06 Μαΐου 2024

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ του ΔΣ της ΕΑΑΣ προς ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ (ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΜΤΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ)


 
Παραθέτω ανακοίνωση της ΕΑΑΣ:

""Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Χριστός Ανέστη και κάθε καλό στις οικογένειές σας,
 
Όπως είχαμε δεσμευθεί στην προσπάθεια αρπαγής της περιουσίας του Ταμείου μας αντιδρούμε δυναμικά με όλους τους τρόπους που έχουμε στη διάθεσή μας.
 
Ένας από αυτούς είναι και ο παρακάτω περιγραφόμενος διότι δυστυχώς το Υπουργείο μας, με τη συνέργεια του ΓΕΣ, του προέδρου του ΜΤΣ και των διορισμένων μελών του ΔΣ/ΜΤΣ προσπαθεί να αποσπάσει χωρίς αντάλλαγμα, τμήμα του κεντρικού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΜΤΣ και ο ΕΛΟΑΣ, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες μιας Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας» (ΕΛΚΑΚ), που θα ιδρυθεί προσεχώς.
 
Πέραν των άλλων ενεργειών, που έχουν γίνει εν κρυπτώ, αφού ΥΠΕΘΑ, ΓΕΣ και ΜΤΣ δεν μας ενημερώνουν για τη διακίνηση των σχετικών εντολών τους, από το βράδυ αργά της Μεγάλης Τρίτης, αναρτήθηκε για ηλεκτρονική διαβούλευση το επίμαχο νομοσχέδιο, το Β΄ Μέρος του οποίου, αφορά αποκλειστικά το ΕΛΚΑΚ.
 
Στο άρθρο 7 και στην παράγραφο 3 του Β΄Μέρους προβλέπει:
«3. Για τη στέγαση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας και των ταμείων του άρθρου εικοστού όγδοου του καταστατικού του παραχωρείται, χωρίς αντάλλαγμα, χώρος ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή εποπτευόμενου από αυτό νομικού προσώπου»
 
Όπως αντιλαμβάνεται και ο κάθε καλόπιστος, με αυτήν τη διάταξη θα μπορεί ο εκάστοτε ΥΕΘΑ να βάζει χέρι στα ακίνητα του Ταμείου μας, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
 
Αποτελεί πρωτοφανές νομικό πραξικόπημα αυτή η διάταξη διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία:

    α. Ο ΥΕΘΑ ασκεί στα εποπτευόμενα Μετοχικά Ταμεία (ΝΠΔΔ) μόνον οικονομικές αρμοδιότητες. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το ΜΤΣ εποπτεύεται από το ΓΕΣ, όχι από κάποια επιχειρησιακή Διεύθυνση αλλά από τη Διεύθυνση Οικονομικού (ΓΕΣ/ΔΟΙ)

    β. Το ΔΣ του ΜΤΣ είναι το μόνο αρμόδιο να αποφασίζει για την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ διάθεση της ακίνητης περιουσίας του, που σημαίνει ότι πρέπει να μεριμνά για την εκμίσθωση προς είσπραξη εσόδων υπέρ των μερισματούχων του και όχι να τη διαθέτει δωρεάν.

    γ. Τα ΝΠΔΔ διαθέτουν την ακίνητη περιουσία τους κατόπιν αποφάσεως του ΔΣ τους και μόνον κατόπιν δημοσίου διαγωνισμού και έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Για μια ακόμη φορά, ύστερα από όλα τα δεινά δεκαετιών και άστοχες πολιτικές επιλογές που έχουν φέρει το ΜΤΣ σε δυσχερή οικονομική θέση έναντι των άλλων μετοχικών ταμείων, επιχειρείται η αρπαγή της περιουσίας ΜΑΣ, διότι ως μερισματούχοι, μαζί με τους εν ενεργεία μετόχους, ΕΜΕΙΣ είμαστε οι ιδιοκτήτες του ΜΤΣ και όχι το κράτος ή η κυβέρνηση ή ο κάθε υπουργός.
 
Κτίρια του Δημοσίου υπάρχουν πολλά, όπου θα μπορούσε να στεγασθεί το ΕΛΚΑΚ! Όμως θέλουν το δικό μας. Ούτε λόγος για τα κτίρια του ΜΤΝ ή του ΜΤΑ.
 
Η ηλεκτρονική διαβούλευση άρχισε προμελετημένα εντός των εορτών, όπου όλος ο κόσμος βρίσκεται σε διακοπές του Πάσχα, για να μην μπορέσουμε να επηρεάσουμε τη διαβούλευση. Θα τους αφήσουμε;
ΟΧΙ! ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.
 
