15 Ιουλίου 2014

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 15-7-14

“Ραντεβού τον Σεπτέμβρη” ,μετά από τα “μπάνια του λαού” τα οποία όμως ελάχιστοι πλέον θα χαρούν, δίνει η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, σ΄ ότι έχει να κάνει με την υποχρέωσή της να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ για τις αποδοχές των στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από διαβεβαιώσεις ,υποσχέσεις και διαρροές άλλο τίποτα. Σύμφωνα μ΄ αυτές η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δώσει τα αναδρομικά σε βάθος διετίας . Σ΄ ότι έχει να κάνει με την επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012, η κατάσταση παραμένει σκοπίμως θολή. Επαναφορά θα γίνει αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα φθάσει μέχρι το 2012!

Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί να αποκαλύψει τις προθέσεις της. Κάτι το οποίο θα έκανε υποτίθεται αυτή την εβδομάδα. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των επαφών με την τρόϊκα το θέμα των αποφάσεων του ΣτΕ δεν συζητήθηκε με την ένταση που αναμενόταν.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση “αγοράζει” χρόνο. Το θέμα είναι πόσο θα τραβήξει αυτό και πως θα αντιδράσουν οι φορείς που εκπροσωπούν εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόψεις είναι διαφορετικές. Με τους “θεσμικούς απόστρατους” να εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί και τους υπόλοιπους να ζητούν έγγραφες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση εδώ και τώρα.
(ONALERT)

~~~~~~~~~

Η χθεσινή σύσκεψη Σαμαρά,Βενιζέλου,Αβραμόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου έδωσε νέα τροφή στα σενάρια για “φθινοπωρινές” και ίσως “εκλογικές” κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το σενάριο που κυκλοφορεί και έχει προκαλέσει …πυρετό στα Γενικά Επιτελεία παραπέμπει στις…κρίσεις Μεϊμαράκη τον Αύγουστο του 2009,λίγο πριν προκηρυχθούν οι εκλογές τις οποίες έχασε η ΝΔ.
Η αλήθεια είναι ότι από την επομένη των τελευταίων κρίσεων οι πληροφορίες που ήθελαν να πηγαίνουμε σε νέες κρίσεις το φθινόπωρο! Φαινόμενο μοναδικό ,ελληνικό.
Σκέψεις και εισηγήσεις υπάρχουν.
Τι λένε οι πληροφορίες; Τίποτα που να εκπλήσσει. Ο Α/ΓΕΕΘΑ φεύγει αν και από το περιβάλλον του επιμένουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο παραμονής. Πιθανότερος αντικαταστάτης ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης ,για τη θέση του οποίου προορίζεται ο Αρχηγός Στόλου Π.Λίτσας. Στο ΓΕΑ η παραμονή του Βαγγέλη Τουρνά σχεδόν αποκλείεται και έρχεται ο ΑΤΑ Χρήστος Βαίτσης.
Ο Χρήστος Μανωλάς παραμένει Α/ΓΕΣ “μακράς πνοής” με προοπτική να είναι ο επόμενος Α/ΓΕΕΘΑ.
Εναλλακτικό σενάριο τοποθέτησης του Μανωλά στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ ,”παίζει” αλλά όχι με πολλές πιθανότητες.
(ONALERT)

~~~~~~~~~

 Λήξη συναγερμού για τα Μετοχικά Ταμεία “σάλπισε” η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εργασίας κάλεσε  το απόγευμα τους διευθυντές των Μετοχικών Ταμείων για να τους διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει θέμα ένταξής τους στο ΕΤΕΑΜ. Επισήμανε δε ότι δεν πρέπει να δίνεται σημασία στις δηλώσεις που έκανε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης.

Λίγη ώρα αργότερα κυβερνητική πηγή διαβεβαίωνε το Onalert ότι :
“Για αποσαφήνιση διάφορων δημοσιευμάτων σχετικά με επικείμενη ένταξη των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), υπενθυμίζεται ότι με την υπ΄ αρίθμ. Φ.951/10/133328/Σ.1767/28-9-2012 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ:Β4ΤΜ6-ΛΥΦ), την οποία μπορείτε να βρείτε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», τα παραπάνω Μετοχικά Ταμεία δεν αποτελούν Φορείς Επικουρικής Ασφάλισης και ως εκ τούτου δεν στοιχειοθετείται η ένταξή τους στο ΕΤΕΑΜ”.

