31 Μαρτίου 2021

ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ (κείμενα στα Αγγλικά)

 α. Σπουδές Γεωπολιτικής

Θέλεις πολλές πληροφορίες περί Γεωπολιτικής; Το άρθρο που αναδημοσιεύω, τα έχει σχεδόν όλα. Η αναφορά σε Ελληνικές πηγές, αφορά το Θουκυδίδη, το Αμερικανικό Κολλέγιο, το Διεθνές Κέντρο Μελετών Μαύρης Θάλασσας και το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων έχει εξαφανισθεί, ως μη όφειλε.
Επίσης, παρά την παγκόσμια θαλασσοκρατία του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού και παρά τη μεγάλη εκπροσώπηση του ΠΝ σε πάμπολλα ντόπια think tanks, δεν είδα ανάλογη διεθνή παρουσία. Οι "αδικημένοι" πρέπει μάλλον να δραστηριοποιηθούν και να κατακτήσουμε τη θέση που αρμόζει σε μια σύγχρονη δυναμική χώρα.

Είναι βέβαιο ότι αν κοιτάξεις όλο το άρθρο, θα βρείς αυτό που θέλεις.

Δες ΕΔΩ το δημοσίευμα του MACKINDER FOROUM για σπουδές Γεωπολιτικής σε όλο τον κόσμο.


β. Την τουρκοσύνη μην την κλαίς (να την παρακολουθείς στενά όμως).

Ο εμφανώς πικρός τίτλος, είναι η δική μου οπτική για τη φαινομενικά υπερφίαλη (για τους  στενόμυαλους) εξωτερική πολιτική της γείτονος. Τα δείγματα εξωτερικής πολιτικής των άλλων, πρέπει να μας απασχολούν και να μας ανοίγουν τα μάτια, αντί να τα αντιπαρερχόμαστε σφυρίζοντας.

Να θυμίσω παράλληλα στους γνωρίζοντες, ότι από του έτους 2010, αναφορές μου ως DCOM LCC NRF14, περιείχαν ψήγματα πολιτικής πρακτικής της Σκανδιναβικής εμπλοκής στην Αφρική, με λειτουργία ειδικών γραφείων σε διάφορες Αφρικανικές χώρες.

Διαβάστε ΕΔΩ τα της Τουρκικής πολιτικής επιρροής στην Αφρική.

  


26 Μαρτίου 2021

Περί Εθνικής Σημαίας

Επειδή πολλά διαβάσαμε για κατάργηση/παράλειψη του σταυρού στον ιστό της σημαίας, παραθέτουμε απόσπασμα με σχετική αναφορά από την ισχύουσα νομοθεσία:


 

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΑΥΛ ΕΤΟΥΣ 2021

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι από τις 8 Μαρτίου μέχρι τώρα, έχουν υποβληθεί  αιτήσεις παραθερισμού σε ποσοστό λιγότερο του 50% των αναμενομένων, σε διάστημα περίπου 20 ημερών, ενώ απομένουν μόλις 8 ημερολογιακές ημέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής. 

Αυτά, παρά το γεγονός της δημοσίευσης σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ και τις πολλαπλές αναρτήσεις του ΤΣ σε όλα τα ΜΚΔ του.

Υπόψιν όλων ότι δεν είναι δυνατόν, ούτε να παραβιάσουμε τα μέτρα ασφαλείας έναντι της μετάδοσης του κορωνοϊού, ούτε να παρατείνουμε την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, πολλώ δε μάλλον να δεχθούμε εκπρόθεσμες αιτήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ 

λοιπόν τα Μέλη μας που επιθυμούν, να επισπεύσουν τον προγραμματισμό και την υποβολή των αιτήσεών τους για παραθερισμό στο ΚΑΑΥΛ, ώστε έγκαιρα και ασφαλώς να δηλώσουν την επιθυμία τους.

