17 Δεκεμβρίου 2014

"Μπλόκο" τρόϊκας στο ασφαλιστικό στρατιωτικών - Αναβολή στην ρύθμιση που είχε ανακοινώσει η Γεννηματά

  Image

Αν δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόϊκα η ρύθμιση για το ασφαλιστικό των στρατιωτικών που κατετάγησαν την περίοδο 1990-95 δεν περνάει!

Το σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις είναι έτοιμο στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα,έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά δεν μπορεί να κατατεθεί στην Βουλή λόγω τρόϊκας η οποία έχει βάλεο “μπλόκο” σ΄ όλες τις ρυθμίσεις που έχουν σχέση με τα ασφαλιστικά.Όχι μόνο των στρατιωτικών αλλά και άλλων κλάδων.

Το γεγονός ότι η ρύθμιση για τους στρατιωτικούς της περιόδου 1990-95 δεν έχει αποδειγμένα κανένα απολύτως κόστος δεν έχει καμία σημασία για την τρόϊκα.

Πότε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Θα κριθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα από το αν θα έχουμε ή όχι εκλογές.

Η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά είχε ανακοινώσει την “πορεία προς την λύση” πριν από την απόφαση της κυβέρνησης για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με το ρίσκο να πάμε σε εκλογές.

Συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι στρατιωτικοί που δεν είναι λίγοι θα πρέπει να αντέξουν μία ακόμη αναβολή για την επίλυση ενός προβλήματος που επαναλαμβάνουμε δεν έχει κόστος.

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.