30 Νοεμβρίου 2014

Προσφεύγουν νομικά για τις περικοπές οι Απόστρατοι Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας - Τι τους είπε δικηγόρος


Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (29/11) στο Σύνδεσμο Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ημαθίας (Σ.Α.Σ.Α.Ν.Η), με δυο φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το Σωματείο: Την οικονομική κατάσταση του Σωματείου και τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των συνταξιούχων αστυνομικών.
Ο πρόεδρος των Απόστρατων Πέτρος Τσικόπουλος, τόνισε ότι το τελευταίο εξάμηνο το Σωματείο παρέμεινε κλειστό, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, ωστόσο υπήρξε μια θετική εξέλιξη σε αυτό το θέμα, καθώς η συνδρομή των μελών θα κρατείται πλέον από τις συντάξεις τους. 
Ο κ. Τσικόπουλος, αναφερόμενος στο δεύτερο και σοβαρότερο θέμα που απασχολεί τους συνταξιούχους, αυτό των περικοπών, υπογράμμισε, πως η απόφαση αυτή, της Κυβέρνησης, κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ζήτησε από την Κυβέρνηση να επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν πίσω στους δικαιούχους, ενώ η Κυβέρνηση με τη σειρά της τόνισε πως αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της οικονομικής κρίσης. Η Κυβέρνηση, αποφάσισε να καταβάλλει το 50% μόνο, της αποζημίωσης, με τους συνταξιούχους αστυνομικούς να θεωρούν ότι αυτό είναι αδικία.

Στη Συνέλευση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος των εν ενεργεία Αστυνομικών, Απόστολος Μούρτης (επόμενη φώτο δεξιά), ο οποίος τόνισε πως αφού το ΣτΕ βρήκε αντισυνταγματική την απόφαση της Κυβέρνησης και αφού η Κυβέρνηση δεν επιστρέφει τα χρήματα πίσω και εφάπαξ, θα πρέπει να κινηθούν νομικά, ώστε να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. "Σας προτρέπω να μπείτε στη διαδικασία των αγωγών, γιατί δε μπορεί να έχουμε μια απόφαση του ΣτΕ και το κράτος να μην καταβάλλει το ποσό ολόκληρο", είπε ο κ. Μούρτης.
Για τη νομική διάσταση των κινήσεων και διεκδικήσεων των αστυνομικών, αποστράτων και εν ενεργεία, μίλησε ο Νομικός Σύμβουλος του Σωματείου των εν ενεργεία Αστυνομικών, δικηγόρος Τάσος Μπαρτζώκας (φώτο αριστερά), ο οποίος κατόπιν πρόσκλησης παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση.
"Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, θα κινηθούμε σε αγωγές" είπε ο κ. Μπαρτζώκας και τόνισε πως δεν πρέπει να το καθυστερήσουν: "Πρέπει να αποφασίσετε άμεσα, αν θα κινηθείτε νομικά, καθώς από 1/1/2015, θα αρχίσει η παραγραφή της διετίας, ξεκινώντας από τον τελευταίο μήνα και πριν".

Μετά την εκτενή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κ. Μπαρτζώκα προς τους αστυνομικούς και λοιπά στελέχη σωμάτων ασφαλείας, η Γ.Σ. του Συνδέσμου αποφάσισε να κινηθεί νομικά, ώστε να διεκδικήσει τα χρωστούμενα της Κυβέρνησης.
Να σημειωθεί, ότι οι περικοπές ξεκίνησαν από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2014 και φτάνουν συνολικά τα 695 εκατομμύρια ευρώ, σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.