12 Δεκεμβρίου 2021

"Πάρτε Φρεγάτες και Ραφάλ, οι στραταίοι είναι μπανάλ"

Γράφει ο Σχης εα Φαραντάτος Αναστάσιος, Μέλος του ΔΣ /ΕΑΑΣ, στην εφημερίδα Εθνική Ηχώ, τ. Νοεμβρίου 2021, σελ. 16:
 

Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάσαμε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τι ωραία! Στις εορτές-τελετές-παρελάσεις όλοι θυμούνται τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Όμως καλό θα ήταν να ανατρέξουν οι ταγοί της πολιτείας στην ιστορία μας, για να διαπιστώσουν ποιος κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων έχει εκατόμβες νεκρών και έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος. Και λοιπόν; Θα πει κάποιος. Επειδή ο Στρατός Ξηράς ήταν ο κατ’ εξοχήν πρωταγωνιστής σε όλους του πολέμους μας, θα πρέπει να τυγχάνει και ιδιαίτερης μεταχείρισης, έναντι των Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας μας; Σαφώς και όχι. Όμως ούτε θα πρέπει να διαχωρίζονται τα στελέχη των τριών κλάδων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, σε πατρίκιους και πληβείους. Μετά την άδικη - υπέρ των μερισματούχων των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού και Αεροπορίας - και μεροληπτική, εις βάρος των μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, κατανομή των πόρων από τις αμυντικές δαπάνες, η εμπάθεια της πολιτείας συνεχίζεται και με τις κρατήσεις υπέρ των τριών Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας (ΕΛΟΑ), Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Τι είναι οι ΕΛΟΑ;

Είναι ειδικοί λογαριασμοί υπό τα τρία Μετοχικά Ταμεία και από αυτούς δίδονται τα εφάπαξ, χρηματικές αρωγές στις οικογένειες θανόντων, φονευομένων, εξαφανιζομένων εν διατεταγμένη υπηρεσία και άλλες παροχές. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Με το Νομοθετικό Διάταγμα 398 (ΦΕΚΑ116/30.04/1974) «Περί Ταμείων Αλληλοβοηθείας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας», στο Άρθρο 21, παράγραφος 6, προβλεπόταν: «Προς ενίσχυσιν των πόρων των Ταμείων Αλληλοβοηθείας επιβάλλεται κράτησις επί ποσοστού 2% επί των πληρωμών των ΕΔ ως ακολούθως:
α) Διά προμηθείας υλικού και εφοδίων πάσης φύσεως των ΕΔ
β) Δι’ επισκευάς, μετασκευάς, κατασκευάς και μεταφοράς υλικού και εφοδίων πάσης φύσεως
γ) Δι’ ανεγέρσεις κτιρίων και κατασκευάς εγκαταστάσεων εν γένει ως και μετασκευάς και επισκευάς τούτων.

δ) Διά καταβαλλόμενα μισθώματα
»

