05 Μαρτίου 2019

Υποβολή Αιτήσεων Παραθερισμού ΚΑΑΥΛ Έτους 2019


Μετά την έκδοση των διαταγών ΓΕΣ και Ι ΜΠ, όπως και των οδηγιών της ΕΑΑΣ👈 για τον παραθερισμό στο ΚΑΑΥΛ το έτος 2019, θα ισχύσουν τα κάτωθι:  

Κατάθεση Αιτήσεων
 

α. Στα Γραφεία του Παραρτήματος, στην Επιτροπή που έχει ορισθεί, τις εργάσιμες ημέρες, 11.00 έως 13.30ω, από 06 Μαρ έως 20 Μαρ 2019 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.

β.
Η Αίτηση υποβάλλεται:

·  Προσωπικά από κάθε δικαιούχο,

·  Από αντιπρόσωπο με εξουσιοδότηση του δικαιούχου, 
·  Ταχυδρομικά ή με e-mail, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΜΕΧΡΙ την 13.30ω της 20ης Μαρτίου 2016, με ευθύνη του αποστολέα.

γ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει ο αποστολέας να είναι διαθέσιμος για τυχόν διευκρινήσεις ή συμπληρώσεις που θα απαιτηθούν κατά την εξέταση των δικαιολογητικών.

δ.       Έντυπα διατίθενται στην Ιστοσελίδα μας (tab KAAY) 👈 και επί τόπου στα Γραφεία.   

ε.       Το Παράρτημα, σύμφωνα με το Ν. 4250/2014, θα προβεί σε τυχαίο έλεγχο των υποβληθησομένων δικαιολογητικών.


Δικαίωμα Παραθερισμού

α. Δικαίωμα Υποβολής Αιτήσεων για το ΚΑΑΥΛ έχουν όλα τα εγγεγραμμένα Tακτικά Μέλη της ΕΑΑΣ που προέρχονται από το ΣΞ. Προαιρετικά Mέλη δυνατόν να φιλοξενηθούν, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα οικήματα και δεν υπάρχουν αναπληρωματικά μέλη για την υπ’ όψη παραθεριστική σειρά.

 

β. Σε περίπτωση που δύο σύζυγοι είναι δικαιούχοι παραθερισμού (εν αποστρατεία, εν ενεργεία, πολιτικός υπάλληλος), τότε μόνο ένας έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση (δηλώνεται στην αίτηση).
 

Δικαιολογητικά που επισυνάπτονται στην αίτηση, ή επιδεικνύονται στην Επιτροπή με την υποβολή της αιτήσεως.

α. Φετινό αποδεικτικό τόπου διαμονής (λογαριασμός ΔΕΚΟ, κινητής, κλπ)  

β. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Καταστάσεως ή Εκκαθαριστικό Εφορίας. (Εφόσον δικαιολογούνται μόρια λόγω οικογενειακής καταστάσεως. Το πιστοποιητικό αυτό   θα πρέπει να έχει εκδοθεί το νωρίτερο τη 6η Οκτωβρίου 2018).
 

γ. Για μόρια προστατευομένων τέκνων:  

(1) Αν αυτά σπουδάζουν (μέχρι και 25 ετών) Βεβαίωση της Σχολής που σπουδάζουν ή Φ/Α της Φοιτητικής Ταυτότητας, όπου να φαίνεται η Σχολή, η ημερομηνία έκδοσης και τα προβλεπόμενα έτη σπουδών.
 

(2) Αν αυτά είναι άνεργα (μέχρι και 25 ετών): Φ/Α και των δυο όψεων του Δελτίου Ανεργίας, με ταυτόχρονη επίδειξη του πρωτοτύπου. Σε περίπτωση που αυτό έχει λήξει, επισυνάπτεται το πρόσφατο Τριμηνιαίο Αποδεικτικό Ανανέωσης από ΟΑΕΔ (εκδίδεται ηλεκτρονικά).
 

Ειδικές Κατηγορίες
 

ΑΜΕΑ

Για Χαρακτηρισμό ως ΑΜΕΑ του αιτούντος ή της Συζύγου του ή του Τέκνου, απαιτούνται:
Νόμιμα επικυρωμένο Φ/Α της Γνωστοποίησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας (Γνωμάτευση) από το αρμόδιο ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) ή της Γνωμάτευσης (Αναπηρίας) από την ΑΣΥΕ (Ανωτάτη του Στρατού Υγειονομική Επιτροπή), στην οποία να φαίνεται ότι το συγκεκριμένο μέλος έχει αναπηρία 67% και άνω και επί πλέον αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης, λόγω των παθήσεών του.
Αν το ποσοστό αναπηρίας είναι άνω του 67% και κάτω του 80% και δεν υπάρχει αναφορά στο θέμα της Αυτοεξυπηρέτησης τότε το αναφερόμενο μέλος δεν θεωρείται ΑΜΕΑ.