 

Παραθέτουμε τις σχετικές δημοσιεύσεις σε συνδέσμους:


23 Μαρτίου 2021

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τιμώντας την Διακοσιοστή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, συμμετέχει στις πανεθνικές εκδηλώσεις μ' ένα αφιέρωμα στο νόημα, τα κίνητρα και τα διαχρονικά μηνύματα του Αγώνα με ένα επετειακό βίντεο, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο (YouTube): 

https://youtu.be/3ZjuwLfEoro  

Εισηγητές είναι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κκ Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής Δρ. Μελέτης Η. Μελετόπουλος, ο ιστορικός ερευνητής Δρ. Γεώργιος Σκλαβούνος, ο Αντγος εα Ιωάννης Κρασσάς και ο Αντγος εα Παναγιώτης Γκαρτζονίκας. Προλογίζει ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντγος εα Σταύρος Κουτρής.


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ


 

ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΨΗΛΑ

 ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΨΗΛΑ



 

 

 

 

22 Μαρτίου 2021

Παράνομες μειώσεις Ν. 4093/ 2012 υπέρ ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ

Διαπιστώθηκε ότι διακινούνται έγγραφα μεταξύ συναδέλφων που αφορούν στην προτροπή καταθέσεως αιτήσεων σε ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ, ώστε να διακοπεί η διενεργούμενη παράνομη μείωση των μερισμάτων των Μελών μας.

Επίσης διακινούνται προσφορές δικηγορικών γραφείων για άσκηση ενδίκων μέσων (αγωγών) για τη διεκδίκηση διακοπής της μείωσης και επιστροφής αναδρομικά των παρακρατηθέντων. 

Η ΕΑΑΣ έχει εκδόσει επί του θέματος σχετική ανακοίνωση την οποία ανήρτησε (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) στην ιστοσελίδα της, εκτιμώντας ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε κεντρικά και ολοκληρωμένα. Αυτή είναι η επίσημη θέση της Ενώσεως.  

Η προτροπή από άτομα σε παρόμοιες ενέργειες, προκαλεί σύγχυση στους συναδέλφους, με αποτέλεσμα η ΕΑΑΣ να αδυνατεί να συντονίσει και να οργανώσει συνολικά τις ενέργειες αυτές όπως ο θεσμικός της ρόλος ορίζει.  

Η ΕΑΑΣ προτρέπει τα Μέλη της να ενημερώνουν πρώτα απ' όλα το Παράρτημά τους για κάθε τέτοιο ζήτημα, ώστε η Ένωση να συνεγείρεται ανάλογα σε περίπτωση που δεν έχει πληροφορηθεί κάτι. 

Για το θέμα των αγωγών, η ΕΑΑΣ θα δημιουργήσει ετικέτα "προσφορές" στη νέα της ιστοσελίδα όπου θα αναρτώνται οι προσφορές ιδιωτών ή και οργανισμών προς τα μέλη της Ενώσεως. Μέχρι τότε, το Παράρτημά μας δεν θα διακινεί προσφορές δικηγόρων, ώστε να μην δημιουργείται εικόνα προώθησης συγκεκριμένων προσφορών.


21 Μαρτίου 2021

Παράνομες κρατήσεις Ν. 4093/2012 από ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ

Ενημερωθείτε πλήρως για το θέμα από την ΕΑΑΣ, 

👉 ΕΔΩ 👈

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Μην παραλείψετε να εγγραφείτε ως μέλη της Ιστοσελίδας της ΕΑΑΣ (πάνω δεξιά στην αρχική σελίδα) και ως παραλήπτες του newsletter (στη βάση της σελίδας).

Παραθερισμός ΚΑΑΥ έτους 2021

Στην ιδιωτική ομάδα του Facebook  "ΜΟΝΟ ΜΕΛΗ EAAΣ ΗΜΑΘΙΑΣ" αναρτήθηκε η Κανονιστική Διαταγή της ΕΑΑΣ για τον τίτλο του θέματος. 

Μπορείτε να την δείτε εκεί.

20 Μαρτίου 2021

ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΜΑΣ

Την 19/3/21 απεβίωσε στο 424 ΓΣΝΕ όπου νοσηλευόταν, το Μέλος μας Ανχης (ΤΧ) εα Κασελούρης Βασίλειος του Κωνσταντίνου, ΑΜ 39274.

