05 Νοεμβρίου 2022

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Σας ενημερώνουμε για την ύπαρξη των προγραμμάτων που προσφέρονται, όχι με ευθύνη ή διοργάνωση του Παραρτήματος αλλά ιδιωτικά από συνάδελφο. Ακολουθεί η ανακοίνωσή του:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mε ιδιαίτερη χαρά    επικοινωνούμε μαζί σας με σκοπό τη δική σας πλήρη ενημέρωση, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για πιθανή μελλοντική διοργάνωση   προσκυνηματικού οδοιπορικού  στους Αγίους Τόπους. Είναι γεγονός ότι ένα προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, αποτελεί όνειρο ζωής για τον κάθε ορθόδοξο χριστιανό.

Αρκετοί που το πραγματοποίησαν μέχρι σήμερα, είτε ξαναπήγαν, είτε νοσταλγούν πολύ να ξαναπάνε στο μέλλον. Για όσους όμως δεν τα κατάφεραν μέχρι τώρα, είμαστε βέβαιοι ότι η προσμονή τους είναι ακόμη πιο μεγάλη και περιμένουν πότε θα τους δοθεί η ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν. Ένα προσκυνηματικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους έχει τις ιδιαιτερότητές του. Ειδικότερα σήμερα με τη δύσκολη για όλους μας οικονομική συγκυρία.

Προσωπικά πραγματοποιώ ταξίδια στους Αγίους Τόπους, εδώ και 25 χρόνια. Ο τουριστικός οργανισμός  ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ με έδρα την Αθήνα   είναι το αρχαιότερο προσκυνηματικό γραφείο της Ελλάδος. Από το 1966 επισκέπτεται τους Αγίους Τόπους με δεκάδες προσκυνηματικά γκρουπ κάθε χρόνο. Ο  προγραμματισμός  που εφαρμόζει το γραφείο Μυστακίδης, βασίζεται στο γεγονός ότι λόγω μεγάλης κινήσεως με εκατοντάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα, κλείνει ετήσιες συμφωνίες με ξενοδοχεία, τουριστικά λεωφορεία και αεροπορικές εταιρίες. 

@ Μια καλή περίοδος για την πραγματοποίηση προσκυνηματικού οδοιπορικού  είναι ο μήνας Φεβρουάριος τόσο από πλευράς καιρού αλλά και κοσμοσυρροής. Φυσικά η περίοδος διεξαγωγής είναι αποκλειστικά της  επιλογής του διοργανωτή με βάση τις δικές του προτεραιότητες και μπορεί να την επιλέξει. Το γραφείο θα συντάξει πρόγραμμα με βάση αυτές τις ημερομηνίες
@ Με χαρά σας προτείνουμε  προγράμματα που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή Ιεροσολύμων, Βηθλεέμ, Ιεριχώ, Γαλιλαίας και του Θεοβάδιστου  Όρους Σινά, εντός του Φεβρουαρίου του 2023.
@ Το πρακτορείο έχει ήδη προβεί σε προκρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων.
@ Από πλευράς ξενοδοχείων  η επιλογή γίνεται στην Ιερουσαλήμ. Όμως στη γειτονική Βηθλεέμ  μας δίνεται η δυνατότητα χαμηλότερης τιμής κατά 100-150 ευρώ από ότι σε ξενοδοχεία στην Ιερουσαλήμ, σε καλά ξενοδοχεία  με δωμάτια άνετα και κυρίως με φαγητό πολύ καλό(μπουφέ).                                                 
 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τελική τιμή είναι:
@ Η περίοδος που θα επιλέξουμε, ο αριθμός συμμετοχών, η διάρκεια  του προγράμματος και η επιλογή ξενοδοχείων.   
@ Φυσικά το γραφείο εκδίδει ονομαστικά τιμολόγια για κάθε προσκυνητή.
@Επίσης υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό για κατοχύρωση του διοργανωτή.
@ Προσπάθειά μας ήταν με την παρούσα, η δική σας ολόπλευρη ενημέρωση  
Χαρά μας είναι να συζητήσουμε   όλες τις λεπτομέρειες για την τελική τιμή και το τελικό πρόγραμμα, αφού πρώτα παρθούν από εσάς οριστικές   αποφάσεις. Ο διευθυντής του γραφείου Γρηγόρης Μυστακίδης θα χαρεί ιδιαίτερα εάν για οποιαδήποτε πληροφορία θελήσετε να επικοινωνήσετε μαζί του.   


8ΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

1η Ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2/23: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ–ΤΕΛ ΑΒΙΒ.
Συγκέντρωση στον τόπο αναχώρησης, μεταφορά με λεωφορείο στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, έλεγχοι, πτήση με την ELAL για Τελ Αβίβ στις 10:40΄.
Άφιξη στις 12:55΄, επιβίβαση στο λεωφορείο. 
Προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα.
Συνεχίζουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ     στη Σαμάρεια.
Στο Όρος των Ελαιών θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Ανάληψης.
Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση  δείπνο,     
1η διανυκτέρευση.

2η Ημέρα ΤΡΙΤΗ 14/2/23:  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.
Πρωινό,
Αναχώρηση  για  την Αγία Ιερουσαλήμ.
Προσκύνημα στη Μεγάλη Παναγιά   και την Παναγιά Σεϊδανάγια.
Άφιξη στο Ναό της Αναστάσεως. 
Προσκύνημα στο   Γολγοθά,  την Αποκαθήλωση, και  τον Πανάγιο Τάφο.  Ξενάγηση σε όλο το Ναό της Αναστάσεως. 
Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,
Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου,   το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. 
Από την Πύλη των Λεόντων, κατηφορίζουμε στη Γεσθημανή (όπου βρίσκεται  ο Τάφος της Παναγίας με την Εικόνα Της την Ιεροσολυμίτισσα, ο κήπος της Προδοσίας, ο βράχος της Αγωνίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου).
Επιστροφή,
δείπνο,          
2η  διανυκτέρευση.

3η Ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2/23. ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ. 
 
Πρωινό, αναχώρηση για τη Γαλιλαία. Προσκύνημα στο Όρος Θαβώρ, στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας. Άφιξη στην αγαπημένη Θάλασσα του Κυρίου, την Τιβεριάδα στο μοναστήρι των Αποστόλων. Θα  δούμε τα Μάγδαλα, το Όρος των Μακαρισμών, το Επτάπηγο. Προσκύνημα στο  μοναστήρι των Αποστόλων της Καπερναούμ. Ταξίδι   επιστροφής  κατά μήκος της κοιλάδας του Ιορδάνη Ποταμού. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο,                                                                                        3η  διανυκτέρευση.

4η Ημέρα ΠΕΜΠΤΗ 16/2/23. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ:
Πρωινό, τακτοποίηση αποσκευών στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση ενωρίς το πρωί  για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά. Κατηφορίζοντας προς την   Ιεριχώ, φθάνουμε στη Νεκρά Θάλασσα. Στάση για ξενάγηση. Συνεχίζοντας προς το νότο θα διασχίσουμε την έρημο NEGEV και θα φθάσουμε στην Ερυθρά Θάλασσα. Διασχίζουμε το λιμάνι του Ισραήλ Eilat, για να φθάσουμε στην Τάμπα. Διέλευση συνόρων, έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο Αιγυπτιακό λεωφορείο. Ταξίδι στη χερσόνησο του Σινά. Άφιξη. Εσπερινός στην Αγία Αικατερίνα. Προσκύνημα Ιερών Λειψάνων της Αγίας,   συμβολικό δακτυλίδι. Προσκύνημα και στην Αγία Βάτο. Ξενάγηση στη διάσημη έκθεση της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες και το κοιμητήριο των Πατέρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Τη νύκτα για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, εκεί που παρέλαβε ο Μωϋσής τις Δέκα Εντολές   του Υψίστου.         4Η  διανυκτέρευση.

5η Ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2/23. ΣΙΝΑ-ΤΑΜΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ.
Πρωινή Θεία Λειτουργία(Θεία Κοινωνία για όσους επιθυμούν) στην Αγία Αικατερίνα.    Πρωινό, Διασχίζοντας τη Χερσόνησο του Σινά φθάνουμε στην Ερυθρά Θάλασσα. Στην Τάμπα περνάμε τον έλεγχο διαβατηρίων στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.   Ταξιδεύοντας από νότο προς Βορρά φθάνουμε στη Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο,     τακτοποίηση,δείπνο,                                                                          5η διανυκτέρευση.