Εν ολίγοις το 1974, ο νομοθέτης αντιμετώπιζε ισοτίμως τους τρεις κλάδους των ΕΔ. Εν συνεχεία με τον νόμο 3648 (ΦΕΚΑ38/29.02.2008) καταργήθηκαν τα Ταμεία Αλληλοβοηθείας Στρατού και Αεροπορίας και το αντίστοιχο Ταμείο Πρόνοιας του Ναυτικού, από ΝΠΔΔ και μετατράπηκαν σε ειδικούς λογαριασμούς αλληλοβοηθείας Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού αντιστοίχως, υπό τα Μετοχικά Ταμεία.
Επίσης με την ΚΥΑ Αριθμ. Φ.952/2/127489 (ΦΕΚΒ472/16.03.2009) «Ρυθμίσεις Θεμάτων Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας» ρυθμίσθηκαν διάφορα θέματα. Αυτή η ΚΥΑ στο άρθρο 7 γράφει:
«Διατήρηση και Σχέση Διατάξεων 1. Για θέματα των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας που δεν ρυθμίζονται με τις διατάξεις του ν.3648/2008 (ΦΕΚ 38 Α ́) και της παρούσας απόφασης εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του ν.δ.398/1974 (ΦΕΚ 116 Α ́), όπως τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν μεταγενέστερα και τα, κατ’ εξουσιοδότηση αυτών, εκδοθέντα προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις»
Η φράση «όπως τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν μεταγενέστερα» μας φέρνει στο πρόβλημα.
Το πρόβλημα λοιπόν δημιουργήθηκε με το ν.2873/2000. Στο τρίτο Μέρος του «Μεταρρυθμίσεις
στους Κοινωνικούς Πόρους», με το άρθρο 34 καταργήθηκε η κράτηση 2% επί των πληρωμών που έκαναν οι Ένοπλες Δυνάμεις, για προμήθειες, επισκευές, μισθώσεις κλπ και που καταβάλλονταν υπέρ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του ΣΞ. Δηλαδή το 2% υπέρ ΣΞ καταργήθηκε από το έτος 2000, μόνον για τον ΣΞ!!! Δηλαδή το επίσημο κράτος μας αντιμετώπισε ως πολίτες δυο κατηγοριών: Οι πληβείοι από τη μια, του Στρατού Ξηράς και οι Πατρίκιοι από την άλλη, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Λόγω της ανωτέρω διάταξης το ΠΝ και η ΠΑ εξακολουθούν να παρακρατούν σε όλες τις προμήθειες 2% υπέρ των ειδικών λογαριασμών αλληλοβοηθείας τους, ενώ ο ΣΞ έχει σταματήσει! Για την ακρίβεια το κράτος μας τιμωρεί! Ίσως μας θεωρεί ακόμη υπεύθυνους για την «επάρατο»! Έτσι στα τιμολόγια προς ΠΝ και ΠΑ οι κρατήσεις είναι της τάξεως 6,ΧΧΧ% ενώ στα τιμολόγια του ΣΞ είναι 4,ΧΧΧ%. Μια περιήγηση στους ιστοτόπους των Μετοχικών Ταμείων μας πείθει ότι οι πληβείοι του Στρατού Ξηράς στερούνται εδώ και 21 έτη το 2% υπέρ του ειδικού λογαριασμού ΕΛΟΑΣ, ενώ αντίθετα διαβάζουμε για τον ΕΛΟΑΝ:
«8. Έσοδα ΕΛΟΑΝ: 5. Κράτηση 2% επί των διενεργούμενων δαπανών Π.Ν.-Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ» και για τον ΕΛΟΑΑ: «εκτός από τις εισφορές των μετόχων, διαθέτει επίσης και άλλους πόρους, οι κυριότεροι των οποίων είναι: Κράτηση 2%, από τις πληρωμές των δαπανών που γίνονται σε βάρος του προϋπολογισμού της ΠΑ για: Προμήθεια υλικών και εφοδίων, Επισκευές, μετασκευές, κατασκευές και μεταφορές υλικών και εφοδίων, Ανέγερση κτιρίων και κατασκευές εγκαταστάσεων ως και μετασκευές και επισκευές αυτών, Μι
σθώματα που καταβάλλονται από την ΠΑ».
Τελειώνοντας κρίνω σκόπιμο να αναφέρω το ν. 4766 (ΦΕΚ Α8/15.01.2021) «Έγκριση σχεδίων συμ-
βάσεων στον τομέα της άμυνας (Προμήθεια μαχητι
κών Α/Φ RAFALE)»:
«ΑΡΘΡΟ 6-ΦΟΡΟΙ, ΔΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
6.1 Οι νόμιμες κρατήσεις υπέρ διαφόρων Νομικών Οντοτήτων του Ελληνικού Δημοσίου (Δικαιούχοι) ανέρχονται σε ποσοστό 6,144% της αξίας των συμβατικών ειδών, εξαιρουμένου του ΦΠΑ και αναλύονται ως ακολούθως: 4% υπέρ του ΜΤΑ, 2% υπέρ του ΕΛΟΑΑ κλπ»
Αντιλαμβάνεται και ο κάθε αδαής πόσα εκατομμύρια ευρώ θα εισπράξει το ΜΤΑ και ο ΕΛΟΑΑ. Και φυσικά θα ακολουθήσουν όσονούπω και το ΜΤΝ και ΕΛΟΑΝ με την προμήθεια των φρεγατών! Έτσι μου προέκυψε και ο τίτλος του άρθρου μου «Πάρτε Φρεγάτες και Ραφάλ, οι στραταίοι είναι μπανάλ», αφού στην πράξη αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες μας θεωρούν μπανάλ (ξεπερασμένους).


Συμπέρασμα.
Το αδηφάγο κράτος, αυτό που μας οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στο αβάσταχτο δημόσιο χρέος, συνεχίζει να συμπεριφέρεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ε.ε. και ε.α. ως Ρωμαίος Αυτοκράτορας, όπου οι προερχόμενοι από το ΠΝ και την ΠΑ αντιμετωπίζονται ως πατρίκιοι ενώ οι προερχόμενοι από τον ΣΞ ως πληβείοι. Όροι ισοτιμίας και ισονομίας, απασχολούν την ελληνική βουλή, κυρίως όταν πρόκειται για ομάδες δικαιωματιστών ή λαθρομεταναστών. Για την ελληνική πολιτεία είμαστε η πλέμπα των ΕΔ. Οπότε όταν οι πολιτικοί κάθε παράταξης και κάθε κυβερνητικού σχήματος, ανακοινώνουν πόσο υπερήφανοι αισθάνονται για τις ΕΔ μας, να θυμάστε ότι αναφέρονται μόνο στο λευκό (ναυταίοι) και γαλάζιο (αεροπόροι) χρώμα στολής. Το λαδί (στραταίοι) μάλλον τους τρομάζει και θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί, ότι το απεχθάνονται όπως «ο διάβολος το λιβάνι».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.