13 Μαΐου 2019

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΟΥΣ 2019 (για έσοδα έτους 2018)

Στο Facebook (στην κλειστή ομάδα "Συντονιστικό Συμβούλιο 3ων ΕΑΑ"), δημοσιεύθηκε από το συνάδελφο, κ. Γιάννη Αντωνιάδη, η παρακάτω ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

""ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ (ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ) ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΆΞΕΩΝ ΣΑΣ (ΕΤΟΥΣ 2018), ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΘΟΡΥΒΗΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ -ΩΣ ΚΑΘΑΡΑ- ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΟΠΟ:

- Mεταβειτε στο Ε1 της φορολογικής σας δήλωσης, που ήδη ειναι συμπληρωμένα τα οικεία ποσά.

- Το τελικό ποσό που εισπράξαμε, θα το επιβεβαιώσετε στον ΚΩΔΙΚΟ 619 του Ε1. Δείτε εάν συμφωνεί με το ποσό που κατατέθηκε στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

- Για περαιτέρω ανάλυση ποσών, διπλό κλικ στα αναγραφόμενα ποσά στον κωδικό 303 (ή 619) όπου εμφανίζεται το αφορολόγητο των αναδρομικών.... εάν από αυτό το ποσό, αφαιρέσετε τον Φόρο, θα πρέπει φυσιολογικά να δείτε το ποσό που εισπράξατε....!!! 
Εάν όχι, ....τρεχάτε ποδαράκια μου....

ΥΓ
Όσον αφορά στην τελική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, συνιστάται η περαιτέρω αναμονή (έτσι κι αλλιώς έχουμε έως το τέλος Ιουνίου πολλές ημέρες ακόμη).... Και αυτό γιατί αναμένεται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου για το θέμα της Εισφοράς Αληλεγγύης και του αφορολογήτου των αναδρομικών (αλλαγή κωδικού εμφάνισης στο Ε1) ""

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

ΚΠ:
Αν και από τον πίνακα του Ε1 (Εικόνα αποδοχών 2018) το φορολογητέο ποσό μείον ο φόρος που παρακρατηθηκε είναι πράγματι αυτά που λάβαμε υπάρχει διαφορά μεταξύ του φορολογητέου ποσού του Ε1 και του καθαρού ποσού στην"Βεβαίωση αποδοχών" για Αμοιβές που απαλλάσσονται από τον φόρο......κλπ....Η διάφορα αυτή τι μπορεί να είναι ???? δεδομένου ότι και στα δυο δεν υπάρχει Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης....
ΓΑ: 
Είναι οι υπόλοιπες μειώσεις κρατήσεις που υπέστησαν τα αναδρομικά ...μερικές εκ των οποίων αντισυνταγματικές κ αυτές...το γράφουμε κ πιο πάνω το είχαμε αναφέρει κ στις αιτήσεις που είχαμε καταθέσει όταν τα.λαβαμε


~~~

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Προτείνω να εκτυπώσετε το παρόν κείμενο και να το έχετε μαζί σας στο λογιστή σας, όταν πάτε  εκεί, για έλεγχο. 
Κων. Β. Κωνσταντάρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.