Κηδεύεται σήμερα την 14.45 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Βέροιας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1934 στο Φωτεινό Άρτης και διέμενε στη Βέροια, από της αποστρατείας του το 1989. Ήταν έγγαμος με ένα τέκνο.

Διετέλεσε επί σειρά ετών, γραμματέας του ΤΣ Ημαθίας της ΕΑΑΣ.

Στέφανο θα αποθέσουν το ΓΕΣ και η ΕΑΑΣ.

Αιωνία του η μνήμη.

17 Μαρτίου 2021

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ

Για τη σωστή συμπλήρωση του εντύπου της αιτήσεως παραθερισμού (οι σειρές φαίνονται παρακάτω), παρακαλούμε ακολουθήστε αυστηρά το υπόδειγμα, συμπληρώνοντας ΜΟΝΟ την 1η σελίδα: 

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ 👈

 



 

 



 

 

12 Μαρτίου 2021

Τηλεδιάσκεψη της 12 Μαρ 2021 μεταξύ ΔΣ και ΤΣ της ΕΑΑΣ

 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 12ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

            1.         Η τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα από 10.00 μέχρι 11.30, με ημίωρη διάθεση χρόνου (από 09.30) για σύνδεση των Παραρτημάτων και τεχνικό συντονισμό. Συμμετείχαν 44 Παραρτήματα επί συνόλου 45. Στην αρχή δόθηκε χρόνος 30’ και κάθε Παράρτημα μπόρεσε να απευθυνθεί σε όλους για έναν ταχύ χαιρετισμό. Ακολούθως ο Πρόεδρος της Ενώσεως, Αντγος εα Σταύρος Κουτρής, ανέλυσε τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης.Στο τέλος χαιρέτησαν τους παρόντες ο Αντιπρόεδρος, Υπτγος ε.α. κ. Ιωάννης Δεβούρος και ο Δνων Σύμβουλος, Ανχης (ΑΣ) ε.α. κ. Χρήστος Χρηστίδης.

            2.         Κύρια σημεία της ανάλυσης παρουσιάζονται ακολούθως:

                         α.         Ιστοσελίδα

                                    Γενικά

                                    Η ιστοσελίδα έχει αποσπάσει θετικά σχόλια μέχρι στιγμής, αλλά για να καταστεί ουσιαστικό και ελκυστικό εργαλείο για τα μέλη μας και τους λοιπούς Έλληνες πολίτες θα πρέπει σε καθημερινή βάση όλοι μας να συμβάλλουμε με τον τρόπο του ο καθένας, είτε με παρατηρήσεις/προτάσεις, είτε με άρθρα, είτε με προσκλήσεις φίλων, κ.λ.π.

                                    Εργαλεία

                                    Στην ιστοσελίδα ενσωματώνουμε 2 εργαλεία που θα μειώσουν κατακόρυφα την γραφειοκρατία μας και θα βοηθήσουν όλα τα μέλη μας. Αυτά είναι η Έκδοση Ταυτοτήτων και ο Παραθερισμός στα ΚΑΑΥ. Έχει γίνει ήδη η ανάθεση έργου και για τα δύο εργαλεία και στο άμεσο μέλλον θα είναι λειτουργικά. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα δύο αυτά θέματα παρακάτω.

                                    Ελκυστικότητα Ιστοσελίδας.

                                    Άμεσα παρακολουθήστε:

                                    Τα Άρθρα των Μελών μας. Μπορούμε να δημοσιεύουμε όσα άρθρα θέλουμε, κάθε μέρα, και χωρίς περιορισμό λέξεων.

                                    Τα Δελτία Τύπου που εκδίδονται για γενικότερα κοινωνικά και εθνικά θέματα και αναμεταδίδονται από τα διάφορα ΜΜΕ με τα οποία έχουμε συνδεθεί,

                                    Τις Ανακοινώσεις για θέματα που κυρίως αφορούν τα μέλη μας και

                                    Την Επικαιρότητα, όπου θα αναδημοσιεύουμε καθημερινά άρθρα από τον ημερήσιο τύπο που εκτιμούμε ότι είναι γενικότερου ενδιαφέροντος των μελών μας. Αυτό το τελευταίο απαιτεί σημαντικούς πόρους σε ανθρώπινο δυναμικό και θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων σας.

