10 Νοεμβρίου 2014

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΥΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ (4 Σεπ 2014)

Η μετάφραση από το Αγγλικό κείμενο είναι ανεπίσημη

"Η ικανότητα και η αφοσίωση των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι ουσιαστικής σημασίας για τη συλλογική ασφάλεια. Αυτοί οι γενναίοι άνδρες και γυναίκες υπηρετούν τα έθνη μας και αντιμετωπίζουν κίνδυνο τραυματισμού ή θανάτου κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Οι οικογένειές τους διαδραματίζουν επίσης ζωτικό ρόλο, αντιμετωπίζοντας μεταθέσεις και διαχωρισμούς και υπομένοντας τις συνέπειες του τραυματισμού και του πένθους.

Βάζοντας τις ανάγκες του έθνους τους και την υπηρεσία τους πάνω απ' όλα, τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων των εθνών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κάνουν τεράστιες θυσίες. Σε αντάλλαγμα, εμείς επαναβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας προς αυτούς και τις οικογένειές τους, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την υπηρεσία τους, τώρα και στο μέλλον.

Εκτιμούμε τις υπηρεσίες και σεβόμεθα τη δέσμευση τ
ου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων  κάθε έθνους και των οικογενειών τους. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι θυσίες τους δεν έχουν ξεχαστεί, όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται αν είναι τραυματίες και όταν συνταξιοδοτηθούν, καθώς και ότι οι οικογένειές τους θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται, εάν χάσουν τη ζωή τους. Επιβεβαιώνουμε τη σημασία που αποδίδουμε συλλογικά σε αυτό και επαινούμε τις προσπάθειες που γίνονται σε ολόκληρη τη Συμμαχία για να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των στελεχών των ενόπλων δυνάμεών μας και των κοινωνιών από τις οποίες αυτά προέρχονται. Θα επιδιώξουμε να ενισχύσουμε την ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών και διδαγμάτων για τη στήριξη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους,  συμπεριλαμβόνοντας τις εθνικές μας προσεγγίσεις για την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε τραυματίες, προσωπικό και οικογένειες.

Κατά τον εορτασμό της 65ης επετείου του ΝΑΤΟ και δύο δεκαετιών επιχειρήσεων στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των στο Αφγανιστάν και τα Βαλκάνια, θα αποτίουμε φόρο τιμής και εκφράζουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας για λογαριασμό των εθνών και των λαών μας σε όλους τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που στάθηκαν έτοιμοι να υπερασπιστούν τη Συμμαχία και τις αξίες μας, καθώς και σε εκείνους που προέρχονται από συμπράττοντα έθνη σε ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις και αποστολές. Τιμούμε αυτούς τους θαρραλέους άνδρες και τις γυναίκες, και τις οικογένειές τους, και ενεποθέτουμε την εμπιστοσύνη μας σε εκείνους που θα τους ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια."


Ακολουθούν 29 υπογραφές Αρχηγών Κ-Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.