17 Μαΐου 2015

Βάρα "νομή" -- του Αργύριου Ανδριώτη, Ταξιάρχου εα




Για τους μη γνωρίζοντες, όταν στο στρατό υπήρχαν άλογα και μουλάρια, τα οποία υπαγόταν στο Ιππικό, υπήρχαν και γι’ αυτά σαλπίσματα στα οποία υπάκουαν. Ένα απ’ αυτά τα σαλπίσματα ήταν αυτό που τα καλούσε για φαγητό (νομή), το «σάλπισμα νομής». 

Κάποτε φορτηγό πλοίο μετέφερε από τον Πειραιά στη Σμύρνη μουλάρια με νομή πέντε ημερών, όσο θα διαρκούσε το ταξίδι. Λόγω τρικυμίας, οι πέντε ημέρες πέρασαν, η τροφή τελείωσε και η Σμύρνη δε φαινόταν. Τα μουλάρια αγρίεψαν και χτυπούσαν με μανία τις πλευρές του πλοίου. Ο ίλαρχος απευθύνθηκε στον καπετάνιο ο οποίος διέταξε το σαλπιγκτή: «Βάρα (δλδ σάλπισε) νομή (δλδ διανομή σανού - όλα τα υποζύγια του κόσμου, σανό τρώνε...) ». Ο σαλπιγκτής σάλπισε, τα μουλάρια ησύχασαν αναμένοντας την τροφή. Αυτή όμως δεν έφτανε. Οπότε η... απάτη επαναλαμβανόταν μέχρι να φανεί ο λιμένας... 

Παρόμοια λοιπόν περίπτωση είναι και με την αποκατάσταση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ και η πλήρης εφαρμογή της αποφάσεως αυτής.

Τις υποσχέσεις και τις κοροϊδίες της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το κατά πόσο εφήρμοσε την απόφαση του ΣτΕ, τα γνωρίζουμε. Τώρα θα ασχοληθούμε με τις υποσχέσεις και τις ενέργειες της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Έχουν περάσει 110 ημέρες (10 πλέον του ορίου των πρώτων 100) από την εκλογική τους νίκη, χρόνος αρκετός για να εφαρμόσουν απλώς μια απόφαση του ΣτΕ, όταν μάλιστα αυτό αποτελεί δέσμευση τους προεκλογική και κόκκινη γραμμή των ΑΝΕΛ για συμμετοχή σε κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο όταν αρμόδιος υπουργός Εθνικής Αμύνης αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Πάνος Καμμένος.

Εφαρμόζοντας όμως πλήρως τη μέθοδο «Βάρα νομή», τόσο ο ίδιος ο κ. ΥΕΘΑ όσο και διάφορα στελέχη της συγκυβέρνησης, σχεδόν καθημερινά, προεκλογικά και μετεκλογικά, έχουν προβεί σε τόσες δεσμεύσεις και έχουν δώσει τόσες υποσχέσεις, αλλά εφαρμογή της απόφασης ακόμη δεν έχουμε δει. Το «ΑΜΕΣΑ» που υποσχέθηκαν σημαίνει «ΤΩΡΑ», ούτε το καλοκαίρι, ούτε το χειμώνα, ούτε δεν γνωρίζω μετά από πόσους μήνες. Φοβάμαι, ακόμη περισσότερο  σήμερα που οι συγκυρίες είναι δύσκολες και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα μας πουν το εύκολο γι’ αυτούς «δεν προκάμαμε».
Πολλές υποσχέσεις και δηλώσεις από αυτές που έχουν προβεί τα κυβερνητικά στελέχη, αλληλοσυγκρούονται μεταξύ τους και η μία αναιρεί την άλλη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κοινή πολιτική μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων. Ακόμη και στο ίδιο Υπουργείο, αυτό της Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός λέει ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοσθεί «ΑΜΕΣΑ», ο ΑΝΥΕΘΑ λέει «ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ» και ΥΦΕΘΑ λέει «Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ».

Σε πάρα πολλές απ’ αυτές παρατηρούνται αρκετά, ας τα ονομάσω «σφάλματα». Συνεχίζουν να μας αποκαλούν «ενστόλους». Συνεχίζουν να βαπτίζουν προκλητικά «αυξήσεις» αυτά που παράνομα, σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, μας αφήρεσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση. Μας «ΕΚΛΕΨΕ» δηλαδή. Πρόκειται για χρήματα δικά μας που μας αφαίρεσαν με το έτσι θέλω και είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να μας επιστρέψουν, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Παρακάτω έχω συγκεντρώσει, κατά χρονολογική σειρά, όσες από τις υποσχέσεις – δηλώσεις έχουν προβεί κατά καιρούς τα κυβερνητικά στελέχη και μπόρεσα να βρω από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο καθώς και ενέργειες που είναι σχετικές με το αντικείμενο. Μπορεί να υπάρχουν κι’ άλλες που δεν γνωρίζω, γι’ αυτό θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει κάτι που δεν έχω συμπεριλάβει, να μου το κοινοποιήσει για να συμπληρώσω το ημερολόγιο. Εννοείται ότι μέχρι της πλήρους εφαρμογής της αποφάσεως του ΣτΕ, ότι δηλώσεις σχετικές με το θέμα γίνονται, θα καταχωρούνται και κατά τακτά χρονικά διαστήματα, θα κοινοποιώ τον συμπληρωμένο πίνακα. 

Σκοπός αυτής της καταγραφής είναι να υπάρξει, μαζί με τις πηγές από όπου αντλήθηκαν τα αναγραφόμενα, μια δεξαμενή πληροφοριών που ο καθένας θα μπορεί να αντλήσει οτιδήποτε σχετικό με το θέμα. Παράλληλα θα γνωρίζουμε ποιος έχει πει τι  και τι έχει πράξει σχετικά και όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή να είναι σίγουροι ότι «δεν θα ξεχάσουμε»



ΠΗΓΕΣ :
Ημερήσιος Τύπος
Τηλεοπτικοί σταθμοί
Διαδίκτυο
http://espekm.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σημείωση Αντγου εα Κων. Β. Κωνσταντάρα:

Η το δυνατόν πλήρης καταγραφή του θέματος της παράνομης μείωσης, όπως και άλλα οικονομικά θέματα, αναφέρονται λεπτομερώς στην ιστοσελίδα μας, στο δείκτη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , που ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ, με όλα τα σχετικά νέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.