03 Φεβρουαρίου 2023

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΑΑΣ 2023. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΕΑΑΣ, Αντγου εα Χρήστου Κονταρίδη , υπ. αριθ. 1

 

ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΕΛ-ΑΣ ε.α.

Υποψήφιο Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ

   


          Ο Χρήστος Κονταρίδης γεννήθηκε το έτος 1964 στην Αλεξανδρούπολη και κατάγεται από τη Λήμνο. Εισήλθε στη Σχολή Ενωμοταρχών Χωροφυλακής το 1981 και το 1983 στη Σχολή Ανθυπομοιράρχων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά , τον Πάρη Ανθυπολοχαγό (ΔΒ) του Στρατού που υπηρετεί στο Τάγμα Διαβιβάσεων Σάμου και τον Ορέστη Κελευστή του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί σε υποβρύχιο του Στόλου μας.

      Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κάτοχος αντιστοίχου μεταπτυχιακού διπλώματος, υποψήφιος διδάκτορας και έχει εκδώσει τρία βιβλία ιστορικού ενδιαφέροντος. Είναι απόφοιτος της Σχολής Επιτελών-Στελεχών της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας της Αστυνομίας και της Σχολής Εθνικής Αμύνης (Σ.Ε.Θ.Α.).

      Υπηρέτησε σε κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας και του Πειραιά στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Δ.Α.Ε.Α.\Ε.Κ.Α.Μ.) στις Ειδικές Δυνάμεις Αστυνομίας (Δ.Α.Ε.Α.\Υ.Α.Τ.) και στην Αστυνομική Δ/νση Φωκίδας ως Αστυνομικός Διευθυντής Νομού. Ως ταξίαρχος και υποστράτηγος διοικητής στη Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.) και ως υποστράτηγος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντή Ιονίων Νήσων. Αποστρατεύθηκε το 2014 με τον βαθμό του Αντιστρατήγου ε.α.

     Είναι απόφοιτος Σχολείου Ε.Κ.Α.Μ. και έχει συμμετάσχει σε συνεκπαιδεύσεις με τις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Έχει εκπαιδευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό επί θεμάτων αυτοάμυνας αυτοπροστασίας σκοποβολής μάχης σχεδιασμού επιχειρήσεων προς αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών ενόπλων συγκρούσεων οργανωμένων ληστειών ανακαταλήψεων αεροσκαφών σε περιπτώσεις αεροπειρατειών αντιμετώπισης περιπτώσεων ομηρίας ατόμων κ.λ.π. Διετέλεσε επικεφαλής εκπαιδεύσεων Σχολείων Υ.Α.Τ. Δημιούργησε την Ειδική Ομάδα Μεταγωγών (Ε.Ο.Μ.) για την ασφάλεια μεταγωγών άκρως επικίνδυνων κακοποιών.

      Έχει διατελέσει πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών (Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α.) , (2016-2019) και μέλος του Δ.Σ. και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) , (2017-2020). Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.Μ.Ε.). Άλλα ενδιαφέροντα: πολεμικές τέχνες ζωγραφική φωτογραφία υποβρύχιο ψάρεμα μοντελισμός συλλογές  κ.α.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΣ Ημαθίας:
Η παρούσα δημοσιεύεται στο πλαίσιο που αποφάσισε το ΤΣ του Παραρτήματος και δημοσιεύθηκε ΕΔΩ👈

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.