15 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης


Είναι πλέον γεγονός ότι τα νέα φορολογικά μέτρα, σε συνδυασμό με τις μεγάλες και συνεχείς περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, εξαφάνισαν τη μεσαία τάξη, που ήταν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.
 
Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας είναι η τραγική πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται από κανένα. Παρά τις όποιες δημαγωγικές υποσχέσεις των κομμάτων, η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ούτε εύκολα ούτε σύντομα, διότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε χρήματα ως "μάννα εξ ουρανού". 
 
Το ερώτημα λοιπόν είναι τι κάνουμε εμείς, ως πολίτες αυτής της χώρας, για να έχουμε μια ελπίδα και πιθανότητα ν' αλλάξει αυτή η ζοφερή κατάσταση έστω και μακροπρόθεσμα. 
 
Προσωπικά πιστεύω ότι η δική μας συνδρομή μπορεί να είναι η αφύπνισή μας και συμμετοχή μας στα κοινά ως ενεργοί πολίτες, ώστε να πιέσουμε τα πράγματα και ν’ αναγκάσουμε το διεφθαρμένο σημερινό πολιτικό κατεστημένο, να τροποποιήσει θεμελιωδώς το Σύνταγμα, ώστε να προκύψουν κόμματα με διαφάνεια και δημοκρατική συγκρότηση. Να επιβληθεί η ουσιαστική διάκριση των τριών εξουσιών και η ισοπολιτεία και ισονομία μεταξύ των πολιτών χωρίς καμία εξαίρεση. 
 
Εν τω μεταξύ, εκτιμώ ότι είναι η κατάλληλη ώρα κι εμείς οι πολίτες, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δουλέψουμε περισσότερο και ν' αλλάξουμε την νοοτροπία μας στο τρόπο που ψηφίζουμε, αλλά και στην κοινωνική μας συμπεριφορά με την υποστήριξη και αποδοχή της αξιοκρατίας όπως και με την υποχώρηση του "Εγώ" προς όφελος του "Εμείς".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.