03 Ιουλίου 2013

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΛΩΝ (επιστολή σε ΥΠΕΘΑ)




Αθήνα, 21 Ιουν 2013

Τον περασμένο Μάρτιο σε συζήτηση, που είχαμε παρόντων και των Προέδρων των Ενώσεων Αποστράτων και των άλλων Κλάδων, σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα των ε.α. Μελών μας, λόγω των υπέρογκων περικοπών στις συντάξεις των, καθώς και των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, μας είχατε υποσχεθεί ότι θα μεσολαβούσατε ώστε οι τράπεζες να προέβαιναν σε μέτρα ελάφρυνσης αποπληρωμής των δανείων των. Τούτο δε μετά χαράς το ακούσαμε να το δηλώνετε δημόσια και από τα Μ.Μ.Ε.
Αυτό κατά τη γνώμη πολλών, το οποίο είχαμε εισηγηθεί θα πραγματοποιείτο με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, κατόπιν αίτησης των δανειοληπτών, ώστε να μειωθεί η δόση ανάλογα, προκειμένου να γίνει νέος σχεδιασμός από τους δανειολήπτες για να ξεφύγουν από το άγχος τυχόν πλειστηριασμού.
Η Ε.Α.Α.Σ επανέρχεται, διότι όπως την ενημερώνουν αρκετά  Μέλη της η υπόσχεση δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι στιγμής. Τουναντίον το μέτρο να μειωθεί στο μισό η δόση για ένα ή δύο χρόνια δεν λύει το πρόβλημα αλλά το επιδεινώνει αφού αυξάνεται το κεφάλαιο και θα αυξηθεί και η δόση όταν παρέλθει ο υπ’ όψιν χρόνος.
Τέλος υπενθυμίζουμε ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής στεγαστικών δανείων μέχρι και τα σαράντα χρόνια κατά περίπτωση ύψους συντάξεως και οφειλομένων δόσεων δανειοληπτών.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας.


                                                   
                                                          Αντγος ε.α. Μαυροδόπουλος Παντελής
                                                                         Πρόεδρος  ΕΑΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.