03 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 3-12-2014



Ανακοινώνεται στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους, ότι το Τοπικό Συμβούλιο  άρχισε τη λεπτομερή καταγραφή των μέχρι τώρα ενεργειών των Μελών σε σχέση με τη διεκδίκηση των από την Πολιτεία οφειλομένων αναδρομικών και της επιζητούμενης αναπροσαρμογής των συντάξεων των εα και αποδοχών των εε.

Με την εφαρμογή του ν. 4093/2012 έγιναν παράλογες και παράνομες μειώσεις των αποδοχών των Στρατιωτικών, σε αντίθεση με κάθε άλλο εργαζόμενο στο ή αμειβόμενο από το Δημόσιο, εναντίον των οποίων προσφύγαμε μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας που μας δικαίωσε (αποφάσεις 2192 έως 2196/ 2014).

Στη συνέχεια, αφού το Υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να ανακαλέσει τις μειώσεις που προσέβαλλαν τις αρχές της ισότητας (ως προς την κατανομή των δημοσίων βαρών που γίνεται ανάλογα με τις δυνάμεις του κάθε φορολογούμενου πολίτη), του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (αφού με τις μειώσεις των συντάξεων πλήττεται το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης των αποστράτων) και της αναλογικότητας (καθώς δεν αιτιολογείται, ούτε τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα στοιχεία ότι η αναγκαιότητα της μείωσης των συντάξεων θα συμβάλει στην επίτευξη του σκοπού της περιστολής των δημοσιονομικών ελλειμμάτων), με πρόταση του ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρα νομοθετήθηκε (ν. 4307/2014) η μερική και κατ’ ευφημισμόν συμμόρφωση της Πολιτείας με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Στις 9 Δεκεμβρίου κρίνεται (εξ αναβολής από την 28η Νοεμβρίου) στο Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης (του ν. 3068/2002) του Συμβουλίου της Επικρατείας, η συμμόρφωση ή μη της Πολιτείας  με την απόφαση 2192/14 του ΣτΕ. 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας μαζικής αντίδρασης των θιγομένων Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών, εν ενεργεία και αποστρατεία, παρακαλούνται τα μέλη που επιθυμούν, να έλθουν σε επαφή (φυσική, τηλεφωνική ή ηλεκτρονική) με το γραφείο, για την καταγραφή και αξιολόγηση των μέχρι τώρα, καθώς και το συντονισμό των παραπέρα ενεργειών μας.

Πρόθεση του ΤΣ είναι, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της κρίσης του παραπάνω Συμβουλίου, η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Παραρτήματος, για την πλήρη πληροφόρηση όλων από Νομικούς και Συναδέλφους που έχουν εντρυφήσει στο αντικείμενο και ο καθορισμός των μελλοντικών ενεργειών. Απώτερος σκοπός, η πλήρης συμμόρφωση της Πολιτείας στη Νομιμότητα. 

Για το ΤΣ/ ΕΑΑΣ Ημαθίας,
Ο Πρόεδρος, Υπτγος εα Κων. Β. Κωνσταντάρας, Ο Γραμματέας, Ανχης εα Ιωάν. Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.