03 Αυγούστου 2018

TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ "Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύθηκε στην "Εθνική Ηχώ" (τεύχος Ιουλίου), άρθρο του προέδρου της ΕΑΑ Στρατού, Αντγου εα κ. Β. Ροζή που εξέθετε τις απόψεις του για τις διαφορές μεταξύ των παροχών ΜΤΣ, ΜΤΝ και ΜΤΑ στους αντίστοιχους μερισματούχους τους. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ.

Ακολούθησε ανακοίνωση της ΕΑΑ Αεροπορίας, ως "απάντηση" στο παραπάνω. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ,

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΑΑ Ναυτικού ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ.

Στη συνέχεια δημοσιεύθηκε η είδηση της ψήφισης τροπολογίας, με άρθρα που αφορούν τα ΜΤ των ΕΔ (άρθρα 57, 58, 59 και 60 του Ν. 4557/2018, ΦΕΚ 139Α). ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ.

Ταυτόχρονα σχεδόν, ο Οικονομικός Σύμβουλος του Συντονιστικού των τριών ΕΑΑ (ΝΠΔΔ) κ. Ιω. Αντωνιάδης είχε δημοσιεύσει τις απόψεις του για τα αίτια της κατάρρευσης του ΜΤΣ, όπως και δικές του λεπτομερείς προτάσεις θεραπείας. ΔΕΙΤΕ ΤΕΣ ΕΔΩ. 


Από τη συνεκτίμηση των τάσεων/απόψεων που διαγράφουν οι παραπάνω δημοσιεύσεις, προκύπτει μάλλον εύκολα το συμπέρασμα ότι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ουδεμία πρόθεση δείχνει να εφαρμόσει την πλήρη διακλαδικότητα, να διαχωρίσει τα του οίκου του από τα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και γενικά να προβεί σε οδυνηρές μεν, αναγκαίες δε μεταρυθμίσεις που θα επέλυαν σωρεία προβλημάτων και θα συνέβαλαν αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα. 

Η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων των Κλάδων των ΕΔ, όπως βεβαίως και των Ταμείων Διαχείρισης των Ακινήτων των Κλάδων των ΕΔ, συνιστά "πεδίον δόξης λαμπρόν" για όποιον τολμήσει να κόψει το Γόρδιο Δεσμό (που δεν λύνεται)...

Κων.Β. Κωνσταντάρας
Αντγος εα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.