Ασφαλώς το κλίμα καχυποψίας που υπάρχει είναι δύσκολο να αλλάξει. Έχουν υπάρξει κατά καιρούς πολλές διαβεβαιώσεις ,αλλά η πραγματικότητα τις διέψευσε.

Μένει να δούμε αν θα επαναληφθεί και σ΄ αυτή τη περίπτωση.
(ONALERT)

~~~~~~~~~

 Συνάντηση εργασίας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε αυτή τη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας…Το θέμα των Τούρκικων Παραβιάσεων ήταν το πρώτο στην Αντζεντα ενώ τέθηκε και το θέμα των συνόρων στο Αιγαίο ,αλλά και οι θάνατοι από τους πνιγμούς των λαθρομεταναστών τα τελευταία εικοσιτετράωρα ,ενώ τέθηκε και θέμα κλειστών συνόρων χωρίς να υπάρχει διευκρίνηση αν πρέπει να ανοίξουν διάπλατα όπως ζητούν και κάποιοι στο Αιγαίο …
Θέση που  Ε.Ε μας υποχρεώνει να δεχθούμε πάνω από 100 χιλ Λαθρομετανάστες από την Συρία με την δικαιολογία ότι η Τουρκία έχει περίπου 2,9 εκ  πρόσφυγες που τους κρατά στα σύνορα όμως …
(VETERANOS)

~~~~~~~~~~~~~

Το κίνδυνο του Αιγαίου  επισήμανε σε Σαμαρά & Βενιζέλο ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος  και μάλιστα από πληροφορίες τους είπε την κατάσταση ώς έχει ,και ότι  κατάσταση στο Αιγαίο να πάει να ξεφύγει ..
Σε καμιά περίπτωση δεν συζητήθηκαν οι κρίσεις των Αρχηγών που κάποιοι διαρρέουν αφού όπως είναι το δόγμα Αβραμόπουλου όλα στην ώρα τους και η ώρα δεν είναι κοντά !
Το να προσπαθούν όμως διατηρούν κάποιοι  τις Κρίσεις  των Αρχηγών του Μαρτίου στην επικαιρότητα  με δήθεν συζητήσεις στου Μαξίμου  δεν είναι της Παρούσης αλλά θα έρθει και η σειρά τους !
Ο κίνδυνος είναι να προκληθούν νέα κύματα λαθρομεταναστών, που αναπόφευκτα ορισμένα από αυτά θα σκάσουν στα παράλια της χώρας μας, δηλαδή στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης.  Η Αθήνα αναμένεται να θέσει προ των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα πρέπει άμεσα να ενισχύσει οικονομικά και με υλικά μέσα την Ελλάδα, όπως έπραξε πρόσφατα και με την Ιταλία…
Οι προκλήσεις στο Αιγαίο
Κατά τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη έγινε επίσης περιγραφή της παρούσας κατάστασης στο Αιγαίο, καθώς έχουν πληθύνει επικίνδυνα οι προκλητικές εμφανίσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων στην καρδιά του Αιγαίου.
Μέσα στο τρέχον έτος έξι φορές τουρκικές κορβέτες έκοβαν βόλτες στις Κυκλάδες και έφτασαν μέχρι ανοικτά του Σουνίου παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ενώ την ίδια χρονική περίοδο τα τουρκικά μαχητικά είχαν «εγκλωβίσει» το σύμπλεγμα των νησιών πέριξ της Ικαρίας, πετώντας διαρκώς πάνω από τα ελληνικά νησιά !
Τα ταξίδια σε Αγκυρα και ΗΠΑ
ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών για τις κινήσεις που προσωπικά έχει κάνει στην Άγκυρα σε επίπεδο ομολόγου του. Μάλιστα τους είπε ότι σχεδιάζει ταξίδι στην τουρκική πρωτεύουσα στις αρχές φθινοπώρου, καθώς θα έχει προηγηθεί επίσκεψη στο αμερικανικό Πεντάγωνο, η δεύτερη μέσα σε έναν χρόνο.
Και τα κρυφά «όπλα»
Εκτενής συζήτηση έγινε και για τα κρυφά «όπλα» που διαθέτει η Ελλάδα στη Σούδα της Κρήτης και τα οποία θα πρέπει να εκμεταλλεύεται, καθώς οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ τα αξιοποιούν κάθε φορά που ξεσπάει κάποια κρίση ή πολεμική σύρραξη στην ευρύτερη περιοχή…
(VETERANOS)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.