08 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε την πρώτη επανυπολογισθείσα στρατιωτική σύνταξη - Πλήρης επαλήθευση Σουφλή-Παπαπαρίση



Δείτε την πρώτη επαναϋπολογιζόμενη στρατιωτική σύνταξη σύμφωνα με το ν.4387/2016 ή νόμο Κατρούγκαλου. Η κυβέρνηση θεωρεί, εσφαλμένα κατά την άποψή μου, ότι η μεταβίβαση της σύνταξης του θανόντος είναι καινούργια σύνταξη. Έτσι προβαίνει πρώτα στον επαναϋπολογισμό της σύνταξης του εκλιπόντος και στη συνέχεια χορηγεί το 50% αυτής στην επιζούσα σύζυγο. Μας δίνεται έτσι όμως η δυνατότητα να δούμε πως επαναϋπολογίζεται η σύνταξη ενός συναδέλφου με συνταξιοδοτικό βαθμό Σμηνάρχου με συντάξιμες αποδοχές 2.198,06 ευρώ και 35 συντάξιμα έτη. 

Βλέπουμε λοιπόν ότι ενώ με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού η μικτή του σύνταξη ανερχόταν στα 1.723,28 ευρώ με το νέο τρόπο υπολογισμού η νέα βασική σύνταξη ανέρχεται στα 1.127,16 ευρώ. Σημειώνεται εδώ η απόλυτη ακρίβεια του υπολογισμού του excel-φυλλου Σουφλή-Παπαπαρίση [ΕΔΩ] όπως βέβαια και του Αχιλλέα Καρασαβίδη [ΕΔΩ]. Η διαφορά στο πληρωτέο ποσό μεταξύ του παλαιού τρόπου υπολογισμού της σύνταξης και του νέου (Κατρούγκαλου) είναι πάνω από 200 ευρώ. 
 
Σε ότι αφορά τη χήρα, ακόμη κι αν είναι πάνω από 55 ετών, αν δεν έχει άλλα εισοδήματα, θα πρέπει με τα 530 ευρώ, που θα είναι το πληρωτέο, να καλύψει ΟΛΑ τα έξοδα διαβίωσης καθώς και τυχόν στεγαστικό δάνειο ή ενοίκιο.
 
 
Το excel-φυλλο [ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.