24 Οκτωβρίου 2014

Συναντήσεις της 23ης Οκτωβρίου 2014

   Την 23η Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας και εθιμοτυπίας, συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.
   Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Α/ΓΕΕΘΑ, περιελάμβανε ενημέρωση επί ειδικών και γενικών θεμάτων της Ε.Α.Α.Σ. και των Μελών της, με κατάθεση σχετικού υπομνήματος. Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε άκρως συναδελφικό κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικό διάλογο.
   Αναπτύχθηκαν τρέχοντα αλλά και ειδικά θέματα που αφορούν τα Μέλη της Ε.Α.Α.Σ., ενώ συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και το νέο μισθολόγιο για τα ε.ε. Στελέχη.  Για άλλη μια φορά εκφράστηκε η αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και αποδοχή νέου μισθολογίου, αφού πρώτα επανέλθουμε νομοθετημένα στο καθεστώς προ του Αυγ 2012.
   Ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την απεριόριστη συμπαράστασή του προς την Ε.Α.Α.Σ., και τους αποστράτους συναδέλφους, εκδήλωσε το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την επίλυση των υποβληθέντων θεμάτων και επισήμανε τον άρρηκτο δεσμό των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών. Επίσης, μας ενημέρωσε περιεκτικά για τα θέματα που δύναται το ΓΕΕΘΑ να προωθήσει και επεσήμανε ότι η αμετακίνητη θέση του και θέση του ΥΠΕΘΑ είναι η πλήρης υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα ε.ε. Στελέχη.
  
          Την 23η Οκτωβρίου 2014 ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, δέχθηκε εθιμοτυπικά στο γραφείο του το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., ενόψει της αναχώρησής του από το Υπουργείο, για την ανάληψη της νέας του θέσης στην Ε.Ε.
           Την επιθυμία του για τη συνάντηση αυτή είχε εκφράσει ο κ. Υπουργός νωρίτερα στον κ. Α/ΓΕΕΘΑ, όταν πληροφορήθηκε από αυτόν ότι θα συναντούσε το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.
           Κατά τη συνάντηση, παρουσία και του κ. Α/ΓΕΕΘΑ, έγινε συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τα Μέλη της Ε.Α.Α.Σ.
         Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τους αποστράτους συναδέλφους, αναγνωρίζοντας τις υπερβολικές εις βάρος τους περικοπές.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στις 23 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο συνεργασίας με άλλους φορείς, συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.).
    Η συνάντηση, διάρκειας μίας ώρας, έλαβε χώρα στην έδρα της Ε.Α.Α.Σ., περιείχε το χαρακτήρα αλληλογνωριμίας, την ανταλλαγή απόψεων –θέσεων του κάθε φορέα και την αρχική προσέγγιση  γενικών θεμάτων που αφορούν τα εν αποστρατεία Στελέχη του Στρατού και των Σ.Α. (Μέλη της Ε.Α.Α.Σ. και Π.Ο.Α.Α.Σ.Α).
    Η συζήτηση  διεξήχθη σε κλίμα όπου επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία θέληση για συνεργασία,  ενώ υπερτονίστηκε η αναγκαιότητα συντονισμού των προσπαθειών και κοινής δράσης.   Για την πιο ειδική τοποθέτηση και διερεύνηση των κοινών θεμάτων, θα ακολουθήσουν σύντομα συναντήσεις για περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.