Αν το ποσοστό αναπηρίας είναι άνω του 80%, τότε το μέλος θεωρείται ΑΜΕΑ, πλην της περιπτώσεως κατά την οποία στην υποβαλλόμενη γνωμάτευση υπάρχει παρατήρηση ότι το άτομο «Δεν χρήζει βοηθείας και συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου».

 

Λουτροθεραπεία (μόνο για τα στελέχη εα)
 

Γνωμάτευση έτους 2019 από Στρατιωτικό Νοσοκομείο, θεωρημένη από τον Διευθυντή ή τον Υποδιευθυντή του Νοσοκομείου, όπου αναγράφει ότι συνιστάται λουτροθεραπεία.  

Μονογονεϊκές Οικογένειες  

α. Περίπτωση Χηρείας: Πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει η Κατάσταση της Χηρείας.
 

β. Περίπτωση Διαζυγίου ή Ακύρωσης του Γάμου: Αντίγραφο Δικαστικής Απόφασης με την οποία ανατέθηκε η επιμέλεια των Τέκνων του (της).
 

γ. Περίπτωση Άγαμης Μητέρας με Ανήλικο Τέκνο: Πιστοποιητικό Οικογενειακής Καταστάσεως.  

Πολύτεκνες Οικογένειες
 

(Τέσσερα τέκνα έως 18 ετών και αν σπουδάζουν, έως 24 ετών): Πιστοποιητικό Οικογενειακής Καταστάσεως.
 

Διάφορα

α. Οι υποβαλλόμενες Αιτήσεις πρωτοκολλώνται παρουσία του αιτούντος.
 

β. Οι συνάδελφοι που έχουν τίτλο επιτίμου και επιθυμούν να παραθερίσουν στο ΚΑΑΥΛ υποβάλουν αίτηση στην Ι ΜΠ.
 

γ. Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί να παραθερίσει στην Περίοδο που επιλέχθηκε, θα πρέπει να το γνωστοποιήσει στην ΕΑΑΣ εγγράφως ή ηλεκτρονικά, τουλάχιστον έξι (6) ημέρες πριν την έναρξη της υπ’ όψη παραθεριστικής Σειράς, αλλιώς θα χρεωθεί αρνητικά μόρια για το έτος 2019.
 

δ. Ενστάσεις επί των Αποτελεσμάτων μπορούν να κατατεθούν εγγράφως μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, 15 Απρ 2018. Έκτοτε, ενστάσεις δεν θα γίνονται δεκτές.
 

ε. Οι άγαμοι ή διαζευγμένοι (πλην μονογονεϊκών οικογενειών), θα ορίζονται για παραθερισμό στις 1η, 2η, 3η, 11η και 12η παραθεριστικές σειρές.
 

Κριτήρια Επιλογής και Μοριοδότησης
 

α. Σύμφωνα με τα Έγγραφα:

  • Απόφαση ΥΕΘΑ/ ΦΕΚ 181-Β/ 31 Μαρτίου 1981 
  • Απόφαση ΥΕΘΑ/ ΦΕΚ 1139-Β/ 03 Ιουνίου 2011
  • Παγία Δγη ΓΕΣ 9-24/ 2009. 
  • Απόφαση ΥΦΕΘΑ/ ΦΕΚ 2158-Β/ 26 Αυγ 2013
  • Φ. 705/ 5/ 13826/ Σ. 631/ 23 Φεβ 2018/ Ι ΜΠ/ 9ο ΕΓ
  • Οδηγίες Παραθερισμού έτους 2019/ ΕΑΑΣ 
  • Οδηγίες Παραθερισμού έτους 2019/ Παρ. Ημαθίας (ανά χείρας έγγραφο).  

β. Οι ειδικές κατηγορίες θα επιλεγούν για παραθερισμό κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ανεξαρτήτως μοριοδότησης, σύμφωνα με τα σχετικά. Τα ανήκοντα στις παραπάνω κατηγορίες Μέλη, θα καταλάβουν μέχρι το 50% των διατιθεμένων οικημάτων στις σειρές 3η,4η,5η,6η ,7η ,8η και 9η. Όταν ο αριθμός των αιτούντων παραθερισμό σε Ειδικές Κατηγορίες, είναι μεγαλύτερος από το 50 % των διατιθεμένων για αυτούς Οικήματα, τόσο συνολικά όσο και ανά παραθεριστική σειρά, τότε εφαρμόζεται το σύστημα μοριοδότησης όπως και στους υπόλοιπους. Προς το σκοπό αυτόν δημιουργείται μια ξεχωριστή κατάσταση μόνο με αυτούς που ανήκουν σε αυτή την Κατηγορία, με φθίνουσα ταξινόμηση ώστε οι διατιθέμενες θέσεις να καλύπτονται από αυτούς που έχουν τα περισσότερα μόρια σε συνδυασμό με τις επιλογές προτίμησης παραθεριστικής σειράς ενός εκάστου.
 

γ. Επιλεγέντες για παραθερισμό σύμφωνα με το αίτημά τους, μπορούν να παραθερίσουν και στις 1η και 12η παραθεριστικές σειρές, με έγκριση του Παραρτήματος, εφ΄ όσον υπάρχουν κενά οικήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.