Πρέπει να βομβαρδίσουμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα της διαβούλευσης με χιλιάδες σχόλια, όχι μόνον εμείς, βάλτε και τα παιδιά σας, τους φίλους σας να σχολιάσουν. Όποιος έχει ονοματεπώνυμο και email μπορεί να σχολιάσει!
 
Είναι τόσο εύκολο, αλλά αποτελεσματικό, διότι όταν στην προεδρία της Κυβερνήσεως δουν ότι τα σχόλια κατά της παραγράφου 3, του άρθρου 7, του Β΄μέρους του νομοσχεδίου πέφτουν βροχή, θα το ξανασκεφθούν.
 
Αν μείνουμε απαθείς, τότε το ΜΤΣ όχι μόνον δεν θα μπορεί μελλοντικά να δίνει έκτακτο μέρισμα, όπως κάνουν τα ταμεία ναυτικού και Αεροπορίας, αλλά θα περιορίσει σταδιακά και το ΒΟΕΑ ακόμη περισσότερο και τα μερίσματά μας θα μειωθούν, που ήδη είναι πολύ χαμηλότερα από τα μερίσματα των άλλων Κλάδων.
 
Θλίψη και οργή ταυτόχρονα μας προκαλεί το γεγονός ότι ο ΥΕΘΑ ακολουθεί τα πατήματα του προκατόχου του απαξιώνοντας τη σχέση του με τον μοναδικό κοινωνικό εταίρο από το Στρατό Ξηράς, την Ένωσή μας.
 
Αποφασίζει και διατάσσει, παρανόμως μάλιστα, για εμάς χωρίς εμάς με τη συνεπικουρία και τη στήριξη του Προέδρου του ΜΤΣ και επί 3 τριετίες μέλους του ΔΣ/ΕΑΑΣ Ταξχου εα Δημητρίου Χατσίκα.
 
Για όλους του παραπάνω λόγους τυποποιήσαμε τη διαδικασία σχολιασμού στο opengov .gr ώστε να την ομαδοποιήσουμε αλλά και να την κάνουμε ευκολότερη.
 
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να κινητοποιηθούν τα μέλη μας με κάθε τρόπο.
Το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει να φτάσει στα μέλη μας και αυτά να ενεργοποιηθούν ΠΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΙ!!
 
Στο έγγραφο που επισυνάπτεται, η διαδικασία περιγράφεται με ακρίβεια, βήμα προς βήμα . Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να το ανοίξουν και να σχολιάσουν, είναι μόνο 3-5 λεπτά από τον χρόνο τους.
 
Σας ευχόμαστε και πάλι Χριστός Ανέστη και καλή δύναμη στους αγώνες που έρχονται
 
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ/ΕΑΑΣ""
 
~~~~~~~~~~~~~~~~
 
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ👉 ΕΔΩ 👈ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΟΥ ΓΗΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
 
Το παράρτημα θα είναι ανοικτό 11.00 - 13.30ω από την Τετάρτη και μέχρι πέρατος της προθεσμίας, τις καθημερινές, για να βοηθήσει στη συμπλήρωση του σχολιασμού για όποιον επιθυμεί.
Αν υπάρξει μεγάλη προσέλευση, θα ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας.
 
Επισημαίνω ότι το θέμα είναι καυτό και αφορά ΟΛΟΥΣ τους Μετόχους και Μερισματούχους, ανεξάρτητα αν προέρχονται από το Στρατό ή την Αστυνομία. Επίσης, αφορά, ίσως όχι άμεσα αλλά σίγουρα στο μέλλον και τα άλλα δύο Μετοχικά Ταμεία, καθότι η ΕΛΚΑΚ ΑΕ πιθανότατα θα γιγαντωθεί στο ορατό μέλλον, κάτι που οπωσδήποτε θα αυξήσει τις στεγαστικές της ανάγκες.
 
Από την άλλη, το Υπουργείο ούτε που σκέφτηκε ότι σε πόλεις όπως η Βέροια και η Κοζάνη που υπήρξαν έδρες Σωμάτων Στρατού, (ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα των Βαλκανίων,  στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά) βρίσκονται στον άξονα της Εγνατίας και διαθέτουν αεροπορικές υποδομές, υπάρχουν  τεράστια κτίρια και εκτάσεις του ΤΕΘΑ που χάσκουν συνεχώς ερειπούμενα...
(Κατά τα άλλα θέλουμε αποκέντρωση και καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και αναγέννηση της υπαίθρου και...)

Παραθέτω τα δικά μου σχόλια στο Ν/Σ:



Κων. Β. Κωνσταντάρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.