                                    Στο μέλλον ελπίζουμε να αναρτήσουμε το Μνημόνιο Αποστράτου, τις Ειδικές Ενημερώσεις για θέματα ενδιαφέροντος των μελών μας, το Εκπτωτικό  Πρόγραμμα που φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε, τις Κοινωνικές Εκδηλώσεις (αποδημίες, γάμοι, βαφτίσεις κ.λ.π.), τη Βιβλιοκριτική κ.α. (ών ουκ έστι αριθμός. Όρεξη νά ‘χουμε.). Και σε αυτά θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων σας.

                                    Πολιτική Δημοσίων Σχέσεων

                                    Η Ιστοσελίδα είναι μέσο άσκησης της εξωστρεφούς παρέμβασης που επιθυμούμε και εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αντίληψης. Αυτή τη στιγμή συντάσσεται ο “Κανονισμός Δημοσίων Σχέσεων” της Ενώσεως, στον οποίον θα καταγράφεται η πολιτική μας, τα εμπλεκόμενα όργανα, οι παρεχόμενες εξουσιοδοτήσεις από το ΔΣ προς τα Όργανα, τα μέσα παρεμβάσεων.

                                    Ως μέσα παρέμβασης επιγραμματικά αναφέρουμε:

  την “Εθνική Ηχώ”,

  την Ιστοσελίδα μας,

  τα Newsletters,

  τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ειδικότερα το YouTube Channel,

  και τέλος εντός του επομένου έτους φιλοδοξούμε να έχουμε και τη δική μας webTV.

                        β.         ΚΑΑΥ

                                    Για τον Παραθερισμό υπάρχει πλέον ξεχωριστή επιλογή/“Υποσελίδα” στην ιστοσελίδα μας, όπου θα υπάρχουν αριθμημένες όλες οι ειδικότερες ανακοινώσεις κατ’ έτος.

                                    Για εφέτος έχει αναρτηθεί η αρχική ανακοίνωση, έχει επανδρωθεί το σχετικό Τμήμα για την παρακολούθηση του έργου στην Κεντρική Υπηρεσία για τα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, και καθορίσθηκε ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων, κατά προτεραιότητα ηλεκτρονικά σε καθορισμένο e-mail και ο αριθμός τηλεφωνικής επικοινωνίας. Υπεύθυνος ο Σχης (ΕΜ) ε.α. κ. Παναγιώτης Μαρκουτζής.

                                     Ήδη εργάζονται οι προγραμματιστές για την υλοποίηση της εφαρμογής υποβολής των αιτήσεων παραθερισμού για τα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα και μάλλον θα μπορέσουμε κάποιες από τις φετινές αιτήσεις να τις υποδεχθούμε με αυτόν τον τρόπο.

                                     Έχει αποφασισθεί η αναθεώρηση/επικαιροποίηση σχεδίου “Κανονισμού Παραθερισμού Αποστράτου”, που είχε υποβληθεί στο παρελθόν από τον Υπτγο ε.α. κ. Γεώργιο Σεϊρλή και ελπίζουμε ότι από του χρόνου θα έχουμε όλοι “σημείο αναφοράς” με βάση το οποίο θα αυτοματοποιήσουμε όλες μας τις διαδικασίες.

                                     Τέλος, σχεδιάζουμε την επέκταση της εφαρμογής παραθερισμού για όλα τα ΚΑΑΥ του ΣΞ.

                         γ.         Μητρώο Μελών

                                    Το Μήτρώο Μελών της Ενώσεως είναι η βάση επί της οποίας εδράζονται πολλές διεργασίες όλων μας, όπως η δημιουργία των Εκλογικών Καταλόγων, η αποστολή της “Εθνικής Ηχούς”, η αποστολή newsletter, προσκλήσεων ειδοποιήσεων κ.λ.π.,η επαφή με τα μέλη μας, η έκδοση Δελτίων Ταυτότητας και Ενιαίων Καρτών Εισόδου.

