07 Απριλίου 2023

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΕΑΑΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΤΣ

 

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Τελευταία ο περί ΕΑΑΣ λόγος γίνεται γύρω από τα θέματα που αφορούν το ΜΤΣ και αυτό γιατί το άλλοτε μοναδικό, εύρρωστο και περιώνυμο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση για πολλούς λόγους, κυρίως λόγω των πράξεων και παραλείψεων των πολιτικών του προϊσταμένων που φέρθηκαν και φέρονται ως ιδιοκτήτες του, αγνοώντας τους μετόχους και τους μερισματούχους, τους οποίους έχουν απογυμνώσει νομικά από κάθε αρμοδιότητα χειρισμού των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου.

Η ΕΑΑΣ, όπως και κάθε απόστρατος/μερισματούχος του ΜΤΣ (για να μην πούμε και κάθε μέτοχος) αν και νομικά δεν έχουν ηγετικό ρόλο στα του ταμείου, έχουν αναπόδραστη υποχρέωση να παρέμβουν γιατί η ΕΑΑΣ και τα μέλη της, ως μερισματούχοι, "πληρώνουν τα σπασμένα" χωρίς να φταίνε.

Εδώ και αρκετά χρόνια, διαδοχικά αιρετά Διοικητικά Συμβούλια, με τα καλά και τα κακά του το καθένα, προσπαθούν να επιτύχουν ισοπολιτεία εκ μέρους των πολιτικών ταγών έναντι των των Ταμείων των Κλάδων των ΕΔ και εκ τούτου, εξορθολογισμό των αντιστοίχων αποδόσεων.

Το ΔΣ της ΕΑΑΣ κατέγραψε τα διαχρονικά αιτήματά μας για το ταμείο, πρότεινε λύσεις και τις προώθησε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που είναι καθ' ύλην αρμόδιο για όλα τα Μετοχικά Ταμεία (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) και σχεδιάζει τη συνέχιση των προσπαθειών του μέχρι να τελεσφορήσουν.

Εν όψει των επικείμενων εκλογών, νομίζω ότι είναι ιερό καθήκον και ατομικό/οικογενειακό συμφέρον καθενός από εμάς να φροντίσουμε το καυτό θέμα του Μερίσματος του ΜΤΣ που -μην ξεχνάμε- τροφοδοτεί (μεταξύ άλλων), και το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ (σε ποσοστό 10%).

ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ, ΤΟ ΤΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Επισυνάπτω το υπόμνημα που επέδωσε η ΕΑΑΣ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την πρόταση, ο καθένας μας ξεχωριστά να αντιληφθεί ότι είναι ανάγκη αδήριτη να το στείλει ή να το επιδώσει στο "Βουλευτή του", με ταυτόχρονη ΑΠΑΙΤΗΣΗ να πάρει συγκεκριμένη απάντηση και δέσμευση από τον υποψήφιο που σκέπτεται να τιμήσει με την ψήφο του, για την επίλυση του κοινού μας προβλήματος.

Νομίζω είναι μοναδική ευκαιρία, τώρα που δεν έχουμε άλλα προσωπικά αιτήματα από αυτούς που εμείς ορίζουμε ως εκπροσώπους μας, να απαιτήσουμε την προσοχή και προσπάθειά τους για να ξεκολλήσουμε από το τέλμα στο οποίο οι προκάτοχοί τους μας έσπρωξαν.
Πρέπει επιτέλους η ψήφος μας να έχει αντίκρυσμα και όχι παχειά λόγια.
Στο χέρι μας είναι να ζητήσουμε το δίκιο μας για να μην καταριόμαστε (πάλι) την "ΕΑΑΣ που δεν κάνει τίποτε", όταν οι ίδιοι καθεύδουμε.

Θα βρείτε το υπόμνημα που προανέφερα, ΕΔΩ👈.
Καθένας μπορεί να το διαμορφώσει κατά το νου, τα ενδιαφέροντα και το συμφέρον του, ανάλογα με την κατάστασή του και να το επικοινωνήσει με τους επίδοξους βουλευτές της επιλογής του και όχι μόνο. Λογικά με τη δική του "υπογραφή" θα επικοινωνήσει με τον ή τους υποψηφίους που θα επιλέξει.

Παρακάτω σας παραθέτω αλφαβητικά, τα μαίηλς των υποψηφίων βουλευτών Ημαθίας που μου είναι γνωστά. Με την επίσημη ανακοίνωση και άλλων, θα ενημερώνω (εφόσον το μαθαίνω) την παρούσα.
Προς τούτο, παρακαλώ να επισκέπτεστε περιοδικά την παρούσα δημοσίευση.

