02 Φεβρουαρίου 2023

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΑΑΣ 2023. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΕΑΑΣ, Αντγου εα Θωμά Καρανίσα, υπ. αριθ. 1

ΑΝΤΓΟΣ (Δ) ε.α. ΚΑΡΑΝΙΣΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.


Γεννήθηκα το έτος 1951 στο Αγναντερό Καρδίτσας. Εισήλθα το 1969 στη Νομική Αθηνών και το 1971 συνέχισα τις σπουδές του στη Νομική Θεσσαλονίκης, ως μαθητής της νεοσύστατης τότε ΣΣΑΣ (Τμήμα Δικαστικού). Πήρα πτυχίο τον Ιανουάριο του 1974. Στη διάρκεια της θητείας μου υπηρέτησα στα Στρατιωτικά Δικαστήρια Αθηνών, Χανίων, Λάρισας και Θεσσαλονίκης αποκλειστικά ως δικαστής έδρας, ανακριτής και εισαγγελέας. Διετέλεσα Πρόεδρος του Αεροδικείου Αθηνών και του Ναυτοδικείου Πειραιώς. Υπήρξα Διευθυντής Δικαστικού του ΥΠΕΘΑ κατά το έτος 1999 φέροντας το βαθμό του Αναθεωρητή Γ’. Με επιλογή πάντοτε του ΚΥΣΕΑ διετέλεσα αρχικά ως Αντιπρόεδρος Αναθεωρητικού Δικαστηρίου και το έτος 2005 ως Πρόεδρος Αναθεωρητικού Δικαστηρίου και Αρχηγός του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων φέροντας το βαθμό του Αναθεωρητή Α’ – Αντιστράτηγου. Από το έτος 2008 είμαι Δικηγόρος Πειραιά.

Συνδικαλιστική δράση: Υπήρξα ιδρυτικό μέλος της ένωσης Δικαστικών Λειτουργών της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Οι συνάδελφοί μου με τιμούσαν πάντοτε με την ψήφο τους εκλέγοντάς με στο Διοικητικό Συμβούλιο. Για δύο θητείες διετέλεσα Πρόεδρος της ενώσεως αυτής. Το 2011 έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα για μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΣ (θέση Νομικού Συμβούλου). Έκτοτε με την τιμητική ψήφο των συναδέλφων εκλέγομαι σταθερά σαν το δικαστικό μέλος όλων των ΔΣ της ΕΑΑΣ.

Χειρίστηκα σαν πληρεξούσιος δικηγόρος της ΕΑΑΣ την υπόθεση της αντισυνταγματικότητας του Ν 4093/2012 και του Ν 4307/2014 και πετύχαμε σαν Ένωση την ιστορική έκδοση των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ για την ακύρωσή τους.

Ήδη σε εκκρεμότητα είναι κρίσιμα οικονομικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας αλλά και εθνικά θέματα ιδίως με την λαθραία σύσταση σωματείων που αφανή πλην πραγματικό  στόχο έχουν την δημιουργία απαγορευμένης από το νόμο μακεδονικής μειονότητας στην πατρίδας μας.

Ζητώ και πάλι την στήριξή σας.

Σας ευχαριστώ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΣ Ημαθίας:
Η παρούσα δημοσιεύεται στο πλαίσιο που αποφάσισε το ΤΣ του Παραρτήματος και δημοσιεύθηκε ΕΔΩ👈

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.