                                    Αυτή τη στιγμή έχουν δρομολογηθεί οι παρακάτω διαδικασίες για την καλύτερη οργάνωση της τήρησης του Μητρώου και της έκδοσης των Δελτίων Ταυτότητας και των Ενιαίων Καρτών Εισόδου στις διάφορες στρατιωτικές διευκολύνσεις:

  Αναμένονται διευκρινίσεις από το Γραφείο Νομικού Συμβούλου για τους δικαιουμένους να καταστούν μέλη.

  Έχει εγκριθεί από το ΜΤΣ η μηνιαία ηλεκτρονική ενημέρωση της Ενώσεως για τους μερισματούχους του Ταμείου από τους οποίους γίνεται κράτηση υπέρ Ε.Α.Α.Σ..

  Συντάσσεται “Κανονισμός Τήρησης Μητρώου Μελών και Εκδόσεως Δελτίων Ταυτοτήτων και Ενιαίων Καρτών Εισόδου στις Στρατιωτικές Διευκολύνσεις”.

                        δ.         Κρατήσεις στα μερίσματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ λόγω Ν.4093/2012.

                                    Η Ένωση εξέδωσε μετά από πολύ μεγάλη εσωτερική διεργασία σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας. Αποφύγαμε να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες διαδικασιών διεκδίκησης αναδρομικών λόγω του ότι αυτό αποτελεί ιδιωτικό δικαίωμα, ο καθένας μπορεί να υπολογίσει το παρακρατηθέν ποσό, έχει το δικηγόρο του και ο κάθε νομικός μπορεί να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.

                                     Παράλληλα η Ένωση εξέδωσε έγγραφο/επιστολή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Αμύνης και Προστασίας του Πολίτη με την οποία καλούμε για την άμεση ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης παύσης της κράτησης, μέτρα για την ενίσχυση των οικονομικών του ΜΤΣ και τέλος την αναδρομική καταβολή των μέχρι τώρα παρακρατηθέντων ποσών. Η επιστολή σας έχει κοινοποιηθεί.

                         ε.         Επαφή με ΕΦΚΑ

                                    Εχθές είχαμε συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΦΚΑ και χωρίς να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες σημειώνουμε τα παρακάτω:

  Ολοκληρώθηκε η μετακόμιση της Διευθύνσεως που ασχολείται με τις στρατιωτικές συντάξεις από το κτήριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο νέο κτήριο του ΕΦΚΑ επί της Φιλελλήνων (Σεπ. ’20), έχει επανδρωθεί με προσωπικό, έχει εξοπλιστεί με το κατάλληλο υλικό, έχουν παρουσιαστεί οι 20 στρατιωτικοί που έχουν αποσπασθεί από το ΥΠΕΘΑ, έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους και έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρώτο έργο που τους ανατέθηκε, την έκδοση όλων των εκκρεμουσών συνταξιοδοτικών πράξεων των παλαιών συνταξιούχων.

  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απονομής συντάξεων σε όλους τους παλαιούς συνταξιούχους σε ποσοστό 95%.

  Οι συνταξιοδοτικές πράξεις για νέους συνταξιούχους θα εκδίδονται πλέον εντός το πολύ διμήνου από την υποβολή της αίτησης.

  Εκκρεμείς υποθέσεις καταβολής αναδρομικών σε κληρονόμους αποστράτων θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 4μήνου.

  Βελτιώσεις στο μηχανογραφικό σύστημα για την απονομή συντάξεων θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε ένα εξάμηνο.

  Κατεγράφησαν οι υπεύθυνοι με τους οποίους θα μπορούμε να ερχόμαστε σε επαφή για την επίλυση των διαφόρων θεμάτων των μελών μας.

                                     Φιλοδοξούμε να οργανώσουμε υπηρεσία καταγραφής προβλημάτων μελών που αφορούν τα συνταξιοδοτικά τους θέματα, ώστε με τις αναπτυσσόμενες επαφές να μπορούμε να παρεμβαίνουμε υπέρ αυτών στα κατάλληλα κάθε φορά όργανα.

