01 Ιουνίου 2014

Μηχανικό πολλαπλών αποστολών

Mια γεύση των δραστηριοτήτων της Σχολής Μηχανικού και του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού που εδρεύουν στο στρατόπεδο «ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ» στο Λουτράκι, δίνουν οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε.


Image


Αποστολή του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) είναι η παροχή Γενικής Υποστήριξης Μηχανικού. Έχει τη δυνατότητα υλοποίησης σχεδίων εκτάκτων αναγκών, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, διάσωσης, κατασκευής έργων και αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές– εγκαταστάσεις, συντήρησης – διατήρησης ανοικτών δρομολογίων, εκτέλεσης εργασιών πρόληψης καταστροφών (αντιπυρικές ζώνες, αντιπλημμυρικά έργα, κλπ). 

Απεγκλωβισμός προσωπικού

Το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ) αποτελεί οργανικό τμήμα του 747 ΕΤΜΧ με αποστολή την αντιμετώπιση φυσικών - τεχνολογικών καταστροφών , την έρευνα, τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό προσωπικού που κινδυνεύει. Το τμήμα μπορεί να ενεργεί αυτόνομα ή επικουρικά να συνδράμει το έργο των άλλων υπηρεσιών (στρατιωτικών-πολιτικών). Στελεχώνεται με νέες ειδικότητες ΕΠΟΠ, όπως Σκαπανείς - Διασώστες, Συνοδούς Σκύλων Διάσωσης, Σκαπανείς-Πυροσβέστες και Νοσοκόμους - Διασώστες. 


Πλουραλιστική εκπαίδευση

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με άλλους φορείς (Ερυθρός Σταυρός, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Νοσοκομεία).

Η Σχολή Μηχανικού (ΣΜΧ) έχει ως αποστολή:

α. Την παροχή Βασικής εκπαίδευσης Μονίμων Αξιωματικών (Ανθλγών ΣΣΕ), Μονίμων Υπαξιωματικών (Λχιών ΣΜΥ) και Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματκών Μηχανικού (ΥΕΑ ΜΧ – ΠΖ – Γ).
β. Την Προκεχωρημένη εκπαίδευση των Αξκών – Ανθστών Μηχανικού.
γ. Την εκπαίδευση σε ειδικότητες των Μονίμων Υπαξιωματικών, Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) και Κληρωτών Οπλιτών.
δ. Την υλοποίηση επιμέρους στρατιωτικών εκπαιδεύσεων.
ε. Την εκπόνηση μελετών, ερευνών και εφαρμογών σε όλα τα τεχνικά και τακτικά ζητήματα του Όπλου του Μηχανικού.
στ. Την υποβολή προτάσεων στη ΔΜΧ/ΓΕΣ, για την έκδοση νέων κανονισμών, τροποποιήσεων ή συμπληρώσεων των κανονισμών του Όπλου που ισχύουν και επιβάλλονται από την εξέλιξη του υλικού μάχης και των μεθόδων εκπαίδευσης.



Σκύλοι ανίχνευσης Εκρηκτικών Υλικών
Η εξουδετέρωση Εκρηκτικών Μηχανημάτων/Μηχανισμών , η εξουδετέρωση/Αντιμετώπιση Αυτοσχεδίων Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD – IEDD). και η εκπαίδευση με ειδικότητα Σκαπανέα Ναρκαλιευτή και Συνοδού Σκύλων ανίχνευσης Εκρηκτικών Υλικών είναι μερικά από τα εξειδικευμένα αντικείμενα εκπαίδευσης- όπως επίσης και ο χειρισμός ειδικού ρομπότ εξουδετέρωσης.


Επίσκεψη-ξενάγηση 

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν την Τετάρτη όταν, αντιπροσωπεία Ακολούθων Άμυνας ξένων χωρών στην χώρα μας, επισκέφτηκε την έδρα  της Σχολής Μηχανικού και του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού  όπου τους έγινε ενημέρωση για την αποστολή και τις δραστηριότητές τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.