ΕΜΕΙΣ


ΓΕΝΙΚΑ

Η ΕΑΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.  Tο 1938, με τον Αναγκαστικό Νόμο 1284 ιδρύθηκε η «Ένωσις Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών». Σ’ αυτήν μετείχαν οι Απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και Χωροφυλακής). Απετέλεσε κατ’ ουσίαν την πρώτη  πολεμιστική οργάνωση της χώρας. Ο ΑΝ 1284 τροποποιήθηκε  με το ΝΔ 1171/ 1972, σύμφωνα με τον οποίο ιδρύθηκαν επιμέρους Κλαδικές. Με τον ίδιο νόμο καθορίσθηκαν οι ονομασίες των νέων Ενώσεων σε Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας αντίστοιχα. Η ΕΑΑΣ εποπτεύεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του ΓΕΣ και διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο τριετούς θητείας. Από το 1992 το Διοικητικό Συμβούλιο (για το τωρινό κλικ ΕΔΩ) αναδεικνύεται σε πανελλαδική ψηφοφορία των Μελών της Ενώσεως.

Τα κεντρικά γραφεία της ΕΑΑΣ βρίσκονται στην Αθήνα. Η Ένωση έχει πάνω από 40 παραρτήματα, σε όλη την Ελλάδα. Τα παραρτήματα διοικούνται από τοπικά συμβούλια διοριζόμενα από το ΔΣ της ΕΑΑΣ. Τακτικά μέλη της ΕΑΑΣ (από τον βαθμό του Ανθυπασπιστή μέχρι του Στρατηγού) είναι υποχρεωτικά όλοι οι απόστρατοι  του Στρατού Ξηράς και προαιρετικά συνάδελφοι οι προερχόμενοι από την  Ελληνική Αστυνομία. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται  και τα ορφανικά μέλη των αποβιωσάντων (χήρες/οι). Το σύνολο των μελών ανέρχεται σε 42.000 περίπου. Κύριο  έσοδο της ΕΑΑΣ, οι υποχρεωτικές συνδρομές των τακτικών μελών (1% του μερίσματος του ΜΤΣ).  

Σκοποί της ΕΑΑΣ βάσει του καταστατικού της, είναι:
 • Η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των μελών της, αλλά και με τους εν ενεργεία συναδέλφους. 
 • Η επιμέλεια των συμφερόντων και η παρακολούθηση των ζητημάτων που αφορούν τα μέλη της.
 • Η παροχή οικονομικής βοήθειας και η στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά μελών κατά περίπτωση και αναλόγως των δυνατοτήτων.
 • Η βράβευση με οικονομική ενίσχυση των τέκνων των μελών που επιτυγχάνουν άριστες επιδόσεις στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.
 • Η μέριμνα για διατήρηση της κοινωνικής θέσεως των μελών.
 • Η διατήρηση του εθνικού φρονήματος των μελών και η συνέχιση της προσφοράς προς την πατρίδα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το Παράρτημα Ημαθίας ιδρύθηκε την 21 Δεκεμβρίου 1972. 
To ΤΣ ορίζεται ανά τριετία από το ΔΣ της ΕΑΑΣ. 
Στερείται ιδίων πόρων. Χειρίζεται πόρους ανά Κωδικό που διατίθενται από το ΔΣ της ΕΑΑΣ, σύμφωνα με του κανόνες του Δημοσίου και Στρατιωτικού Λογιστικού.

Τοπικό Συμβούλιο Παραρτήματος ( 2017 - 2020 ):
Πρόεδρος: Αντγος εα Κων. Β. Κωνσταντάρας. Τηλ: *774257
Αντιπρόεδρος: Αντγος εα Βασίλειος Παζάρας
Γραμματέας/Ταμίας: Ανχης εα Ιωάννης Πανταζής
Μέλος: Ταξχος εα Κατίνα Βύζα
Μέλος: Ανχης εα Δημήτριος Κιορπές

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
16ης Οκτωβρίου 1
Βέροια - 59132
(επί της πλατείας Ωρολογίου, στο 2ο όροφο του κτιρίου).