                         στ.       Επαφή με Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ

                                    Αναμένουμε τον καθορισμό ραντεβού για να μπορέσουμε να καταγράψουμε όλα τα δικαιώματα που έχουμε ως απόστρατοι και επίσης να παρέμβουμε με προτάσεις μας στον υπό έκδοση “Κανονισμό Παροχών στους Συνταξιούχους του Δημοσίου”, που θα αντικαταστήσει τον ανάλογο του ΟΠΑΔ.

                         ζ.         2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Α.Α.Σ.

                                    Το Συνέδριο θα γίνει το 3ήμερο 12-13-14 Νοεμβρίου 2021 και θα αφιερωθεί στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Θα περιλάβει:

  Τον απολογισμό παρελθόντος έτους, τον προγραμματισμό του επομένου και την ανάπτυξη θεμάτων που θα τεθούν από τα Παραρτήματα.

  Ημερίδα με 3 θεματικές που θα αφορούν την Ελλάδα του Σήμερα μετά από 200 χρόνια από την Επανάσταση.

  Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στρατιωτικής Ιστορίας

  Την 2η Πανελλήνια Εικαστική Έκθεση Μελών

  Τη Βράβευση προσωπικότητας.

                                    Έχει συνταχθεί σχετικό έγγραφο που θα σας αποσταλεί.

                         η.         Λοιπά Θέματα

                                    (1)        Καταγραφή για ηλεκτρονική αποστολή της εφημερίδας.

                                                Έχει ολοκληρωθεί από το πλείστον των Παραρτημάτων με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εκτός από την καταγραφή της βούλησης των μελών δόθηκε η ευκαιρία να έλθουμε σε επαφή με τα περισσότερα μέλη μας, να καταγράψουμε αλλαγές σε διεύθυνση, τηλέφωνα και e-mail. Το έργο συνεχίζεται κυρίως για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου ο αριθμός των μελών μας είναι πολύ μεγάλος. Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου.

                                    (2)        Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων

                                                Έχει οργανωθεί και επανδρωθεί στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη η σχετική υπηρεσία. Έχουν δοθεί ανάλογες οδηγίες και στα Παραρτήματα και ορισμένα έχουν κάνει ήδη εξαιρετικό έργο. Η δράση βρίσκεται σε εξέλιξη και αποκτάται εμπειρία κατά την εκτέλεσή της. Θα εκδοθούν σχετικές οδηγίες εν χρόνω.

                                    (3)        Σεισμόπληκτοι Λάρισας.

                                                Θα εισαχθεί στο επόμενο ΔΣ το αίτημα για διάθεση κεντρικά από την Ένωση χρηματικού ποσού για την προμήθεια αναγκαίων υλικών και μέσων. Ο Πρόεδρος του ΤΣ Λάρισας, Αντγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Βλάχος, έχει ήδη έλθει σε επαφή με τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη για την καταγραφή του αιτήματος.

                                     (4)        Οικονομικά της Ένωσης

                                                Στα οικονομικά ενεργούμε σε 3 άξονες:

  Διαφάνεια

  Μείωση Εξόδων

  Προτάσεις για Αύξηση Εσόδων

                                            Διαφάνεια

                                           Ηδη στην ιστοσελίδα μας αναρτήθηκαν οι Ισολογισμοί προηγουμένων ετών και οι Π/Υ των ετών 2020 και ο τρέχων 2021. Θα γίνονται ενημερώσεις για οποιαδήποτε σοβαρή οικονομική πράξη λαμβάνει χώρα.

                                                 Μείωση Εξόδων

  Ολοκληρώθηκε η νέα σύμβαση τηλεπικοινωνιών με οικονομικότερους όρους.

  Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την εφημερίδα επίσης με οικονομικότερους όρους και ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας. Τα πρώτα αποτελέσματα θα τα δούμε από το Φύλλο του Απριλίου.

  Βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος τιμών στην αγορά ενέργειας για σύμβαση με οικονομικότερο πάροχο.

  Βρίσκεται σε εξέλιξη αίτημα για οικονομικότερη αποστολή μέσω ΕΛΤΑ της εφημερίδας, αλληλογραφίας κ.λ.π

                                                 Αύξηση Εσόδων.

