27 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικασία εμβολιασμού για την SARS-COV-2 (COVID-19)

 

Οι εμβολιασμοί αρχίζουν για το γενικό πληθυσμό (εμάς τους πολλούς) τον Ιανουάριο του 2021. 

Δείτε το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού (επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 👈)

Σε συντομία, για την ομαλή εφαρμογή της διαδικασίας ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα: 

1. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συντάσσει μια ενιαία λίστα δικαιούχων του εμβολίου.

2. Οι δικαιούχοι κατανέμονται σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα με βάση τη φορολογική τους διεύθυνση και ορίζονται τα ραντεβού τους σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες

3. Αν είμαστε γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουμε αυτόματα ένα sms ή/και email με τον τόπου του ραντεβού, για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Μαζί με τις πληροφορίες του ραντεβού, παίρνουμε έναν ειδικό κωδικό επαλήθευσης και ένα σχετικό link, στο οποίο επιβεβαιώνουμε και  οριστικοποιούμε το ραντεβού μας.

4. Όσοι δεν είστε εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, κατ' αρχήν μπορείτε να γραφτείτε οποιαδήποτε στιγμή 👉ΕΔΩ👈 ή μπορείτε να κλείσετε  ραντεβού διαδικτυακά, εισάγοντας τον ΑΜΚΑ σας στη σχετική πλατφόρμα (https://emvolio.gov.gr), όπου το σύστημα σας ενημερώνει αυτόματα αν ανήκετε στις ομάδες που εμβολιάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εφόσον ανήκετε στις ομάδες προτεραιότητας, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τους κωδικούς taxisnet.

5. Επιπλέον, όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο και δίνοντας τον ΑΜΚΑ και ταυτοποιητικά στοιχεία, να ενημερωθείτε για το πότε είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστείτε, ενώ τέλος, εναλλακτικά, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού σε φαρμακείο ή σε ΚΕΠ όταν η δυνατότητα αυτή γίνει διαθέσιμη.


Και δεν ξεχνάμε:

Φοράμε μάσκα 

Κρατάμε αποστάσεις 

Πλένουμε χέρια

για όσο χρειαστεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.