23 Μαΐου 2024

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΜΕΑ εα ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Δελτίο Τύπου ΕΑΑΣ της

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι από 22 Μαΐου 2024 ξεκίνησε η δοκιμαστική περίοδος  διασύνδεσης των συστημάτων μέσω των οποίων όποιος συνάδελφος, εε ή εα (και τα  μέλη των οικογενειών μας), εξετάζεται από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των ΕΔ και χαρακτηρίζεται με κάποιο βαθμό αναπηρίας, θα αποκτά όλα τα προνόμια και δικαιώματα που προκύπτουν από αυτό, ακριβώς όπως ισχύει και με τις αντίστοιχες γνωματεύσεις που εκδίδουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)

Η διασύνδεση θα γίνεται μέσω των Ανωτάτων Υγειονομικών  Επιτροπών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας  και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του GOV.GR ώστε να εκδίδεται και αντίστοιχη κάρτα αναπηρίας, η δε ολοκλήρωσή της αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας.

Η ΕΑΑΣ πρωτοστάτησε στο θέμα αυτό με συνεχείς και επίμονες επιτυχημένες παρεμβάσεις προς κάθε αρμόδιο επιτυγχάνοντας την αποκατάσταση της χρονίζουσας συντελούμενης αδικίας εις βάρος των ΑΜΕΑ εα συναδέλφων.

Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε  τον Τχη (ΠΖ) ε.α. Απόστολο Λένη που συνεισέφερε τα μέγιστα στην προσπάθεια μας αυτή καθώς και τη ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ που ασχολήθηκε εκτενώς και εξειδικευμένα με το σοβαρό αυτό θέμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επί των επικείμενων διαδικασιών θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες προς τους ενδιαφερομένους.

Συνεχίζουμε.

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.