31 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 3ΕΑΑ (ΝΠΔΔ) ΥΠ. ΑΡΙΘ. 4/18

 Φωτογραφία του Βασίλης Ροζής.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΑΑ ΜΕ κ.ΥΕΘΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ. 4/18

1.-Την 29η Ιανουαρίου 2018 οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.) συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Πάνο Καμμένο. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν. , ο Διευθυντής του ΥΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ Υποστράτηγος Ζαχαρίας Πρασσάκης και συνεργάτες του Υπουργού.


2.-Στην αρχή ο ΥΕΘΑ έκανε γνωστό το πρόγραμμά του για την αγορά των δανείων των εν ενεργεία και αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ. από Οργανισμό του ΥΕΘΑ , μάλλον από τον Α.Ο.Ο.Α., με σκοπό το κούρεμα και την μείωση του κόστους εξυπηρέτησης , επί του οποίου θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.


3.-Οι τρείς Πρόεδροι παρουσίασαν στον κ Υπουργό τα ακόλουθα οικονομικά θέματα :
α.-Επιστροφή των συντάξεων στο καθεστώς της 31-07-2012 και επιστροφή των υπολοίπων αναδρομικών. Ο κ. Υπουργός απήντησε ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν για την υλοποίηση των Αποφάσεων του ΣτΕ , πλην όμως το Υπουργείο Οικονομικών και οι Θεσμοί θεωρούν ότι με τον Ν.4307/2014 που έδωσε το 50% της διαφοράς έκλεισε το θέμα. Εξετάζει διάφορους τρόπους για απόδοση των χρημάτων , αλλά όχι βασιζόμενους στις Αποφάσεις του ΣτΕ.
β.-Νόμος 4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου) με αιτήματα την αποσύνδεση των αποστράτων από τον ΕΦΚΑ και υπολογισμό των συντάξεων ως ειδικά μισθολόγια, τα ποσοστά αναπλήρωσης , το συνταξιοδοτικό των χηρών και την εξαίρεση του επιδόματος κινδύνου (πτητικά , υποβρυχιακά , αλεξιπτωτιστικά , κ.λ.π.) από το πλαφόν των 2.000Ε. Ο κ. Υπουργός απήντησε ότι στην επιτροπή που έχει συγκροτήσει το ΥΕΘΑ για εξέταση του ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού θα περιληφθούν και εκπρόσωποι των 3 Ενώσεων. Η Επιτροπή αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εισηγηθεί τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στον Ν.4387/2016.
γ.-Συνάντηση του Συντονιστικού Συμβουλίου με τον Πρωθυπουργό παρουσία των αρμοδίων Υπουργών ( ΥΕΘΑ , Οικονομικών , Εργασίας ) , ώστε να αναπτυχθούν σε ανώτατο επίπεδο τα οικονομικά προβλήματα των Αποστράτων. Ο κ. ΥΕΘΑ συμφώνησε και εγνώρισε ότι θα μεσολαβήσει να γίνει η συνάντηση αυτή.


4.-Έγινε συζήτηση για τα Εθνικά θέματα και γενικότερα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους.


.5.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο και οι τρεις Ενώσεις Αποστράτων συνεχίζουν τον αγώνα τους για πλήρη απόδοση και του οφειλομένου υπολοίπου 50% των Αποφάσεων του ΣτΕ και για την συμμόρφωση με τις Αποφάσεις της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Αντιστράτηγος .ε.α. Β.Ροζής Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του Συντονιστικού
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Σ.Καββούρης Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Για την ακρίβεια
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού - Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς



~~~~~

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ/ΕΑΑΣ της 31 Ιαν 2018 στο Facebook    
Τέλος το υπόλοιπο 50%...της δικαίωσης μας από το Σ.τ.Ε.(ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ Ε.Α.Α. ΜΕ κ.ΥΕΘΑ) 
Επειδή πιστεύω ότι η προ 5 ωρών ανάρτηση μου δεν έγινε αντιληπτή ή χάθηκε μέσα στις πολλές σημερινές αναρτήσεις μου, γεγονός σπάνιο για μένα οι πολλές αναρτήσεις, την αναρτώ και πάλι. Επιτρέψατε μου να μη προβώ σε κανένα σχολιασμό και επί του υπόψη θέματος θα τοποθετηθώ τηn Κυριακή το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ , στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ¨Καλημέρα¨ για να ενημερωθούν όλοι οι απανταχού συνάδελφοι και όχι μόνο. Επίσης το Σάββατο η ίδια εκπομπή θα αναφέρει σχετικά θέματα που μας ενδιαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.