25 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ/ Donate to support Greek wildfire victims

Χθες βράδυ συζητήθηκε με μέλη του Τοπικού μας Συμβουλίου η ιδέα της διευκόλυνσης συνεισφοράς των μελών μας που πιθανό να επιθυμούσαν να βοηθήσουν έμπρακτα τους πυροπαθείς συνανθρώπους μας στην Αττική, μετά την Εθνική Τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018.

Πρώτη επιλογή ήταν η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά θα προέκυπταν προβλήματα χειρισμού (μεταφορά, αποθήκευση, διανομή κλπ) που θα απαιτούσαν εθελοντές που ούτε εμείς, ούτε οι εκεί τοπικοί φορείς (Αυτοδιοίκηση) διαθέτουν, όπως ανακοίνωσε και τοπικός Δήμαρχος.

Δεύτερη επιλογή ήταν το άνοιγμα δικού μας λογαριασμού υπέρ των πυροπλήκτρων. Τα πιθανά εμπόδια των κεφαλαιακών ελέγχων όμως και η δυσκολία του μετέπειτα χειρισμού των χρημάτων, μας απέτρεψαν και από αυτή τη λύση.

Στρεφόμενοι στο ενδεχόμενο των ΜΚΟ, η μοναδική αξιόπιστη λύση που είδαμε, είναι η συγκέντρωση χρημάτων δια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η ιστορία του ΕΕΣ είναι μακρά και άμεπτη. Είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση με μεγάλη κοινωνική προσφορά εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως είναι άξια εμπιστοσύνης, όπως δείχνει η μέχρι τώρα φήμη της.

Επιλέξαμε λοιπόν την τρίτη περίπτωση ως πρότασή μας και παρακινούμε τα Μέλη και τους γνωστούς μας, να συνεισφέρουμε από το υστέρημά μας στην ανάγκη συνανθρώπων μας που η Διοίκηση απέτυχε, για λόγους που ερευνά ο εισααγγελέας, να προφυλάξει και να σώσει.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, από το εσωτερικό και το εξωτερικό, για να ανταπεξέλθουν σ' αυτή τη δύσκολη  κατάσταση.

Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά όλων.


~ ~ ~
The Hellenic Red Cross in order to facilitate all individuals or companies willing to support financially its operation in favor of the people affected by the wild fires of July 23 in Attica, has opened the following bank account:

Account Holder: HELLENIC RED CROSS
Account Number : 0026.0240.31.0201181388

Name of the Bank and it's Branch number: EUROBANK-ERGASIAS SA (0240)
Bank's complete address: Korai 7 & Panepistimiou 37, P.C. 10564, Athens, Greece
IBAN number: GR6402602400000310201181388
SWIFT Code:  ERBKGRAA

The Hellenic Red Cross remains in the affected areas having mobilized its human resources and the rescue equipment alongside the Greek state and the local authorities.We appreciate your vital support and solidarity.


 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Κων. Β. Κωνσταντάρας
Πρόεδρος ΤΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.