11 Ιουνίου 2022

ΕΑΑΣ/Παρ. ΞΑΝΘΗΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ Β. ΗΠΕΙΡΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι, συμμαθητές και φίλοι του Παραρτήματος


Μετά από 2 περίπου χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας του covid-19, συνεχίζουμε φέτος για 6η χρονιά το 8ο προσκυνηματικό μας ταξίδι στη Β. Ήπειρο, σκοπός του οποίου είναι η απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στη Μνήμη των ηρωικών μας προγόνων, στα Ελληνόπουλα αυτά που στο Έπος του 1940/41 πολέμησαν γενναία για την Ελευθερία της Πατρίδος μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους και έπεσαν ηρωϊκά «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».


Είναι δυστυχώς μια άγνωστη στους πολλούς πτυχή της σύγχρονης Ιστορίας μας, αφού σε κανένα σχολικό βιβλίο δεν γίνεται σχετική αναφορά, ότι από τους 12.500 ηρωϊκούς νεκρούς πολεμιστές του Ελληνοϊταλικού Πολέμου κατά το Έπος 1940 – 41, οι 7976 πού ‘’έπεσαν υπέρ Πατρίδος’’, πιστοί στο Καθήκον και τον Όρκο τους, συνεχίζουν να παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι, σε ομαδικούς τάφους ή με διάσπαρτα τα οστά τους στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου, παρά τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για ταυτοποίηση των οστών και ταφή τους στα στρατιωτικά νεκροταφεία που ίδρυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.


Το Παράρτημα Ξάνθης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, αρχής γενομένης από το 2015, τιμώντας τη μνήμη τους πραγματοποιεί πολλαπλά Προσκυνηματικά Ταξίδια που περιλαμβάνουν επίσκεψη στους ιερούς τόπους της θυσίας τους στα Στρ. Νεκροταφεία ή μνημεία :ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ -Υψ.731 – ΤΕΠΕΛΕΝΙ-ΧΙΜΑΡΑ- ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ-ΔΕΛΒΙΝΟ, όπως και τον Τάφο του Αγίου ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ. Παράλληλα επισκεπτόμαστε μερικά από τα σχολεία όπου φοιτούν παιδιά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Β. Ηπείρου, προσφέροντας σχολικά είδη.


Το ταξίδι μας είναι ανοιχτό σε όλη την Κοινωνία και θα πραγματοποιηθεί με δύο(2) λεωφορεία με ταυτόχρονες αναχωρήσεις από ΞΑΝΘΗ και ΑΘΗΝΑ. Το σημείο συνάντησης τους θα είναι το Καλπάκι Ιωαννίνων και στη συνέχεια εφαρμόζεται κοινό πρόγραμμα.


Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, για την ενημέρωσή σας, ανακοινώνει έγκαιρα, ότι :

Έχει ήδη κάνει προ-κρατήσεις για 100 άτομα σε ξενοδοχεία 4*, καθόσον υπάρχει περιορισμένος αριθμός δωματίων, ιδιαίτερα στο Αργυροκάστρο, την περίοδο που οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την επίσκεψη σε όλες τις περιοχές, και ιδιαίτερα στοΥψ.731. (από τέλος Μαΐου - τέλος Οκτωβρίου/αρχές Νοεμβρίου).


Δηλώσεις Πρόθεσης Συμμετοχής, από όσους και όσες επιθυμούν, γίνονται δεκτές από τώρα.: Τηλέφωνα : 2541025425 & 6937409943.


Λεπτομέρεις ταξιδίου - διαρκής πληροφόρηση, στην ιστοσελίδα μας www.eaasxanthis.gr. και στο F/B ΕααΣ Ξάνθης


Για το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης

Υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης

Πρόεδρος ΤΣ

 (κιν: 6937409943)

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.