13 Αυγούστου 2018

Επιστολή στο kranosgr του Ταξίαρχου εα Όθωνος Κυπριωτάκη


Όταν αποστρατεύθηκα το Μάρτιο 2017, ατυχώς υπό το νόμο Κατρούγκαλου, η Κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι σε ένα μήνα θα έπαιρνα προσωρινή σύνταξη και σε έξι μήνες θα είχε υπολογισθεί η κανονική. Η αλήθεια είναι ότι η προσωρινή διευθετήθηκε σε ΠΕΝΤΕ μήνες και ήδη έχουν περάσει 17 ΜΗΝΕΣ και η οριστική δεν έχει υπολογισθεί. Σε χθεσινό άρθρο η υπουργός Αχτσιόγλου έκανε γνωστό ότι έδωσε "παράταση" έως το Δεκέμβριο 2018 για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των συντάξεων. 

Παρ' ότι εργάσθηκα πλήρη 36 έτη (χωρίς να υπολογίζονται τα διπλά), σαν να είμαι άνεργος ή άεργος, έχω προσωρινό βιβλιάριο υγείας, που είμαι αναγκασμένος να ανανεώνω στο ΕΦΚΑ, ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ με ΙΧ μακρυά από το σπίτι μου. 

Τέλος, τα Μετοχικά Ταμεία δεν δίδουν ούτε μέρισμα ούτε ΕΚΟΕΜ γιατί περιμένουν τη συνταξιοδοτική πράξη. 

Εάν εμείς, με καθαρό συνταξιοδοτικό σχήμα, χωρίς διαδοχική ασφάλιση, τραβάμε αυτό το μαρτύριο, ανησυχώντας μήπως κάποια στιγμή μας πουν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ, τότε οι υπόλοιποι ατυχείς τί κάνουν? 

Με θλίβει ότι ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΥΠΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Επιτελείων ΣΙΩΠΟΥΝ. Δεν αποτελεί δημοκρατική παράβαση να τολμήσουν δημόσια να διεκδικήσουν τα δικαιώματα του στρατιωτικού προσωπικού, ούτε θα συρθούν στα στρατοδικεία εάν απαιτήσουν από τον ΥΕΘΑ να παρέμβει.  Όταν θα έλθει η σειρά τους να σταθούν στην ουρά, να ξέρουν ότι θα βρουν πολλούς εμπρός τους και ίσως εκλείψει ο σεβασμός λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς τους. Τότε θα δούμε τί θα έχουν να απαντήσουν. 

Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια είναι ο χειρότερος σύμβουλος της πειθαρχίας στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Δεν περιμένω πραγματικά ουσιαστική απάντηση, γιατί έχω ήδη πάρει επιστολές που μου συνιστούν υπομονή.
Με ελάχιστη εκτίμηση για την παρατεινόμενη αφωνία.

Ταξίαρχος (ΔΕ) εα Όθων Κυπριωτάκης
Πτυχιούχος Νομικής
πρώην Δντης Δνσεως του ΓΕΣ επί 8ετία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.