20 Ιουλίου 2015

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (Δημοσίευση απόφασης 4707/2015 της Ολομέλειας του Ελ.Συν.)



Το Ελεγκτικό Συνέδριο, σε πρότυπη δίκη, δικαιώνει τους προσφυγόντες επαναφέροντας τις συντάξεις όσων είχαν προσφύγει κατά της  απόφασης για τις διπλές μειώσεις που επεβλήθησαν στους συνταξιούχους στρατιωτικούς.

Η αρχική μείωση της σύνταξης των απόστρατων ήταν μεταξύ 15%-18% αλλά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Σαμαρά επέβαλε στους απόστρατους  και τις μειώσεις των συνταξιούχων του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Οι απόστρατοι υπέστησαν επιπλέον μειώσεις, 5% έως 20% από τις αρχές του 2012. Επρόκειτο για διπλές μειώσεις που προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις στο κύκλο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση , οι συντάξεις των απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπέστησαν απώλειες της τάξεως του 52%.

Όσοι προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο κέρδισαν θετική απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. (Πηγή: ΟΝΑΛΕΡΤ)


ΑΠΟΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 3ων ΕΑΑ: «H ειρημένη απόφαση της Ολομελείας θα εφαρμοστεί σε όσους συναδέλφους είχαν ασκήσει, νόμιμα και εμπρόθεσμα, έφεση κατά της πράξης αναπροσαρμογής της σύνταξής τους βάσει του Ν. 4093/2012 (λόγω της διαδικασίας της πιλοτικής δίκης), ενώ όσοι δεν είχαν ασκήσει θα πρέπει να απευθύνονται στους νομικούς τους παραστάτες για τη διερεύνηση δυνατότητας ενδεχομένων δικαστικών ενεργειών.»

ΣΣ: 
Η παρούσα ανάρτηση ενσωματώθηκε στο τμήμα "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ" της σελίδας μας (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.