10 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ armynow.net

Λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανακοίνωση του ιστοτόπου armynow.net που με χαρά ανακοινοποιούμε, συγχαίροντας ταυτόχρονα τους ιδρυτές του.
Αναρωτιόμαστε βέβαια, γιατί τόσες, τόσο αξιόλογες πρωτοβουλίες συναδέλφων δεν εντάσσονται αυτοβούλως στο πλαίσιο της ΕΑΑΣ και γιατί η ΕΑΑΣ δεν παίρνει την πρωτοβουλία να περιθάλψει, υποστηρίξει και  αναδείξει αυτές τις πρωτοβουλίες των μελών της.
(Αντγος εα Κων. Β. Κωνσταντάρας). 
Ακολουθεί το ληφθέν κείμενο:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα σας

Είμαι ο Σχης ε.α. Αναστάσιος Μητρόπουλος, ΣΣΕ'89 και έχω αναλάβει πρόσφατα υπεύθυνος ύλης της ιστοσελίδας www.armynow.net. Το site δημιουργήθηκε πριν 8 περίπου μήνες, και ήδη αποτελεί μια από τις κορυφαίες ιστοσελίδες του αμυντικού χώρου με συνεχώς ανερχόμενους ρυθμούς, ξεπερνώντας ήδη πολλά δημοφιλή site που υπήρχαν μέχρι σήμερα στο χώρο.

Επειδή τόσο εγώ, όσο και ο Δντής του site, Σχης ε.α. Τσιάκαλος Κων/νος, είμαστε απόστρατοι Αξκοί, γεγονός που δε συναντάται σε κανένα site αμυντικού χώρου ευρείας κυκλοφορίας, έχουμε αποφασίσει να συντελέσουμε ενεργά στην προώθηση των αποστράτων, τόσο σε επίπεδο των Ενώσεων Αποστράτων και των τριών κλάδων, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Συγεκριμένα :

Σε ό,τι αφορά στις Ενώσεις:
Έχουμε αποφασίσει να αναδείξουμε το έργο και τις δραστηριότητες των Ενώσεων και των Παραρτημάτων τους και να τις προβάλουμε στο ευρύ κοινό των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του site μας. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε στο site ξεχωριστό φάκελο με την ονομασία ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ όπου έχουμε σκοπό να αναρτούνται άρθρα των Ενώσεων και των Παραρτημάτων τους, τα οποία αφορούν στις δραστηριότητες ή σημαντικές ανακοινώσεις. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, λόγω του ότι είναι δύσκολο να μπαίνουμε καθημερινά στα 70 περίπου sites των Ενώσεων και των Παραρτημάτων τους προκειμένου να βλέπουμε αν έχει αναρτηθεί κάτι σημαντικό, σας παρακαλούμε, να μας στέλνετε e-mail στο editor@armynow.net στο οποίο θα έχετε είτε σε κείμενο το άρθρο σας, είτε απλά θα αναγράφετε το σύνδεσμο της ιστοσελίδας σας στον οποίο βρίσκεται αναρτημένο το άρθρο σας που επιθυμείτε να δημοσιευτεί.
Πρόθεσή μας, με αυτο τον τρόπο, είναι να δείξουμε στο ευρύτερο κοινό ότι οι Ενώσεις αποστράτων δεν είναι ‘’πεθαμένοι οργανισμοί’’ όπως θέλουν ‘’κάποιοι’’ να τις θεωρούν, να αναδείξουμε το έργο και τις κατά καιρούς δραστηριότητες, ώστε να αναβαθμίσουμε την εικόνα τους τόσο προς το εν  ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικό προσωπικό, όσο και σε ένα ευρύτερο μη στρατιωτικό κοινό χιλιάδων αναγνωστών του site μας.

Σε ό,τι αφορά στους απόστρατους σε προσωπικό επίπεδο : 

Αρθογραφία στο site μας. Το site μας, στα πλαίσια της διεύρυνσης και αναβάθμισης της ύλης, έχει αποφασίσει μεταξύ άλλων, να ανοίξει βήμα στους απόστρατους Αξιωματικούς να αρθογραφούν. Είναι γεγονός ότι ως απόστρατοι Αξιωματικοί, έχουμε σοβαρή άποψη και συγκροτημένο λόγο για ποικιλία θεμάτων, αλλά και ποικίλες γνώσεις (όχι μόνο στα στρατιωτικά θέματα) αναλόγως των ενδιαφερόντων του καθενός. Αυτές οι γνώσεις και οι απόψεις περιορίζονται είτε σε συζητήσεις, είτε χάνονται στον κυκεώνα του facebook με κάποιες σποραδικές αναρτήσεις και μερικά like. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να δώσουμε λόγο στους απόστρατους να αρθογραφούν σε ένα site ευρείας κυκλοφορίας και αποδοχής, ώστε αφενός μεν να αναδειχθούν οι ίδιοι σε προσωπικό επίπεδο και αφετέρου να δείξουμε στο ευρύ αναγνωστικό κοινό ότι οι απόστρατοι είναι πρόσωπα υψηλού επιπέδου, με ποικίλες γνώσεις και με σοβαρή άποψη.