  • Αποστόλου Ολυμπία (ΠΑΣΟΚ)
  • Αραμπατζή Στεργιανή (ΝΔ): arabatzi.stella@iatrica.gr
  • Βεσυρόπουλος Απόστολος (ΝΔ): vesiropoulos@gmail.com
  • Γιωτάκη Φανή (ΣΥΡΙΖΑ)fanigiotaki@gmail.com
  • Γκιόνογλου Χαράλαμος (ΠΑΣΟΚ)
  • Γουλτίδης Γεώργιος (ΝΔ): ggoultidis@yahoo.gr
  •  Δέλλας Αθανάσιος (ΠΑΣΟΚ):
  • Ζωγράφου Όλγα (ΚΚΕ) :
  • Καρασαρλίδου Φρόσω (ΣΥΡΙΖΑ):  froso.karasarlidou@gmail.com 
  • Κουτσουπιάς Παναγιώτης (ΚΚΕ):
  • Μάντσιος Νίκος (ΚΚΕ):
  • Μαρκούλης Αντώνιος (ΣΥΡΙΖΑ): markoulis.antonios@gmail.com
  • Μπαρτζώκας Αναστάσιος (ΝΔ):  tasosmpartzokas@gmail.com
  • Πάσχου Σοφία (ΠΑΣΟΚ): 
  • Σαράντη Βαρβάρα (ΣΥΡΙΖΑ): bsaranti@gmail.com
  • Σιδηρόπουλος Αθανάσιος (ΠΑΣΟΚ):
  • Σοφρόνωφ-Ταμπάκη Ιωάννα (ΚΚΕ):
  • Τόλκας Άγγελος (ΣΥΡΙΖΑ):  info@tolkas.gr 
  • Τουπεκτσή Μαγδαληνή (ΝΔ)
  • Τσαβδαρίδης Λάζαρος (ΝΔ): lazarostsavdaridis@yahoo.com
  • Τσαναξίδης Γιάννης (ΚΚΕ):
  • Τσαπαρόπουλος Πέτρος (ΣΥΡΙΖΑ): petros.tsaparopoulos@yahoo.gr
  • Τσιαμήτρος Νικόλαος (ΠΑΣΟΚ):
  • Τσιουλάκος Δημήτρης (ΚΚΕ):

 ~~~~~~~~~~~~

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΟΥ:


👉
Καλησπέρα σας.

Είμαι Αντιστράτηγος σε αποστρατεία και βλέποντας την υποψηφιότητά σας στις επερχόμενες εκλογές, μου γεννήθηκε η επιθυμία να σας ρωτήσω τι ξέρετε για μένα και γιατί ζητάτε την ψήφο μου, για να κρίνω ανάλογα, θεωρώντας απίθανο να ξέρετε λεπτομέρειες για τα θέματα που αντιμετωπίζει ένας απόστρατος αξιωματικός του Στρατού, εκτός εάν έχετε κάποιον σαν και μένα στο κοντινό σας περιβάλλον.

 

Για να μάθετε από πρώτο χέρι "τι τρέχει μ' εμένα" στο θέμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, σας στέλνω ένα υπόμνημα που συνέταξε πρόσφατα η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, όπου φαίνονται  οι απαράδεκτες διακρίσεις μεταξύ συναδέλφων των διαφόρων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας) και άλλα παρεπόμενα, αλλά πάντα σοβαρά προβλήματα, με τρόπο κατανοητό.

Πηγή προβλημάτων και απαρέσκειάς μου αποτελεί η οικτρή κατάσταση του άλλοτε κραταιού Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην οποία οι παλιότεροι συνάδελφοί σας συνέβαλαν επί σειράν ετών, με άστοχες και αυθαίρετες πολιτικές αποφάσεις που έβλαψαν, ίσως ανεπανόρθωτα το Ταμείο που παίζει το ρόλο του Επικουρικού Ταμείου για μένα, (με μηδενική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό).

Παρακαλώ δείτε το συνημμένο υπόμνημα με την προσοχή που χρειάζεται και απαντήστε αποκλειστικά και μόνο στα σημεία που αναφέρονται σε αυτό για το ΠΩΣ (αν) σκέφτεστε να πράξετε, προς θεραπεία αυτών των καταφανώς μεροληπτικών πολιτικών, από διαδοχικούς αρμόδιους  Υπουργούς και των τριών κομμάτων που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.


Στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις.👈


 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν σκοπεύω να χειραγωγήσω κανένα με τη γλώσσα και τις εκφράσεις του δικού μου κειμένου. Απλά καταθέτω ένα παράδειγμα.

Έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι όσοι περισσότεροι από εμάς ενεργήσουν σ' αυτό το πλαίσιο, τόσο περισσότερο έντονη θα γίνει η δημόσια παρουσία άρα και επιρροή μας στο δημόσιο βίο. 

Κανείς υποψήφιος δεν πρέπει να μείνει με την εντύπωση ότι είμαστε λίγοι.

(Τα διασταυρούμενα "πυρά" έχουν αποτέλεσμα).

Κων. Β. Κωνσταντάρας
Αντγος εα - Πρόεδρος ΤΣ Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.