6η Ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 18/2/23. ΒΗΘΛΕΕΜ.

Προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γέννησης στη Βηθλεέμ. Σειρά έχουν τα μοναστήρια Αγίου Θεοδοσίου, των Ποιμένων και  Αγίου  Σάββα Η συνέχεια μας βρίσκει στον Τίμιο Σταυρό, τον Αγιο Συμεών, την Ορεινή στη Μονή Τιμίου Προδρόμου. Στην επιστροφή θα επισκεφθούμε και την ΑγίαΣιών(με το Υπερώο, το σπίτι του Θεολόγου που κοιμήθηκε η Παναγία, τον τάφο του Δαβίδ και την Πατριαρχική Σχολή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.                                                                                                          6η διανυκτέρευση,

7η μέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2/23, ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΕΡΙΧΩ,
Πρωϊνό, αναχώρηση.
Προσκύνημα στην Ι.Μ. Μάρθας και Μαρίας, στη Βηθανία.
Επίσκεψη στο μοναστήρι του Χοτζεβά.
Άφιξη στην αρχαιότερη των πόλεων την Ιεριχώ για να επισκεφθούμε το μοναστήρι του Προφήτη Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος).
Προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος των Πειρασμών και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.
Επίσκεψη στη Βηθαβαρά, το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό όπου θα τελεσθεί Αγιασμός.       7η διανυκτέρευση.

