Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΣ, ΤΗΝ 15 ΑΠΡ 206 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ως Στρατιωτικός, έχω ορκισθεί να ""...φυλλάτω πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους..."" . Η κατάστασή μου ορίζεται ως "Έφεδρος", άρα ο όρκος μου ως Στρατιωτικού εξακολουθεί να ισχύει.

Ως Έλληνας πολίτης, είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από το Σύνταγμα, να το προστατεύω, όπως ορίζει το ίδιο, στο 'Αρθρο 120:
""... 2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων. ... 
... 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.""

Όσον αφορά τον επαγγελματικό μου κλάδο αυστηρά, μετά τις άδικες και παράνομες μισθολογικές μειώσεις που μου επεβλήθησαν με το Ν. 4093/2012, με δικαίωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 2192/2014 οριστική και αμετάκλητη απόφασή του.
Η Διοίκηση, με το Ν. 4307/2014, συμμορφώθηκε εν μέρει και όχι πλήρως με την απόφαση του ΣτΕ, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο 'Αρθρο 95: 
""...5. Η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης""...

Διαβάζω στο Ν. 4336/2015 (3ο Μνημόνιο της Ελλάδος με το Κουαρτέττο - "Συμφωνία με τους Θεσμούς") την παράγραφο για την ανάγκη περικοπών των αμυντικών δαπανών... Γι αυτό το εδάφιο, βουίζει ο τόπος οτι οι περικοπές θα αφορούν τις απολαβές των στελεχών, αν και κάτι τέτοιο θα έχει -ως μη όφειλε- αφαιρετική επίπτωση στις απολαβές των συνταξιούχων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας... Τριπλό "κέρδος" για τον Υπουργό των Οικονομικών... Για άλλη μιά φορά, άλλη μια κυβέρνηση θα επιλέξει την ποσότητα αντί της ποιότητας, αμείβοντας (τάχα) περισσότερους με λιγότερα... Θα ακούμε συχνότερα, με περισσότερη έμφαση το γνωστό πλέον "προσποιούνται ότι μας πληρώνουν και προσποιούμαστε ότι δουλεύουμε" Την πιό αποκαρδιωτική, την πιό τρομακτική  φράση που άκουσα ποτέ από χείλη Στρατιωτικού. 

Βλέπω εν τέλει ως πολίτης Κράτους - Μέλους της ΕΕ, εν έτει 2016, να καταπατούνται βασικά μου δικαιώματα, με αυθαίρετες αποφάσεις της Διοίκησης, από διαδοχικές κυβερνήσεις, (άλλες κατά... 50% και άλλες κατά... 100%).
ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, από το να χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο τρόπο και κάθε δυνατό μέσο για να σώσω τη ζωή και τα δικαιώματά μου. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο "πονηρός πολιτευτής" έχει ήδη κατά κόρον χρησιμοποιήσει το τόσο οικείο σ' αυτόν όπλο του κοινωνικού αυτοματισμού... Ευτυχώς δεν ήμουν ποτέ εύπιστος τόσο ώστε να εναντιωθώ σε άλλες κοινωνικές ομάδες και κλάδους, κατά παραγγελίαν του γκουβέρνου. Συμμετέχω ευχαρίστως και υποστηρίζω τον (απελπισμένο) αγώνα των πολιτικών συνταξιούχων που είναι στην ίδια σχεδόν μοίρα με εμένα. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ - ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιληφθούν, έστω με το ζόρι, ότι η έξοδος από την κρίση δεν γίνεται με περισσότερες περικοπές αμοιβών, αλλά με περικοπές άχρηστων και γραφειοκρατικών δαπανών, με εξορθολογισμό της οργάνωσης, με εξοικονόμηση πόρων, με ολιστική προσέγγιση του συνόλου του Κράτους. 

Καλώ λοιπόν, όχι μόνο όλους τους συναδέλφους, αλλά και όλους τους συμπάσχοντες συνέλληνες να αμυνθούμε μαζί απέναντι σ' αυτούς που αγνοούν τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη της εθνικής επιβίωσης του Έλληνα, που πιστεύουν ότι το εργασιακό και το δημογραφικό λύνεται με εισαγωγή απελπισμένων επιβητόρων, που αγνοούν ότι παραμελώντας και παραχωρώντας τα Εθνικά συμφέροντα έναντι ανερμάτιστου διεθνισμού/ ουμανισμού, καταστρέφουν το μέλλον των επερχομένων γεννεών (η υποθήκευση βέβαια έχει γίνει προ πολλού...).

ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, όλους τους Μακεδόνες, Θράκες, Ηπειρώτες, Θεσσαλούς, Θεσσαλονικείς και κυρίως Ημαθιώτες, όλους τους λογικούς Έλληνες, να πάρουν μέρος με ζέση, εθνική υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα στη διαμαρτυρία που ως πρωτοπόρος οργανώνει το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) με την αμέριστη υποστήριξη Επαγγελματικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ελάτε όλοι μαζί να διαλαλήσουμε:
  • ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.
  • ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟΜΑΧΩΝ.
  • ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ - ΑΜΥΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Εληά την 09.00 ώρα της Παρασκευής 15 Απριλίου για την Πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου).
Η διαμαρτυρία μας εκεί θα αρχίσει στις 11.00 ώρα και θα ακολουθήσει πορεία στο Διοικητήριο (πρώην ΥΜΑΘ), όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης.
Θα επιστρέψουμε τις μεταμεσημβρινές ώρες.

Κων. Β. Κωνσταντάρας
Αντιστράτηγος εα
Πρόεδρος ΤΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.