18 Δεκεμβρίου 2021

Επίσκεψη Προέδρου Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων στα γραφεία της ΕΑΑΣ

Επισκέφθηκε στις 16 Δεκεμβρίου τα γραφεία της Ενώσεως μετά από πρόσκλησή της, ο κ. Κων.  Γκιουλέκας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο οποίος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για θέματα αρμοδιότητας της Επιτροπής.

Από πλευράς της Ενώσεως, τέθηκαν τα σοβαρά και φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον Kλάδο, όπως:

  • Το ζήτημα του στρατιωτικού προσωπικού ( Μονίμου - Εφέδρου) και της επάνδρωσης των Μονάδων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της θητείας.
  • Πως οι εξοπλιστικές ανάγκες μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης της χώρας και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.
  • Το γενικότερο θέμα των στρατιωτικών συντάξεων και των αποδοχών των στελεχών των ΕΔ, με ιδιαίτερη έμφαση στις δυσανάλογες μειώσεις και την αποκοπή των συντάξεων από τις αποδοχές των εν ενεργεία.
  • Τη φορολόγηση των αναδρομικών.
  • Την αναλογική κατανομή των εσόδων των Μετοχικών Ταμείων, που προέρχονται από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για προώθηση - επίλυση των δίκαιων αιτημάτων.

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.