04 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΩΝ (μέρος Γ')





Το Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος είναι σε θέση πλέον, να ενημερώσει τους Συναδέλφους, ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και αφού έλαβε υπόψη: 
- τις λεπτομερείς οδηγίες της ΕΑΑΣ,
- σχετικά δημοσιεύματα σε πολλαπλά μέσα,
- τις διευκρινήσεις ειδικών, αλλά και
- μετά από επαφή με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες,
έχει καταλήξει σε αρκετά σαφή συμπεράσματα για το δέον γεννέσθαι και τολμά να συμβουλεύσει (με την επιφύλαξη της μη-αυθεντίας) για τις επόμενες ενέργειες, ως εξής:

1. Βέλτιστη λύση είναι η υποβολή ΔΥΟ αιτήσεων: Αφ' ενός Έγγραφης προς το ΝΣΚ και αφ' ετέρου Ηλεκτρονικής προς τον ΕΦΚΑ.

2. Βοήθεια στη συμπλήρωση των αιτήσεων, παρέχεται τις καθημερινές στο Παράρτημα από 11.00 έως 13.00 ω. Σε λογικές ώρες (09.00 - 14.00 και 18.30 - 21.30) μπορούμε να προσφέρουμε και
τηλεφωνική βοήθεια.

3. Για κατά τόπους βοήθεια στις ηλεκτρονικές δηλώσεις, μπορείτε τις ίδιες ώρες να απευθύνεσθε, οι μεν κάτοικοι του Δήμου ΗΠ Νάουσας στον συνάδελφο κ. Αναστάσιο Μητρόπουλο, ενώ οι κάτοικοι του Δήμου Αλεξάνδρειας στο συνάδελφο κ. Ιωάννη Πετρίδη, μετά από προς τούτο συνεννόηση.

4. Οι έγγραφες αιτήσεις θα κατατεθούν συνολικά από το Παράρτημα μέχρι τέλους Νοεμβρίου, οπότε και θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τον Αριθμό Πρωτοκόλλου της Αιτήσεώς σας. Μετά την 30 Νοε 2018 οι διεκπεραιώσεις θα γίνονται επί προσωπικής βάσεως. Βοήθεια βεβαίως θα παρέχεται για τη διαδικασία.

5. Αίτηση για εκλιπόντα δικαιούνται να υποβάλλουν οι κληρονόμοι του, πλην όμως χειρόγραφη.

6. Η Αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2018 χωρίς να παραγραφεί ουδεμία οικονομική απαίτηση.

7. Συντάξεις που εκδόθηκαν ή μεταβιβάστηκαν (Συντάξεις θανάτου) μετά την ισχύ του ν. 4387/2016, δεν δικαιούνται δώρων αφού ο νόμος (Κατρούγκαλου) προβλέπει 12 και όχι 14 συντάξεις.

8. Αναδρομικά δώρα και επιδόματα δικαιούνται οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι του δημοσίου και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, αφού οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα συνεχίζουν και παίρνουν δώρα και επιδόματα.

9. Αν κατά το διάστημα που εδικαιούτο κάποιος δώρα ήταν κάποια χρονική περίοδο εν ενεργεία και κάποιο άλλο διάστημα συνταξιούχος, πρέπει να κάνει δύο αιτήσεις.

10. Αν κάποιος/α παίρνει δύο συντάξεις πρέπει να κάνει δύο έντυπες αιτήσεις (ΝΣΚ), αλλά μόνο μία ηλεκτρονική (ΕΦΚΑ).

11. Δώρα και επιδόματα δικαιούνται και οι μεταβιβάσιμες συντάξεις θανάτου (σύζυγοι -τέκνα).

12. Δεν εδικαιούντο δώρα και επιδόματα οι συνταξιούχοι μικρότεροι των 60 ετών ή όσοι είχαν μικτή σύνταξη πάνω από 2.500 ευρώ.

13. Δεν εδικαιούντο επίσης δώρων και επιδομάτων και όσοι εν ενεργεία είχαν αποδοχές πάνω από 3.000 ευρώ.

14. Τα Μετοχικά Ταμεία (ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ, ΜΤΠΥ) δεν είναι επικουρικά και γι αυτό δεν απευθυνόμαστε σ' αυτά.

15. Οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τις ηλεκτρονικές φόρμες του ΕΦΚΑ, πρέπει να έχουν άμεσα διαθέσιμα τα εξής στοιχεία:
- Κωδικούς TAXISNET (username και password)
- ΑΦΜ
- ΑΜΚΑ
- Αριθμό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
- Αριθμό Μητρώου Σύνταξης
- Σε περίπτωση πολλαπλής ασφάλισης, ειδικά στοιχεία

16. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραλαμβάνεται αριθμός πρωτοκόλλου, ενώ για την ηλεκτρονική αίτηση ως Αριθμός Πρωτοκόλλου λογίζεται ο α/α της Αιτήσεως, λαμβαανομένου υπόψη ότι η ηλεκτρονική, είναι επίσημα αναγνωρισμένη μορφή αλληλογραφίας με το Δημόσιο.

