20 Φεβρουαρίου 2023

Για τις αρχαιρεσίες που τέλειωσαν

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για τη συμμετοχή σας στην πολύ σημαντική δραστηριότητα των αρχαιρεσιών εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΑΣ. Επιλέξαμε κατά πλειοψηφία αυτούς που ταιριάζουν καλύτερα στις προσδοκίες μας από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας.  

Η όλη διαδικασία ήταν άψογη από κάθε πλευρά, πλην της συμμετοχής. Όπως γνωρίζετε, φέτος προσεγγίσαμε κάθε μέλος τηλεφωνικά για να υπενθυμίσουμε την ανάγκη συμμετοχής όλων. Έχω υπόψη μου μόνο μία περίπτωση ευθείας άρνησης στη διαδικασία. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις μη συμμετοχής στην ψηφοφορία ήταν μάλλον "αιδημόνως" σιωπηλή αποχή. Εξαιρούνται βεβαίως οι περιπτώσεις φυσικής αδυναμίας οποιασδήποτε μετακινήσεως. 

Επίσης γνωρίζετε ότι ενεργοποιήθηκε ένα εκλογικό τμήμα σε κάθε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, με σκοπό την αποφυγή "μεγάλων" μετακινήσεων. 

Εν τέλει, σε Βέροια και Αλεξάνδρεια η συμμετοχή ήταν οριακά αυξημένη, ενώ στη Νάουσα η συμμετοχή ήταν υψηλότατη και αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο. Η συνολική συμμετοχή ξεπέρασε το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, όχι ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με τις αρχαιρεσίες του 2020 αλλά αρκετά υψηλότερη του μέσου όρου της Επικράτειας.

Οι τρεις εφορευτικές επιτροπές επιτέλεσαν το σημαντικό τους έργο με υπευθυνότητα και ΑΨΟΓΑ. Οι κ.κ. Βύζα, Παζάρας, Κακογιαννάκης,  Δήμιτσας, Μητρόπουλος, Πανταζής, Πρίσκας, Ζαχαριάδης και Καραγιάννης, οργάνωσαν άριστα τα εκλογικά τμήματα και τη διαδικασία, ήλθαν σε προσωπική τηλεφωνική επαφή με όλα τα μέλη μας που αποκρίθηκαν στα τηλεφωνήματά τους, κατάφεραν να μην υπάρξει ούτε ένα άκυρο από τα 175 ψηφοδέλτια στις τρεις κάλπες και φυσικά ουδεμία ένσταση ή παράπονο. 

Τώρα που πέρασε η "τούρλα του Σαββάτου" για τις αρχαιρεσίες, απαραίτητο μέρος του απολογισμού είναι η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, όσο η μνήμη είναι ζεστή. Αύριο θα έχουν όλα ξεχαστεί. 

Θα παρακαλούσα λοιπόν, καθεμιά και καθένα να ξανασκεφτεί λίγο το τι του άρεσε και τι όχι στη διαδικασία, βήμα-βήμα και να έλθει με οποιοδήποτε τρόπο επιλέξει σε επαφή μαζί μου ή με όποιον άλλο θελήσει στο Τοπικό Συμβούλιο ή τις Εφορευτικές Επιτροπές, για να εκφράσει τις απόψεις και προτάσεις του.
Παρακαλώ μόνο για αιτιολογημένες προτάσεις, σε απλά Ελληνικά. 

Χαρήκαμε και ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Αντγος εα Κων. Β. Κωνσταντάρας
Πρόεδρος ΤΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.