12 Δεκεμβρίου 2014

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ


Ανακοινώνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους ότι το Τοπικό μας Συμβούλιο οργάνωσε την 11η Δεκ 2014, συγκέντρωση των μελών του με μόνο αντικείμενο την ενημέρωση όλων για το θέμα της διεκδίκησης των αναδρομικών (από 1-8-2012 έως την ημερομηνία κατάθεσης της αγωγής) και της επαναφοράς των συντάξεων στα επίπεδα του 2012, όπως επιδικάσθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως είναι γνωστό, η Κυβέρνηση (ορισμένως ο ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρας) με το νόμο 4307/2014 προέβη σε μερική, επιλεκτική και πολυδιαφημισμένη εφαρμογή της απόφασης 2192/2014 του ΣτΕ με αποτέλεσμα, αφενός τη (σκόπιμη) πρόκληση κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον των Στρατιωτικών και αφετέρου την πλήρη απογοήτευση των ίδιων των εε και εα Στρατιωτικών που σύμφωνα με πασίγνωστο δημοσιογράφο επρόκειτο να «παντελονιάσουν πεντακοσάρα» (KΛΙΚ ΕΔΩ) και εν τέλει «παντελόνιασαν» εικοασαρικάκι… (Αχ βρε Γιώργο λαοπρόβλητε φίλε των ταπεινών και καταφρονεμένων… και μας κακολόγησες και μας απογοήτευσες).

Υπ’ όψιν ότι έχει αναβληθεί μέχρι την 9η Ιανουαρίου 2015, η ακρόαση του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης (του ν. 3068.2002) του ΣτΕ και εκκρεμεί η δημοσίευση της ληφθείσας ήδη επί του αντικειμένου απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η πρώτη αναμένεται να είναι θετική, ενώ η δεύτερη είναι απολύτως θετική στο αίτημά μας. 

Ο δικηγόρος κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας, παρέστη μετά από πρόσκλησή μας στη συγκέντρωση, ενημέρωσε τους παρισταμένους, επέλυσε απορίες και ανέφερε την οικονομική του προσφορά για την κατάθεση αγωγών υπέρ των μελών μας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ομαδοποίηση, με μέγιστο αριθμό προσφευγόντων 50 ανά ομάδα (μόλις συμπληρώνονται 50 προσφεύγοντες θα κατατίθεται αγωγή κ.ο.κ.).

Η προσφορά του κ. Μπαρτζώκα, αφορά ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας.

Τα ατομικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατάθεση της αγωγής εκάστου, είναι:
1.  Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
2.  Πλήρη στοιχεία  (υπόδειγμα 1).
3.  Εξουσιοδoτήσεις για την ανάθεση εντολών,  με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής (υποδείγματα 2) . 
4.  Φωτοαντίγραφο της αρχικής συνταξιοδοτικής πράξης ή πράξης κανονισμού σύνταξης (του μισθολογίου του 2003, βάσει του ν. 3205/2003).
5.  Ενημερωτικά σημειώματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από 1-1-2013 έως σήμερα (εκτύπωση από την ανάλογη εφαρμογή του TAXISNET). ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ TAXISNET.
6. Αντίγραφο της πράξης αναπροσαρμογής Σύνταξης που εκδόθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του έτους 2012 (μισθολόγιο 2012 – ν. 4093/2012).
7.  Απόφαση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κανονισμού και πληρωμής στρατιωτικών συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί αναδρομικής παρακράτησης αποδοχών από 1-8-2012.
8.  Αντίγραφα  Μισθολογικών  καταστάσεων ανά μήνα  για το διάστημα από 1-7-2012 έως 31-12-2014
9.  Αντίγραφο της αίτησης διακοπής παραγραφής προς το ΝΣΚ (για όποιον έχει υποβάλει τέτοια αίτηση).
10.   Απόφαση απονομής εφάπαξ για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά την 1-8-2012.

Πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με μία από τις τρείς επί του ιδίου αντικειμένου νομικές εκδοχές, η παραγραφή αρχίζει (ανά μήνα) από την 1η Ιανουαρίου 2015. Άρα, λογικά, το συντομότερο είναι και καλύτερο για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών και την κατάθεση των αγωγών.

Στα γραφεία της Ενώσεώς μας, καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής, από 11.00 έως 13.00 ώρας, θα συγκεντρώνονται τα δικαιολογητικά, οι αμοιβές και τα εργολαβικά (ατομικές συμφωνίες με το δικηγόρο για όσους συνάψουν), κατά προτίμηση μέχρι την 20η Δεκεμβρίου 2014. Στα γραφεία μας, διατίθενται τα απαραίτητα έντυπα, υπολογιστές για την εκτύπωση των φύλλων μισθοδοσίας, όπως και διάθεση αρωγής). Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΟΜΙΖΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ κλπ) ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ, αν θέλει να κάνει χρήση του εκεί υπολογιστή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, τα μέλη μπορούν να επικοινωνούν με τα Γραφεία της Ενώσεως (23310-27463) ή με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.