17. Για βαθύτερη ανάλυση διαφόρων πτυχών του θέματος, παρακαλούμε για την αναδρομή σας σε
Ιστοσελίδες που ασχολούνται επισταμένως με το αντικείμενο, όπως: papaparisis' blog , Σταράτα Λόγια, ArmyNow, και τόσες άλλες... 

18. Προτείνουμε να ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ (copy) [Με πατημμένο το ΑΡΙΣΤΕΡΟ κουμπί του ποντικιού στην αρχή του μπλε κειμένου, σέρνουμε το ποντίκι μέχρι το τέλος του. Μετά, κάνουμε ΔΕΞΙ κλικ πάνω στο επιλεγμένο κείμενο και επιλέγουμε ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ/COPY] και να επικολλήσετε (paste) το παρακάτω κείμενο (το σε εισαγωγικά) στο διατιθέμενο χώρο της ηλεκτρονικής αίτησης του ΕΦΚΑ. Το κείμενο εκεί θα εμφανίζεται χωρίς διαμόρφωση (κενά, παραγράφους κλπ), αλλά δεν μας πειράζει:

<< Με τις υπ’ αρ. 2287-2290/2015 αποφάσεις του, το ΣτΕ έκρινε παράνομες τις περικοπές συντάξεων, κρίνοντας αντισυνταγματικές τις διατάξεις που τις επέβαλαν (άρθρο 6ο §2 Ν. 4051/ 2012 και άρθρο 1ο §1Α υποπαρ. ΙΑ.5 περίπτ. 1 και υποπαρ. ΙΑ.6 περίπτ. 3 του Ν. 4093/2012) όπου κρίθηκε αντισυνταγματική και η κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.
Με τις υπ' αριθ. 164/2015 και 1, 2, 3 & 4/2018, το ΑΕΔ έκρινε αντισυνταγματικές τις ανάλογες διατάξεις των Ν: 4051/2012, 4093/2012 & 4387/2016.
Πρόσφατα, η υπ’ αρ. 3037/2018 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, δικαίωσε συνταξιούχο και υποχρέωσε τον ΕΦΚΑ να του επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά που είχε παρακρατήσει από τη σύνταξή του.
Όθεν, ΑΙΤΟΥΜΑΙ κατά τις συνδυασμένες διατάξεις του Άρθρου 95 του Συντάγματος και του άρθρου 105 ΕισΝΑΚ, να αναγνωρισθεί και απέναντί μου η αντίστοιχη υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου και το τελευταίο να :
1. Mου καταβάλει εντόκως, αναδρομικά, από το 2013 μέχρι σήμερα τα ποσά που παρακράτησε παρανόμως από τη σύνταξή μου, συμμορφούμενο με τις ανωτέρω οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ.
2. Μου καταβάλει στο εξής τα Επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως αυτά τα ποσά εκαταβάλλοντο μέχρι 31-12-2012.
3. Αναπροσαρμόσει από σήμερα τη σύνταξή μου στα προ του 2013 επίπεδα, και να μην εφαρμόζει στην περίπτωσή μου τις διατάξεις που ήδη κρίθηκαν παράνομες και αντισυνταγματικές. 

4. Ως προς την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων:
α) Να μου επιστρέψετε τις εισφορές που παράνομα μου παρακρατήσατε από 1-9-2010 (ημερομηνία έναρξης καταβολής ΕΑΣ), άλλως από 9-2-2017 (ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’ αριθ. 244/2017 απόφασης του Ελεγκτικού Συνσδρίου), μέχρι και σήμερα, αφού οι διατάξεις που προέβλεπαν την Ειδική Εισφορά Συνταξιούχων και την μεταγενέστερη αύξησή της κρίθηκαν αμετακλήτως αντισυνταγματικές.
β) Να πάψετε από τούδε και στο εξής να μου παρακρατείτε την ως άνω Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) αφού, μετά την κήρυξή της ως ευθέως αντισυνταγματικής, δεν έχει θέση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

Η παρούσα υπέχει θέση όχλησης για κάθε νόμιμη συνέπεια, προεχόντως δε, για τη διακοπή της παραγραφής κατά το Άρθρο 143γ του Ν. 4270/2014 >>.



~~~ 

- Συμπληρώστε εδώ την ηλεκτρονική αίτηση του ΕΦΚΑ👈

- Κατεβάστε και συμπληρώστε την έντυπη αίτηση 👈 προς το ΝΣΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.