13 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΑΣ, Υπτγου εα κ. Β. Ροζή

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 δεχθήκαμε στα γραφεία του Παραρτήματός μας την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΑΑΣ Υποστρατήγου εα κ. Βασιλείου Ροζή, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα.

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες και επερχόμενες εξελίξεις στους τομείς που μας ενδιαφέρουν άμεσα και επιτακτικά, δηλαδή το Ασφαλιστικό και το Συνταξιοδοτικό. 

Η ατμόσφαιρα σύντομα μετεξελίχθηκε σε παθιασμένη μάλλον, αφού τα ζητήματα είναι καυτά, είναι ante portas, αλλά φαίνεται ότι η καλπάζοντας επερχόμενη θύελλα που θα σαρώσει το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς, δεν έχει φανεί στον οπτικό ορίζοντα πολλών... μάλλον γιατί κρατούν σφαλιστά τα μάτια, φοβούμενοι να δούν τη λαίλαπα που έχουν πολλαπλώς εξαγγείλει, πολλαπλοί πολιτικοί  παράγοντες, όλοι αυτοί που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς...

Από πλευράς μας, η συνήθης έλλειψη αγωνιστικού ενδιαφέροντος και η μη δυναμική συμπόρευση των πληττομένων, αιτιολογήθηκε θεσμικά και προτάθηκε η εμπλοκή όλων των Μελών σε διαδικασίες εκλογής και συνευθύνης, ακριβώς όπως προτείναμε στη διαβούλευση για την αλλαγή του νομικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΑΑΣ, ώστε κανείς να μη μένει αμέτοχος των ευθυνών του. Από πλευράς ΕΑΑΣ επιβεβαιώθηκε η έλλειψη πληροφόρησης, ίσως και η παραπληροφόρηση για τα τεκταινόμενα από τα αρμόδια και συναρμόδια υπουργεία. Η απαξίωση των κοινωνικών και η αγνόηση των θεσμικών φορέων εξακολουθεί να είναι ο κανόνας, μετά από σωρεία κυβερνητικών αλλαγών και εναλλαγών. Αυτό το αναμφισβήτητο γεγονός, επιτείνει την απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση των δικαιούχων, αλλά μη αποληπτών συντάξεων αναλόγως εισφορών στον εργασιακό βίο.

Η αγανάκτηση όλων των συλλογικοτήτων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας εκφράζεται πλέον από το Συντονιστικό Όργανο Δράσης (ΣΟΔ) Στελεχών των ΕΔ & ΣΑ. Τη Συνέντευξη Τύπου του ΣΟΔ παρακολουθήσαμε σχεδόν όλοι. Η αναγγελθείσα δράση που επίκειται, είναι το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 20ης Νοεμβρίου στην Αθήνα. 

Στα λοιπά θέματα που συζητήθηκαν, η πρότασή μας ήταν ριζοσπαστική: Άμεση αναστολή  της έντυπης έκδοσης της Εθνικής Ηχούς, μετονομασία της Ιστοσελίδας της ΕΑΑΣ σε "ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ" και λειτουργία διαδικτυακού καναλιού, για ενημέρωση με άμεσο τρόπο. Η αμεσότητα αυτή θα διευκολυνόταν με την αναδιοχέτευση πόρων στη σύμπραξη με ιδιωτικούς παρόχους επικοινωνιολογίας και επίσης τη λειτουργία του ΔΣ σε σύγχρονη βάση, όπως ήδη έχουμε προτείνει, με τη θέσπιση λειτουργίας Διοικούσης Επιτροπής του ΔΣ της ΕΑΑΣ. 

Καταλήξαμε, ότι η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 20ης Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα, αναμένεται να αποτελέσει τον καταλύτη πολλαπλών εξελίξεων στον Κλάδο και τις ελπίδες μας, ενθυμούμενοι ότι:

  ΜΑΧΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.