Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ/ΕΑΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ε.Α.Α.Σ, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τις «συντάξεις χηρείας» και τη σχετική προς το θέμα δήλωση της 24ης Ιαν 2017 του Προέδρου της Ε.Α.Α.Σ. κ. Δανιά Ευάγγελου, «Με αφορμή αρνητικά σχόλια που αφορούν τις ενέργειες της ΕΑΑΣ σχετικά με τις συντάξεις χηρείας σας ενημερώνω ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι Η ΕΑΑΣ κατέθεσε ενώπιον του Σ.τ.Ε. αίτηση ακύρωσης κατά του ν. 4387/16 και κάμνει ειδική αναφορά στις συντάξεις χηρείας, καθόσον θεωρεί το μέτρο απαράδεκτο και μείζον θέμα ...» σας ενημερώνω ότι:

Α) Την υπόψη αίτηση κατέθεσαν τα Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Ε.Α.Α.Σ., Ε.Α.Α.Ν.,Ε.Α.Α.Α, και το Συντονιστικό Συμβούλιο των προαναφερθέντων Ενώσεων Αποστράτων.

Β) Η αίτηση είναι κατά «Του Υπουργού Οικονομικών, της υπ΄ αρίθ. οικ. 26083/887/2016 (ΦΕΚ 1605/Β/07 -06-2016) Κοινής Απόφασης του Υφυπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Αν. Υπ. Οικονομικών με τίτλο «Αναπροσαρμογή κυρίων συντάξεων – Προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων... αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 14 και 33 του Ν.4387/2016 και κάθε άλλης συναφούς, προγενέστερης ή μεταγενέστερης, πράξεως ή παραλείψεως της Διοικήσεως».

Γ) Πουθενά δεν αναφέρεται κατά του επίμαχου άρθρου 12 του ιδίου νόμου, ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ


Η από 24 Ιαν 2017 δήλωση του Προέδρου της Ε.Α.Α.Σ. ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. (Υπόψη το χρόνο που έγινε η δήλωση ευρισκόμουν σε περιοδεία επίσκεψης και ενημέρωσης των μελών των Παραρτημάτων).

Δεν θα σχολιάσω την ενέργεια του κ. Προέδρου αλλά θα διατυπώσω τα παρακάτω ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης.

Α) Πότε η υπόψη αίτηση ακυρώσεως έγινε επίσημα εισερχόμενη στην Ε.Α.Α.Σ.;
Β) Πότε έγινε αντικείμενο συζήτησης και πλήρους ενημέρωσης του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ.;
Γ) Πότε επιδόθηκε στα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ.; Αν ΝΑΙ πότε και σε ποιούς;
Δ) Που αναφέρεται στην αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε το θέμα «Σύνταξη λόγω θανάτου», άρθρο 12 τουΝ.4387/2016, για το οποίο εξέδωσε την υπόψη δήλωση;
Ε) Γιατί παραπληροφορεί τα μέλη της Ε.Α.Α.Σ. και γιατί την υπόψη δήλωση, εν αγνοία των μελών του Δ.Σ, ο Πρόεδρος υπογράφει αυτή «Για το ΔΣ/ΕΑΑΣ» καθιστώντας και τα υπόλοιπα μέλη συνυπεύθυνα; και
ΣΤ) Η υπόψη αίτηση ακυρώσεως, κατόπιν επίμονων και φορτικών πιέσεων μου, βρέθηκε!!! και μου επιδόθηκε από την ΕΑΑΣ, όχι στο σύνολό της αλλά η 1η, 2η και η τελευταία 20η σελίδα, χωρίς τις ενδιάμεσες 3η έως και 19η σελίδα, γιατί όπως μου ανακοινώθηκε αυτές έχουν μόνο, μόλις προ ολίγων ημερών.

Τα όποια συμπεράσματα δικά σας. Προσωπικά και ειλικρινά λυπάμαι και διερωτώμαι: ΓΙΑΤΙ;

Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος
Αντιπρόεδρος και υποψήφιος Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.