Καθημερινές, μόνο με ραντεβού, από 11:00 ως 13:00 και MONO ΜΕ MAΣKA. .

Τηλέφωνο/fax: 23310-27463
Κινητό BBest ΓΕΣ: *77 42 57
Viber: 69 80 29 20 23
 
e-mail: eaasveroias@yahoo.gr


  
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Αγαπητέ συνάδελφε, καλώς ήλθατε στο Παράρτημα Ημαθίας της ΕΑΑΣ, την τελική σας «Μονάδα».

Το Τοπικό Συμβούλιο θα σας συνδράμει για μια ήπια μεταβατική περίοδο από την ενεργό υπηρεσία στην αποστρατεία. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ των εε και εα συναδέλφων και την τοπική κοινωνία, θα βοηθήσουν σ’ αυτό.

Με την εγγραφή σας στην ΕΑΑΣ και την έκδοση ταυτότητας, γίνεστε τακτικό μέλος του Παραρτήματος, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και μπορείτε να συμμετέχετε στις διάφορες επετειακές εκδηλώσεις, τοπικές και εθνικές όπως:
 • Πρωτοχρονιάτικες και Χριστουγεννιάτικες (αντίστοιχη Παραμονή, 0930-1130) εκδηλώσεις στα Γραφεία.
 • Τοπικές εορτές (16η και 17η Οκτ σε Βέροια και Νάουσα-Αλεξάνδρεια)
 • Εθνικές εορτές 28ης Οκτ και 25ης Μαρ (με θεία λειτουργία/καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα των πόλεων).
 • Ημέρες μνήμης (20 Ιουλ/Κυπριακή τραγωδία, 19 Μαΐ/Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και 14 Σεπ/Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας).
 • Μνημόσυνα υπέρ πεσόντων Αξκων και οπλιτών των ΕΔ και ΣΑ στο Λιτόχωρο την 30η Μαρ, στο Ρούπελ τη 12η Απρ και την 30η Αυγ στο Γράμμο ή το Βίτσι.
 • Εορτές Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Γεωργίου και Εισοδίων της Θεοτόκου (21 Νοε - Εορτή των ΕΔ) όπως και το Ψυχοσάββατο (Μάρτιο) που οργανώνονται από την Ι Μεραρχία Πεζικού.
Εσείς και η οικογένειά σας δικαιούσθε συμμετοχής στους παραθερισμούς ΚΑΑΥ και Παιδικών Κατασκηνώσεων. Αιτήσεις υποβάλλονται στο Παράρτημα περί το 3ο δεκαήμερο του Μαρτίου για το ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς και το 3ο δεκαήμερο του Μαΐου για τις παιδικές κατασκηνώσεις Ν. Φώκαιας.

Οι αριστούχοι μαθητές-τέκνα των μελών μας βραβεύονται κάθε χρόνο από την ΕΑΑΣ. Αιτήσεις κατά το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Βραβεύονται οι αριστούχοι μαθητές 2ας και 3ης Λυκείου με βαθμό επίδοσης 18,1 και άνω.

Επειδή η ενημέρωση των μελών για τα θέματα ενδιαφέροντός των είναι αδύνατο να πραγματοποιείται με εκ μέρους του Παραρτήματος προσωπική επαφή για λόγους οικονομικούς, χρονικούς και ελλιπούς προσωπικού, παρακαλείσθε να τηρείτε επαφή με τις ανακοινώσεις του Παραρτήματος στο Φάκελο Ενημερώσεως, τον τοπικό τύπο, τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, την ιστοσελίδα του Παραρτήματος και φυσικά την εφημερίδα «Εθνική Ηχώ» της οποίας προτίμηση λήψης σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή πρέπει να δηλώσετε στην ΕΑΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.