                                                Ήδη αποφασίστηκε η ένταξη διαφημίσεων επί πληρωμή στην εφημερίδα και το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά την εφαρμογή του θα μπορέσουμε να αναφέρουμε αποτελέσματα.

                                                Είναι διαπιστωμένο ότι με τα τρέχοντα έσοδα πολύ λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε σαν Ένωση. Οραματιζόμαστε 10άδες δράσεις που όμως κοστίζουν και γι’ αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους αύξησης των εσόδων μας. Για όλα αυτά και μόλις ολοκληρωθούν οι τρέχουσες διαδικασίες θα σας ενημερώσουμε εγγράφως και θα ζητούμε προτάσεις σας, ώστε όλοι να ξέρουμε που πάνε τα λεφτά μας, τι θα θέλαμε να κάνουμε και με ποιους οικονομικούς τρόπους θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα κοινό όραμα για μια πραγματικά δραστήρια Ένωση.

            3.         Διαπιστώσεις

                        α.         Η συμμετοχή ήταν καθολική, η “πειθαρχία” δικτύου ήταν αξιοθαύμαστη και γι’ αυτό σας ευχαριστώ όλους. Θα προσπαθήσουμε να συντάξουμε και κάποιες “Οδηγίες Λειτουργίας Τηλεδιασκέψεων”.

                         β.         Θα επιθυμούσαμε οι τηλεδιασκέψεις να παρακολουθούνται από όλα τα μέλη μας μέσω live streeming, τεχνολογίας υπαρκτής και ευρέως πλέον χρησιμοποιούμενης. Για να το πετύχουμε όμως αυτό χρειαζόμαστε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αναβαθμισμένες δυνατότητες της πλατφόρμας του zoom και γι΄αυτό θα προχωρήσουμε στην σχετική προμήθεια.

                         γ.         Πολλά Παραρτήματα έχουν ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό. Συγκεντρώνουμε τις ανάγκες για μαζική προμήθεια από την Κεντρική Υπηρεσία και διάθεση στους έχοντες ανάγκη.

                         δ.         Στις μελλοντικές τηλεδιασκέψεις θα γίνεται σύντομη ενημέρωση από την Κεντρική Υπηρεσία και θα διατίθεται χρόνος σε κάποια Παραρτήματα (4-5 κάθε φορά) για να αναπτύξουν κάποια πρόταση ή να θέσουν κάποιο θέμα. Ο προγραμματισμός θα γίνεται από την Ένωση ανάλογα με τις αιτήσεις των Παραρτημάτων με βάση την ημερομηνία κατάθεσης του αιτήματος. Ο προγραμματισμός θα είναι αναρτημένος και γνωστοποιημένος, ώστε όλοι να είναι έγκαιρα ενήμεροι για την εκάστοτε ημερησία διάταξη.

Αντγος εα Στ. ΚΟΥΤΡΗΣ

09 Μαρτίου 2021

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΑΥ ΕΤΟΥΣ 2021

Χθες ανακοινώσαμε τον προγραμματισμό του παραθερισμού στο ΚΑΑΥΛ για το έτος 2021 και την έναρξη παραλαβής των αιτήσεων παραθερισμού, ηλεκτρονικά και ταχυδρομικά από χθες και με προσωπική παρουσία από τη Δευτέρα 15 Μαρ 2021, με καταληκτική ημερομηνία για όλους τους τρόπους, την Παρασκευή 2 Απρ 2021.

Δείτε ΕΔΩ👈 τη χθεσινή ανακοίνωση.

Η με διάφορους τρόπους αποδεκτή υποβολή των αιτήσεων, ΚΑΤ' ΟΥΔΕΝΑ ΤΡΟΠΟ σημαίνει ότι τα δικαιολογητικά των δικαιωμάτων και μορίων καθενός (οικογενειακή κατάσταση, πιστοποιητικά σπουδών τέκνων, αποδεικτικά κατοικίας στην Ημαθία κλπ κατά ατομική περίπτωση) παύουν να χρειάζονται για τον υπολογισμό του συνόλου των παραγομένων μορίων καθενός.

