22 Μαρτίου 2021

Παράνομες μειώσεις Ν. 4093/ 2012 υπέρ ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ

Διαπιστώθηκε ότι διακινούνται έγγραφα μεταξύ συναδέλφων που αφορούν στην προτροπή καταθέσεως αιτήσεων σε ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ, ώστε να διακοπεί η διενεργούμενη παράνομη μείωση των μερισμάτων των Μελών μας.

Επίσης διακινούνται προσφορές δικηγορικών γραφείων για άσκηση ενδίκων μέσων (αγωγών) για τη διεκδίκηση διακοπής της μείωσης και επιστροφής αναδρομικά των παρακρατηθέντων. 

Η ΕΑΑΣ έχει εκδόσει επί του θέματος σχετική ανακοίνωση την οποία ανήρτησε (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) στην ιστοσελίδα της, εκτιμώντας ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε κεντρικά και ολοκληρωμένα. Αυτή είναι η επίσημη θέση της Ενώσεως.  

Η προτροπή από άτομα σε παρόμοιες ενέργειες, προκαλεί σύγχυση στους συναδέλφους, με αποτέλεσμα η ΕΑΑΣ να αδυνατεί να συντονίσει και να οργανώσει συνολικά τις ενέργειες αυτές όπως ο θεσμικός της ρόλος ορίζει.  

Η ΕΑΑΣ προτρέπει τα Μέλη της να ενημερώνουν πρώτα απ' όλα το Παράρτημά τους για κάθε τέτοιο ζήτημα, ώστε η Ένωση να συνεγείρεται ανάλογα σε περίπτωση που δεν έχει πληροφορηθεί κάτι. 

Για το θέμα των αγωγών, η ΕΑΑΣ θα δημιουργήσει ετικέτα "προσφορές" στη νέα της ιστοσελίδα όπου θα αναρτώνται οι προσφορές ιδιωτών ή και οργανισμών προς τα μέλη της Ενώσεως. Μέχρι τότε, το Παράρτημά μας δεν θα διακινεί προσφορές δικηγόρων, ώστε να μην δημιουργείται εικόνα προώθησης συγκεκριμένων προσφορών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.