χωροφυλακή και την ΕΛ.ΑΣ.  Επίσης παρουσίασε τα θέματα ενδιαφέροντος  που απασχολούν την Ε.Α.Α.Σ. 
 
       Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, για τα οποία επιδόθηκε ενημερωτικό σημείωμα στον κ. Υπουργό, αφορούσαν το ασφαλιστικό, τα τρέχοντα οικονομικά θέματα που σχετίζονται τόσο με την ενίσχυση αποδοχής των αποφάσεων του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και με τη συνδρομή στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ηλικιακών κριτηρίων (κάτω των 55 και κάτω των 60) των νομίμως αποστρατευθέντων Στελεχών ΕΔ –ΣΑ, την υγειονομική περίθαλψη στο ΝΙΜΤΣ και το άνοιγμα αυτού στα ε.α. στελέχη (Αξκούς &Υπαξκούς) της ΕΛ.ΑΣ. , αλλά και στα λοιπά Σ.Α. (ΠΣ & ΛΣ), την κοινή συνεργασία και δράση, την  επανεξέταση του νόμου εθελοντικής συμμετοχής των ε.α. Στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ως Μέλη της Ε.Α.Α.Σ., την εξέταση ενίσχυσης των πόρων του ΜΤΣ από πόρους της ΕΛ.ΑΣ, την οικονομική συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ στη βράβευση των αριστούχων μαθητών (τέκνων Μελών της Ε.Α.Α.Σ. που προέρχονται από την ΕΛ.ΑΣ) καθώς και άλλα κοινά θέματα που αφορούν παροχές στα Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, την πλήρη συνεργασία και κοινή πορεία μεταξύ μας. 
 
     Ακολούθησε συζήτηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα συναδελφικό και άριστο κλίμα, με τα Μέλη της Ε.Α.Α.Σ. να ενημερώνουν επακριβώς για τα θέματα τον κ. Υπουργό, ο οποίος με τη σειρά του δέχθηκε για την άμεση επίλυση κάποιων  από αυτά, προέτρεψε στην κατά το δυνατόν συντομότερα κατάθεση εισηγήσεων επί κοινών θεμάτων περί ασφαλιστικού κ.α. καθώς και στη συνεχή συνεργασία. Εκδήλωσε δε το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την εξέταση όλων των τεθέντων θεμάτων.
 
    Τονίστηκε ο ισχυρός δεσμός των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων των Ε.Δ. και των Σ.Α. από όποια θέση υπηρετούν και επί αυτού ο κ. Υπουργός αποκρίθηκε θετικά σε πρόταση μας για συνεργασία και ανταλλαγή  απόψεων με τους άλλους βουλευτές του παρόντος Ελληνικού κοινοβουλίου που προέρχονται απ’ τις Ε.Δ. & τα Σ.Α.  Μία συνάντηση που μπορεί να λάβει χώρα κατόπιν πρόσκλησης του Συντονιστικού Συμβουλίου των 3 Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών και για θέματα που αφορούν τόσο τα ε.α. όσο και τα ε.ε. Στελέχη Ε.Δ. και Σ.Α.
 
     Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με πνεύμα συνέχισης στενής συνεργασίας και περαιτέρω κοινής δράσης όπου απαιτείται.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.