Παρακαλούμε όλους όσους έστειλαν ή θα στείλουν ή θα καταθέσουν αιτήσεις παραθερισμού, να συμπληρώσουν τα αποσταλλέντα ή να συνοδεύουν τις αιτήσεις τους με τα ανάλογα δικαιολογητικά:

α. Το αποδεικτικό κατοικίας να είναι έτους 2021 (απαραίτητο για τον παραθερισμό στο ΚΑΑΥΛ μέσω Παραρτήματος Ημαθίας).

β. Το αποδεικτικό οικογενειακής καταστάσεως να είναι σε ισχύ (αποδεικνύονται τα μόρια οικογενειακής καταστάσεως).

γ. Το πιστοποιητικό σπουδών να ισχύει για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (αποδεικνύει την ιδιότητα του προστατευόμενου ενηλίκου τέκνου).

δ. Το αποδεικτικό Ειδικής Καταστάσεως να είναι σε ισχύ (αποδεικνύει τη δυνατότητα ένταξης σε Ειδική Κατηγορία).

Υπενθυμίζεται ότι  τα δικαιολογητικά των παραγράφων α, β και γ, μπορούν να υποκατασταθούν από το τελευταίο εκκαθαριστικό της Εφορίας.

ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ  ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΜΟΡΙΩΝ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Όλα τα δικαιολογητικά πλέον είναι προσβάσιμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες μέσω του gov.gr 👈.

Όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική υποβολή, δεν χρειάζεται να τα εκτυπώσουν. Μπορούν να τα στείλουν συνημμένα, στη μορφή που θα τα κατεβάσουν από το Ίντερνετ.

Αν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πρόσβαση στο gov.gr, ας έλθει σε τηλεφωνική επαφή με το Παράρτημα ή προσωπικά τον Αντγο εα  Κων. Β. Κωνσταντάρα, καθημερινές, μεταξύ των ωρών 11.00 και 13.00 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.




08 Μαρτίου 2021

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΑΥ ΕΤΟΥΣ 2021

Ανακοινώνεται ο προγραμματισμός παραθερισμού για το τρέχον έτος, στο ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς. 

Επισημαίνεται ότι επειδή λόγω της πανδημίας οι συνθήκες υλοποίησης του προγραμματισμού είναι αβέβαιες, ενδέχεται αυτός να αναπροσαρμόζεται βάσει των εκάστοτε ισχυουσών συνθηκών.

Ο κατ΄αρχήν προγραμματισμός έχει ως εξής:

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους έγκαιρα (εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνουν δεκτές).

Κύρια προσπάθεια όλων μας η αποφυγή χρήσης εντύπου ή χειρόγραφου υλικού. 

Για την αποφυγή φυσικής επαφής, παρακαλούμε να "κατεβάζετε" (download) το αρχείο της αίτησης, κατά προτίμηση σε μορφή word, να το συμπληρώνετε και να στέλνετε την αίτηση και τα δικαιολογητικά σας σκαναρισμένα ή φωτογραφημένα ευανάγνωστα  σε μορφή pdf ή jpg, με e-mail.

Παραλαβή αιτήσεων:

α. Ηλεκτρονικά (με e-mail) από ΤΩΡΑ.

β. Ταχυδρομικά, με ημερομηνία αποστολής ΜΕΧΡΙ 2/4/2021.

γ. Αυτοπροσώπως, κατόπιν ραντεβού -ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, από τη Δευτέρα 15 Μαρ 21 μέχρι το μεσημέρι (14.00ω) της Παρασκευής, 2/4/2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του ΚΑΑΥΛ, ΕΔΩ👈

Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το "κατεβάσετε" (download) κάνοντας κλικ ΕΔΩ👈

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο, ζητήστε να σας το στείλουμε ηλεκτρονικά, είτε σε επεξεργάσιμη μορφή (word) για να το συμπληρώσετε σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε μη επεξεργάσιμη μορφή (pdf) για να το εκτυπώσετε και να το συμπληρώσετε χειρόγραφα.

Διευκρινίσεις και οδηγίες παρέχονται κατά τις ώρες γραφείου (καθημερινές, 11.00-13.00).