24 Ιανουαρίου 2018

Ο Αριθμός Των Διαδηλωτών Στο Συλλαλητήριο Της Θεσσαλονίκης !


 


α. Με κόκκινο χρώμα επιφάνεια 39.333 τετρ. μέτρων πέριξ της εξέδρας των ομιλητών και αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Πυκνότητα 4 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 157.332 άτομα


β. Με πράσινο χρώμα επιφάνεια 31.063 τμ από Λευκό Πύργο μέχρι το Βασιλικό Θέατρο.
Πυκνότητα 3 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 93.189 άτομα

γ. Με Κίτρινο χρώμα επιφάνεια 126.959 τμ πέριξ του κέντρου του συλλαλητηρίου και επί της παραλιακής εκατέρωθεν.
Πυκνότητα 2 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 253.918 άτομα.

δ. Με γαλάζιο χρώμα υπόλοιπη περιοχή από λιμάνι μέχρι τη μέση της παραλιακής οδού Νίκης από Δυτικά και από το Μακεδονία Palace μέχρι το Μέγαρο Μουσικής στα Ανατολικά και πάνω από τον Λευκό Πύργο επιφάνεια 77.902 τμ.
Πυκνότητα 1 άτομο/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 77.902 άτομα.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 582.341 άτομα. Σε αυτούς δεν έχουν υπολογισθεί οι ομάδες και μεμονωμένα άτομα, που εκινούντο κρατώντας ελληνικές σημαίες, στις παρυφές της συγκέντρωσης και στους κάθετους δρόμους όπως επίσης και όσοι Θεσσαλονικείς συμμετείχαν με την παρουσία τους από τα μπαλκόνια των κτιρίων σε όλος το μήκος της παραλιακής.
Αν αφαιρέσουμε ένα σφάλμα 15% τότε με μεγάλη ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν περί τις 500.000 άτομα!!
Αυτό το μισό εκατομμύριο Ελλήνων, ασχέτως κομματικών τους επιλογών, το αγνόησαν σκοπίμως όλα τα κανάλια, συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ για την οποία όλοι όσοι συμμετείχαν καταβάλλουν τον οβολό τους υπέρ ΕΡΤ στους λογαριασμούς ρεύματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ (Κων. Β. Κωνσταντάρα)
Η παραπάνω ανάλυση κυκλοφορεί από χθές στο διαδίκτυο. Μάλιστα την έχω αναμεταδόσει στο Facebook μου. Παρά τις προσπάθειές μου δεν κατάφερα να εντοπίσω με βεβαιότητα την αρχική πηγή και γι αυτό δεν αναφέρω καμμία. 
Προσωπικά από την ώρα του συλλαλητηρίου ακόμη, έκανα παρόμοιους υπολογισμούς με τη χρήση του Google maps για τον προσδιορισμό των χώρων και υπελόγισα 300 στρέμματα (300.000 τμ) γης με μεγάλη πυκνότητα διαδηλωτών. Υπελόγισα 2 άτομα ανά τμ και αφαιρώντας πιθανά σφάλματα, κατέληξα χονδρικά στα 500.000 άτομα.
Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο για τον καλύτερο τρόπο υπολογισμού του αριθμού συμμετεχόντων σε ανοικτές συγκεντρώσεις, διεπίστωσα ότι τα απλά drones που χρησιμοποιούνται από κάθε δυνάμενο (ερασιτέχνη ή ειδικά εντεταλμένο) έχουν τη δυνατότητα να στείλουν την κατάλληλη εικόνα στο κέντρο ελέγχου τους και να καταγράψουν σε τελική ανάλυση, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ στη συγκέντρωση (όσοι τουλάχιστον μετείχαμε με ακάλυπτα πρόσωπα). 
Από το γεγονός αυτό και από το ότι η παρουσία της Αστυνομίας ήταν από την Εγνατία Οδό ακόμη, η αρμόζουσα (έως υπερβολική) καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η Κυβέρνηση δεν αιφνιδιάσθηκε από τον πραγματικό αριθμό των συγκεντρωμένων... Απλά θορυβήθηκε όταν μας μέτρησε και κατάλαβε το γιατί συγκεντρωθήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.