8η Ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 20/2/23. ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ.
Πρωινό σε πακέτο.
Φόρτωση αποσκευών, αναχώρηση για το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.
Έλεγχος αποσκευών-διαβατηρίων, πτήση με την EL AL για Θεσσαλονίκη στις 07:00΄, άφιξη  09:35’.

~~~ ή ~~~

1η Ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 5/2/23: ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣ-ΘΕΣΝΙΚΗ–ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ.

Συγκέντρωση στον τόπο αναχώρησης, μεταφορά με λεωφορείο στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, πτήση με την Aegean για Aθήνα στις 14:50’, άφιξη 15:40’. Έλεγχοι διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 17:20΄. Άφιξη στις 19:20΄, επιβίβαση στο λεωφορείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση  δείπνο, 
1η διανυκτέρευση,

2η Ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 6/2/23:  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.

Πρωινό, αναχώρηση  για   Ιερουσαλήμ. Προσκύνημα στη Μεγάλη Παναγιά   και την Παναγιά Σεϊδανάγια. Άφιξη στο Ναό της Αναστάσεως!  Προσκύνημα στο   Γολγοθά,  την Αποκαθήλωση, και  τον Πανάγιο Τάφο.  Ξενάγηση σε όλο το Ναό της Αναστάσεως.Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου,   το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.  Από την Πύλη των Λεόντων, κατηφορίζουμε στη Γεθσημανή (όπου βρίσκεται  ο Τάφος της Παναγίας με την Εικόνα Της την Ιεροσολυμίτισσα, ο κήπος της προδοσίας, ο βράχος της Αγωνίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου). Επιστροφή, δείπνο,
2η  διανυκτέρευση.

3η Ημέρα ΤΡΙΤΗ 7/2/23. ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ,

Πρωινό, αναχώρηση για τη Γαλιλαία. Προσκύνημα στο Όρος Θαβώρ, στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαία. Άφιξη στην αγαπημένη Θάλασσα του Κυρίου, την Τιβεριάδα     στο μοναστήρι των Αποστόλων. Θα  δούμε τα Μάγδαλα, το Όρος των Μακαρισμών,   το Επτάπηγο. Προσκύνημα στο  μοναστήρι των Αποστόλων της Καπερναούμ. Ταξίδι   επιστροφής  κατά μήκος της κοιλάδας του Ιορδάνη Ποταμού. Προσκύνημα στον Άγιο Γεράσιμο Ιορδανίτη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, 3η διανυκτέρευση.

4η Ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2/23. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ:

Πρωινό, τακτοποίηση αποσκευών στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση ενωρίς το πρωί  για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά. Κατηφορίζοντας προς την   Ιεριχώ, φθάνουμε στη Νεκρά Θάλασσα. Στάση για ξενάγηση. Συνεχίζοντας προς το νότο θα διασχίσουμε την έρημο NEGEV και θα φθάσουμε στην Ερυθρά Θάλασσα. Διασχίζουμε το λιμάνι του Ισραήλ Eilat, για να φθάσουμε στην Τάμπα. Διέλευση συνόρων, έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο Αιγυπτιακό λεωφορείο. Ταξίδι στη χερσόνησο του Σινά. Άφιξη. Εσπερινός στην Αγία Αικατερίνα. Προσκύνημα Ιερών Λειψάνων της Αγίας,   συμβολικό δακτυλίδι.Προσκύνημα και στην Αγία Βάτο. Ξενάγηση στη διάσημη έκθεση της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες και το κοιμητήριο των Πατέρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Τη νύκτα για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, εκεί που παρέλαβε ο Μωυσής τις Δέκα Εντολές tου Υψίστου.
4η διαν/ση στο Σινά.

5η Ημέρα ΠΕΜΠΤΗ 9/2/23. ΣΙΝΑ-ΤΑΜΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ:

Πρωινή Θεία Λειτουργία(Θεία Κοινωνία για όσους επιθυμούν) στην Αγία Αικατερίνα.    Πρωινό. Διασχίζοντας τη Χερσόνησο του Σινά φθάνουμε στην Ερυθρά Θάλασσα. Στην Τάμπα περνάμε τον έλεγχο διαβατηρίων στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. Ταξιδεύοντας από νότο προς Βορρά φθάνουμε στη Νεκρά Θάλασσα.  Άφιξη  ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο.
5η διανυκτέρευση,

6η Ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/2/23. ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΗΘΛΕΕΜ.

Προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γέννησης στη Βηθλεέμ. Σειρά έχουν τα μοναστήρια Αγίου Θεοδοσίου, των Ποιμένων και  Αγίου  Σάββα Η συνέχεια μας βρίσκει στον Τίμιο Σταυρό, τον Αγιο Συμεών, την Ορεινή στη Μονή Τιμίου Προδρόμου. Στην επιστροφή θα επισκεφθούμε και την ΑγίαΣιών(με το Υπερώο, το σπίτι του Θεολόγου που κοιμήθηκε η Παναγία, τον τάφο του Δαβίδ και την Πατριαρχική Σχολή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.
6η διανυκτέρευση.

7η Ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2/23, ΙΕΡΙΧΩ-ΛΥΔΔΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΝΙΚΗ:

Πρωϊνό, αναχώρηση.

Προσκύνημα στην Ι.Μ. Μάρθας και Μαρίας, στη Βηθανία.
Επίσκεψη στο μοναστήρι του Χοτζεβά.
Άφιξη στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε το μοναστήρι του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος).
Ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος των Πειρασμών.
Επίσκεψη στη Βηθαβαρά, τον τόπο που βαπτίσθηκε ο Κύριος στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός.
Αναχώρηση για περιοχή Τελ Αβίβ.
Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα,
άφιξη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.
Έλεγχοι αποσκευών, διαβατηρίων.
Πτήσεις με την  Aegean για Αθήνα στις 20:10΄, άφιξη 22:20΄ και
για Θεσσαλονίκη στις 23:15 άφιξη 00:10’,
Επιβίβαση στο λεωφορείο, μεταφορά στον τόπο προορισμού μας.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Θεσνίκη-Tel Aviv–Θεσνίκη).
Διαμονή σε Επιλεγμένα ξενοδοχεία (Ιερουσαλήμ ή Βηθλεέμ)  ανάλογα με τις επιλογές   του διοργανωτού)    και μία (1) διαμονή στο Σινά.
Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως (μπουφέ). 
Μεταφορές από /προς τόπο προορισμού /αεροδρόμια /ξενοδοχεία.
Ανάβαση στο   Όρος   Θαβώρ με ταξί.
Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Φόροι αεροδρομίων,
βίζα Σινά,
φόροι Ισραήλ, Αιγύπτου,
Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 
Συνοδός- ξεναγός,

Δεν περιλαμβάνονται:
Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό. Είσοδοι   μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
ΤΗΛΕΦΩΝΑ  210-5221860, 210-5234396,    
Website:www.mistakidistours.gr
e-mail:  info@mistakidistours.gr
mistakidis@gmail.com
Μελέτη, σχεδίαση προγράμματος Γεώργιος Φωτόπουλος
Τηλέφωνο 2310820439, κινητό 6979962184.
Email gefotopulos@yahoo.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.