04 Απριλίου 2023

Άρθρο του εκλεγέντος Προέδρου του ΔΣ της ΕΑΑΣ

 

Του εκλεγέντος Προέδρου ΔΣ/ΕΑΑΣ, Υποστρατήγου εα Ιωάννη Δεβούρου

Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι, γνωρίζετε ότι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, διοργανώνει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 05 Απρ 2023, 01.00 μμ, έξω από το ΥΠΕΘΑ.

Το ΔΣ/ΕΑΑΣ πήρε αυτή την απόφαση , με συντριπτική πλειοψηφία, διότι ο ιδρυτικός της νόμος, της δίνει ως αποστολή την επιμέλεια των συμφερόντων των μελών της!
θεωρώ ότι το να στείλεις έμπρακτα ένα ηχηρό και μετρήσιμο μήνυμα στους κυβερνώντες και όχι μόνο, ενάντια στην ακρίβεια που επικρατεί και τα ημίμετρα που λαμβάνονται διαχρονικά από τους αρμόδιους και υπευθύνους, είναι πολύ περισσότερο αποτελεσματικό από την αποστολή μακροσκελών επιστολών στις οποίες αναλωνόμαστε στην ανάπτυξη των θεμάτων που μας απασχολούν σε θεωρητικό επίπεδο, επιστολές και υπομνήματα που ελάχιστοι, από τους αρμόδιους παραλήπτες, διαβάζουν και ακόμη λιγότεροι τα λαμβάνουν υπόψιν τους.

Οργανώνουμε την δημόσια αυτή διαμαρτυρία, για τους παρακάτω λόγους :
- Τα αιτήματά μας είναι γνωστά, έχουν δημοσιοποιηθεί και τα έχουμε υποβάλλει εγγράφως στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και όλους τους αρμόδιους πολιτικούς - υπηρεσιακούς φορείς και συν αρμόδιους Υπουργούς καθώς και τον κ. Πρωθυπουργό, με εμπεριστατωμένες προτάσεις και μελέτες, κατάλληλα τεκμηριωμένες με ισχυρότατα επιχειρήματα.

Κάποια από τα αιτήματά μας, εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες!
- Είμαστε ο κλάδος που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις στις αποδοχές του, τα προηγούμενα χρόνια, την εποχή που οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι πολιτικοί ταγοί, συνασπισμένοι οδήγησαν τη χώρα στον οικονομικό μαρασμό και την έριξαν στα βράχια. Παράλληλα ακολουθώντας τον εύκολο δρόμο των περικοπών σε Μισθούς και Συντάξεις, μας οδήγησαν σε Οικονομικό και Ψυχολογικό Αδιέξοδο!
- Επί 2,5 χρόνια ζητούμε ραντεβού με την πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και άλλων αρμόδιων Υπουργείων, ώστε με εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων να εκθέσουμε τις απόψεις - θέσεις μας και ΔΕΝ μας δέχονται!

Είναι δεδομένο ότι ένας αριθμός συναδέλφων, δεν είναι εξοικειωμένοι σε διεκδικήσεις και μάλιστα με τρόπους δυναμικούς όπως είναι οι δημόσιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία υποκουλτούρα αντίθεσης σε παρόμοιες κινητοποιήσεις, η οποία είναι κατανοητή και σεβαστή.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση διότι ζητάμε αυξήσεις στις συντάξεις μας που έχουν πετσοκόψει οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, τα χρόνια των μνημονίων που προηγήθηκαν.
Συμμετέχουμε διότι απαιτούμε να σταματήσει η οργανωμένη προσπάθεια των αρμοδίων και υπευθύνων να ψαλιδίσουν την αξιοπρέπειά μας!!!
Συμμετέχουμε διότι απαιτούμε Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.
Συμμετέχουμε διότι απαιτούμε να μας δοθεί η δυνατότητα, τώρα στην δύση του βίου μας, να ζήσουμε με το κεφάλι ψηλά, για ένα καλύτερο αύριο!!!
Συμμετέχουμε διότι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μία ΖΩΗ ανάλογη της πολύχρονης, άδολης και ποιοτικής προσφοράς μας στην ΠΑΤΡΙΔΑ!!!
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις γιατί γινόμαστε κάθε ημέρα και φτωχότεροι, διότι μας κυβερνά το συμφέρον, γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν χαμηλά, την ίδια στιγμή που όλα γύρω μας ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ!!! Η διακίνηση μαύρου χρήματος και η αισχροκέρδεια, δηλώνουν ακόμη ηχηρά παρόν!!! Βήματα προς την σωστή κατεύθυνση έχουν γίνει, δεν είναι όμως αρκετά!!!!
Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση διότι οι Απόστρατοι Στρατιωτικοί όπως και άλλες κοινωνικές ομάδες φυσικά, πλήττονται δραματικά απο αυτή την κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε τα τελευταία χρόνια!!!
Για όλους τους παραπάνω λόγους ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ , ΑΥΤΟΝΟΜΑ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και με Σεβασμό στους θεσμούς, τον συμπολίτη μας, τον συνάδελφο!!!
 
Έχω δηλώσει και το έχω κάνει πράξη, ότι δεν αποκλείω απολύτως τίποτα. ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ και είναι απαραίτητα και λειτουργικά και οι συνεργασίες - ενημερώσεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες- κυβερνητικά στελέχη και οι επιστολές και οι ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ φυσικά. Όλα τα αιτήματά μας απαιτούν πολιτική λύση, κάποια αλλά απαιτούν συνεργασία και συντονισμό διαφορετικών Υπουργείων και ως εκ τούτου εμπλοκή του κ. Πρωθυπουργού.
Οι προτάσεις μας είναι υπέρ των συμφερόντων των συναδέλφων του Στρατού Ξηράς, πλην όμως δεν κινούνται με βάση υποκειμενικά κλαδικά μικροσυμφέροντα και αντισυναδελφική διάθεση. Αντίθετα υπηρετούν τη λογική και το κοινό αίσθημα δικαίου!!! Είναι άδικο οι λίγοι να παίρνουν τα πολλά και οι πολλοί τα λίγα!!! Όλοι την ίδια Πατρίδα υπηρετήσαμε!!!
 
Πάγια πεποίθηση μου είναι ότι δεν παρακολουθούμε αμέτοχοι την επιχειρούμενη μείωση της αξιοπρέπειας μας και του κύρους της Ένωσης που μας εκπροσωπεί. Κύριοι συνάδελφοι αυτή η συγκέντρωση έχει σκοπό την δρομολόγηση λύσεων που είναι εφικτές και απαραίτητες.
Δεν συμμετέχουμε σε κομματικά παιχνίδια εν' όψει των εκλογών, απλά ασκούμε το έσχατο νόμιμο μέσο υπεράσπισης των συμφερόντων των μελών μας.
 
Η παρουσία του κάθε ενός από εμάς, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!!!
Είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ Μαζικά , Σκεπτόμενοι, Ενεργοί και Διεκδικητικοί για τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα μας και την Αξιοπρέπειά μας!!!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.