07 Δεκεμβρίου 2021

Ενημέρωση Προέδρου ΔΣ ΕΑΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα και χρόνια μας πολλά.

Εύχομαι η Αγία Βαρβάρα να προστατεύει το Πυροβολικό μας και να κατευθύνει εύστοχα τα πυρά του και να μεσιτεύει για νίκη και δόξα όλου του Στρατού μας.

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για 3 ενέργειες που έκανε τελευταία η Ένωση, που δυστυχώς εκ παραδρομής δεν σας γνωστοποιήθηκαν έγκαιρα. 

   α.   Επίσημο Προβάδισμα της Πολιτείας
         Κατά καιρούς έχει τεθεί η σειρά προβαδίσματος, είτε στην Αθήνα, είτε στην Επαρχία. Κατά την τελετή απελευθέρωσης των Αθηνών, 12/11/2021, μας ανακοινώθηκε (στους Προέδρους των 3 Ενώσεων) η ύπαρξη νέας Υπουργικής Απόφασης περί προβαδίσματος που είχε αλλαγές σε σχέση με την παλαιότερη. Έγινε λοιπόν έγγραφο, ως Συντονιστικό, με τις παρατηρήσεις μας για πρώτη φορά, από όσο με ενημερώνουν, το οποίο και σας αποστέλλουμε (χωρίς ταυτότητα εγγράφου). Αξίζει να αναφερθεί ότι από τη δημοσιοποίηση του θέματος από σχετική συνέντευξη του κ. Δντος Συμβούλου ενεργοποιήθηκαν πολλοί συνάδελφοι και ενημέρωσαν γνωστούς τους πολιτικούς για παρέμβαση στον κ. Βορίδη. Αξίζει να μνημονεύσω ότι για το θέμα ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας, ενεργοποιημένος από τον συνάδελφο Αντγο ε.α. κ. Βογιατζόγλου. Αναμένουμε τις εξελίξεις.

   β.   Κρατήσεις Αναδρομικών
         Το θέμα γνωστό και σοβαρότατο. Αναφέρομαι στις τελευταίες εξελίξεις που μου δημιουργούν κάποια αισιοδοξία ευτυχούς κατάληξης. Στις 24/11 ο κ. Χατσίκας μας ειδοποίησε για την μετάβαση του κ. Πρωθυπουργού στα Ιωάννινα για προσυνεδρειακή κομματική συνάντηση και ζήτησε δραστηριοποίηση για το εν λόγω θέμα. Προσωπικά διέγνωσα ένα "παράθυρο ευκαιρίας" και  γνωρίζοντας ότι το μέλος του ΤΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Λγος ε.α. κ. Θωμάς Χαλκιάς δραστηριοποιείται πολιτικά τον ενόχλησα για να διερευνήσω τη δυνατότητα παρέμβασής του. Η ανταπόκρισή του ήταν άμεση και θετικότατη. Συνέταξα με τη βοήθεια κειμένων στο internet και του κ. Νικολόπουλου Βασιλείου σχετική επιστολή την Πέμπτη το βράδυ (25/11), τη συζητήσαμε Παρασκευή (26/11) πρωί με Αντιπρόεδρο και έφυγε άμεσα (περί τις 09.00) για ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Παραδόθηκε από τον κ. Χαλκιά την Παρασκευή στις 11.00 στον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα ενεργήσει άμεσα. Στις 12.00 παραδόθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Αθήνα από εμάς. Στις 18.30 επιδόθηκε προσωπικά από κ. Χαλκιά σε Πρωθυπουργό και είχαν ολιγόλεπτη ανάλυσή της στο περιθώριο των λοιπών συναντήσεων του Πρωθυπουργού. Υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος. Συνημμένα σας στέλνω την επιδοθείσα επιστολή. Αναγράφω όλες αυτές τις λεπτομέρειες για να αναδείξω το γεγονός, να προβάλλω την προσωπική παρέμβαση ενός στελέχους μας για το καλό όλων και να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Χαλκιά για την ενέργειά του.

Ακολούθως ο κ. Αντιπρόεδρος ενημέρωσε για το θέμα το πολιτικό γραφείο του Βουλευτού και συναδέλφου Αντγου ε.α. κ. Νικολάου Μανωλάκου, ο οποίος είχε το πολιτικό θάρρος να κάνει σχετική ερώτηση προς τον κ. ΥΕΘΑ. Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω δημόσια και τον κ. Μανωλάκο για την ενέργειά του.

   γ.   Διόρθωση νόμου για την ισόβια τιμητική παροχή των 200Ε.
         Πολλοί συνάδελφοι μου είχαν θέσει το θέμα και πρόσφατα ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Λευκάδος. Η Ένωση ετοίμαζε γενικότερη παρέμβαση, αλλά η ταχύτητα άλλων μας πρόλαβε με ευτυχές αποτέλεσμα. Σας αποστέλλω μικρή ενημέρωση για το θέμα που αφορά 100άδες συναδέλφους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που μπορούν πλέον να διεκδικήσουν τα καθοριζόμενα.

Παρακαλώ λοιπόν για την ενημέρωση των συναδέλφων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό,

Αντγος ε.α. Σταύρος Κουτρής
Επίτιμος Δκτης 98 ΑΔΤΕ "ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ"
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Α.Σ.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.