Επιπλέον, για όσους ενδιαφέρονται να πάνε ένα βήμα παραπέρα, με μια πιο συστηματική  αρθογραφία, το site μπορεί να δημιουργήσει προσωπική στήλη του κάθε ανδιαφερόμενου -με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την προσωπική του προβολή και προώθηση-. Η θεματολογία δεν είναι αναγκαίο να περιορίζεται στον αμυντικό χώρο. Μπορεί να έχει σχέση με ιστορικά θέματα, τεχνολογία, γεωπολιτική, ασφάλεια, διπλωματία, θεωρητικές ή θετικές επιστήμες και γενικότερα με όποιες γνώσεις – πείρα ή ενασχόληση έχει ο καθένας. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να αρθογραφήσει, μπορεί να στείλει το άρθρο του (με οποιεσδήποτε φωτογραφίες εφόσον υπάρχουν) στο editor@armynow.net

Προώθηση προσωπικών δραστηριοτήτων: 

Πολλοί από εμάς, έχουν μεμονωμένα αναπτύξει δραστηριότητες σε προσωπικό επίπεδο, οι οποίες όμως, είτε λόγω του ανταγωνισμού, είτε λόγω της  δυσκολίας προώθησης - διαφήμισης της δουλειάς τους να μην είχαν την ανταπόκριση που θα ήθελαν και κυρίως που θα άξιζε η προσπάθειά τους αυτή. Διότι είναι γεγονός ότι το υψηλό κόστος προώθησης – διαφήμισης μιας προσωπικής εργασίας είναι ιδιαίτερα υψηλό και για τη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης είναι πλέον απαγορευτικό. Για παράδειγμα είναι αρκετοί οι οποίοι έχουν εκδώσει ένα ή περισσότερα βιβλία, και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα προωθήσουν – διαφημίσουν.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το site έχει αποφασίσει να προωθήσει τις όποια δραστηριότητες – προσωπικές εργασίες των αποστράτων, με το να δημιουργήσει ξεχωριστό μενού / φάκελο όπου θα παρουσιάζονται οι κάθε είδους εργασίες τους. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να παρουσιάσει το έργο του, σε οποιονδήποτε τομέα, μπορεί να στείλει e-mail στο tasos@armynow.net

Εύρεση εργασίας – επαγγελματική ενασχόληση. 

Το site προτίθεται να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων η οποία θα εμφανίζεται σε ξεχωριστό μενού της ιστοσελίδας, και στην οποία θα παρουσιάζονται όσοι απόστρατοι επιθυμούν οποιαδήποτε επαγγελματική ενασχόληση αναλόγως των προσόντων τους (πτυχία Πανεπιστημίου, πείρα από προηγούμενη εργασία, πείρα στην υπηρεσία, ήδη υπάρχουσα ερασιτεχνική ή ημιεπαγγελματική ενασχόληση που θέλουν να την προωθήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο κλπ.) Στη βάση δεδομένων, θα παρουσιάζονται οι απόστρατοι με τα αντίστοιχα προσόντα τους – βιογραφικό ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να παρουσιαστεί, ώστε να δοθεί η ευκαιρία προβολής τους για πιθανή επαγγελματική ενασχόληση. Οι απόστρατοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη βάση δεδομένων, μπορούν να στείλουν e-mail στο tasos@armynow.net Σε δεύτερη φάση και εφόσον λειτουργήσει ομαλά το παραπάνω εγχείρημα, θα δημιουργηθεί μια δεύτερη βάση δεδομένων εύρεσης εργασίας για τα τέκνα των στρατιωτικών.

Τέλος εφόσον υπάρχουν είτε παρατηρήσεις επί των παραπάνω, είτε επιπλέον νέες ιδέες και προτάσεις για περαιτέρω προώθηση των αποστράτων και των Ενώσεων, παρακαλούμε να μας τις αποστείλετε προκειμένου να υλοποιηθούν.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, η ιστοσελίδα μας, μεταξύ άλλων, έχει θέσει ως κύριο στόχο :

- Την ανάδειξη των Ενώσεων αποστράτων και του έργου τους
- Την προβολή σε προσωπικό επίπεδο των αποστράτων Αξιωματικών, ώστε να
περάσει η εικόνα στο ευρύ κοινό, ότι οι απόστρατοι είναι πρόσωπα με δυναμική συμμετοχή στην κοινωνία, με δραστηριότητες, γνώσεις και άποψη και όχι άτομα ‘’παροπλισμένα’’ όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν στην κοινωνία.

- Τη συμβολή στην εύρεση εργασίας (και σε μεταγενέστερο χρόνο για τα τέκνα τους)

Εν κατακλείδι, από τη στιγμή που η δύναμη του διαδικτύου αποτελεί πλέον το κυρίαρχο όπλο στην ενημέρωση, η ύπαρξη ενός δημοφιλούς site εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, μπορεί να αποτελέσει ένα άριστο εργαλείο που θα συμβάλει ενεργά στην αναβάθμιση και προώθηση των 

αποστράτων και των Ενώσεών τους.
 

Παρακαλώ όπως κοινοποιήσετε στα μέλη σας τα παραπάνω και ευελπιστούμε, με τη βοήθεια του Θεού, να πετύχουμε πολλά και σημαντικά προς όφελος όλων μας.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Εκ του armynow.net
Αναστάσιος Μητρόπουλος
Σχης ε.α. - ΣΣΕ’89


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.