15 Ιουνίου 2023

Δελτίο Τύπου ΕΑΑΣ της 14 Ιουνίου 2023

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ

Την 13η Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Υπτγος εα Ιωάννης Δεβούρος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο Αντγο εα Μιχαήλ Γουμαλάτσο, τον Δντα Σύμβουλο Άνχη (ΑΣ) εα Χρήστο Χρηστίδη και τα μέλη του ΔΣ/ ΕΑΑΣ Σχη (ΠΖ) εα Αναστάσιο Φαραντάτο και Υπτγο εα Χρήστο Μπολώση, παραβρέθηκαν σε ημερίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνικής Δημοκρατίας, στην έδρα του EPLO, με θέμα ‘’ Η δικαιοσύνη μετά την σύγκρουση: άνοιγμα των νομικών οδών ‘’, που αφορά τη διεκδίκηση γενικά των επανορθώσεων και αποζημιώσεων των συγκρούσεων και ιδιαίτερα τις διεκδικήσεις των Ελληνικής και Πολωνικής Δημοκρατίας από τη Γερμανική εισβολή και κατοχή 1939-1945.
 
Ομιλητές ήταν, ο κ. Αρκάντιους Μουλάρτσικ, Υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνικής Δημοκρατίας, ο Δντης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου καθηγητής κ. Σπυρίδων Φλογαΐτης, ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η καθηγήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Φωτεινή Παζαρτζή, η Νομικός κ. Magdalena Bainczyk του Ινστιτούτου Δυτικών υποθέσεων της Πολωνίας και ο κ. Przemyslaw Sobolewski Δντης του Γραφείου Ερευνών του Πολωνικού Sejm.
 
Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο Δήμαρχος του Μαρτυρικού Δήμου Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.
 
Σημειώνεται ότι οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στο δίκαιο των αιτημάτων απόδοσης των πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και στην έλλειψη του νομικού πλαισίου το οποίο θα επέβαλε την απόδοσή του, στις χώρες που επλήγησαν.
 
Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.